به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، هادی حقشناس استاندار گیلان پیش از ظهر امروز(پنجشنبه ۶ دی) در اختتامیه مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مرکز استانها در تالار مرکزی رشت با بیان اینکه برگزاری چنین برنامههایی می تواند به معرفی و حل مشکلات محلی در سطح کشور کمک کند، اظهار کرد: برگزاری این گونه مراسم ها می تواند منجر به توجه مسئولان کشوری برای حل مسائل مختلف در سطح ملی شود.
استاندار گیلان با اشاره به وجود ناترازی در حوزههای مختلف در کشور گفت: ریشه تمامی ناترازیها در کشور، ناترازی در تصمیمگیری و عدم تصمیم گیری درست و به موقع در ادوار مختلف دولت ها بوده است، از این رو اگر به ریشه مسائل درست رسیدگی نشود، بر اثر ناترازی تصمیم ها، کشور گران و سخت اداره میشود و در پی آن مسائل مختلف اجتماعی برای مردم بوجود می آید.
استاندار گیلان با اشاره به واردات چند میلیارد دلاری بنزین در کشور بیان کرد: اگر به جای تخصیص اعتبار جهت واردات بنزین، ارز مورد نیاز جهت واردات خودروهای کم مصرف و استفاده از آن در ناوگان تاکسیرانی تامین شود علاوه بر ارتقای ناوگان حمل و نقل عمومی، مشکل ناترازی سوخت در کشور نیز حل می شود.
حقشناس با بیان اینکه واردات خودرو، شرکتهای خودروسازی را با مشکل مواجه نمیکند، تصریح کرد: در شهرک صنعتی رشت ۱۹ شرکت قطعه ساز خودرو وجود دارد ولی کارخانههای خودروسازی بدهی خود به این شرکتها را نداده و همین امر منجر به بدهیهای مالیاتی و انرژی آن شرکت قطعه ساز شده است.
وی با اشاره به تعطیلی تهران در هفته گذشته و ورود ۴۰۰ هزار خودرو به گیلان، افزود: ورود این میزان مسافر به استان که تقریبا معادل نصف جمعیت گیلان است، علاوه بر ایجاد مشکلات ناترازی در زمینه های مختلف از قبیل انرژی، سوخت و آرد در استان، معضل پسماند در استان تشدید می کند.
استاندار گیلان محیط زیست را مسئله مهم استان دانست و خاطرنشان کرد: پسماند گیلان به نقطه بحرانی رسیده و به ابرچالش تبدیل شده، اما هنوز برای کشور ابرچالش نیست و لذا باید به مسئله اول برای مقامات کشوری تبدیل شود.
حقشناس خواستار اجرای تکالیف ملی و استانی جهت حل مشکلات حوزه پسماند گیلان و تامین مالی پروژه ها از جمله زباله سوز شد و بیان کرد: نیازمند احداث شبکه و تصفیه خانه فاضلاب رشت و انزلی هستیم تا بتوانیم تالاب و رودخانه های رشت را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه باید مسائل را در زمان و مکان خودش طرح و حل کنیم، افزود: اگر به مسئله تالاب انزلی در زمان و مکان مناسب پرداخته می شد، امروز به این وضعیت دچار نمی شد لذا یک راه حل داریم که رسوب وارد تالاب نشود و شرط آن ایجاد شبکه و تصفیه خانه است.
استاندار گیلان با بیان اینکه با توجه به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی در گیلان دفن زباله در استان تبعات مختلف زیست محیطی و بهداشتی برای مردم دارد، افزود: برای دفع زباله باید دستگاه زبالهسوز در سراوان ایجاد شود در غیر این صورت مشکل پسماند در گیلان در چندسال آینده نیز حل نمیشود.
حقشناس اشاره به کشوری شدن مسئله تالاب انزلی و لندفیل سراوان، عنوان کرد: دو تالاب در غرب و دو تالاب در شرق استان در حال تبدیل شدن به تالاب انزلی دیگر هستند و سرنوشت سراوان در انتظار ۶ نقطه دیگر از استان است و در صورت عدم اختصاص اعتبارات ملی، این بحران زیست محیطی می تواند زندگی مردم استان را با تهدید جدی مواجه کند.
وی با بیان اینکه اگر جلوی بحران زیست محیطی تالاب انزلی گرفته نشود مردم شهرهای رشت و انزلی به زودی با مشکلات جدی مواجه می شوند، گفت: تالاب انزلی محل اصلی زایش ماهیان دریای خزر است، اما با ورود فاضلاب شهرهای رشت و انزلی و صومعه سرا و روستاهای اطراف، امکان تخم ریزی ماهیان در در تالاب از آنان گرفته شده است.
نظر شما