به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، علیرضا منادی سفیدان، صبح پنجشنبه، در نخستین همایش ملی «رهیافتهای نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید»، گفت: ما سندی بنام تحول بنیادین آموزش و پرورش داریم که جزو اسناد بالادستی است و باید با تکیه بر مفاد آن، سیستم آموزش و پرورش را بسوی پیشرفت رهنمون کرد.
منادی ادامه داد: یک میلیون معلم را رتبه بندی و رتبه دار کردیم تا سیستم پاداش و جزا را در این سیستم نهادینه کنیم تا معلمی که استحقاق دارد ترفیع بگیرد و آن همکاری که کف امتیازها را کسب نکرده از معلمی خلع شود.
وی گفت: خانوادهها مهمترین رکن تعلیم و تربیت هستند و باید روی نهاد خانواده سرمایه گزاری شود و در دنیای امروز نمیتوان از کنار هوش مصنوعی به سادگی عبور کرد و بخش اجتناب ناپذیر زندگی بشر است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آموزش و پرورش رکن مهمی برای پیشرفت کشور است و باید آموزش الگوی مصرف را از مدارس شروع کنیم چون پایه و رکن اصلی پیشران توسعه کشور را نظام تعلیم و تربیت میدانیم.
برنامه درسی باید شایستگی محور باشد
علی محبی، رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش، نیز در این مراسم گفت: بعد از بررسی برنامههای درسی دنیا به این نتیجه رسیدیم که برنامههای درسی ما موضوع محور است در حالیکه زیست بوم جدید میطلبد که باید برنامه درسی باید شایستگی محور باشد.
وی ادامه دادد: طرحواره شایستگیها تحول برنامه درسی تولید و در سازمان پژوهش محتوای متناسب با طرح جدید برای اول ابتدایی در برخی مدارس آزمایشی اجرا شده است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اهداف در طراحی برنامه درسی متناسب با مدرسه یکی از چالشهای اصلی محسوب می شود، افزود: سیستم آموزش ما در حوزه اجرا هم با چالشهایی از جمله ضعف یادگیری فعال مواجه است که ناشی از ضعف جایگاه مرجعیت معلم است.
محبی بر لزوم ایجاد فضای شاد و شوق یادگیری برای دانش آموز در مدارس تاکید کرد و گفت: مدرسه باید شوق یادگیری و ارزش علم را به دانش آموز فرا دهد و هنر معلم باید اینگونه باشد که روح دانش آموز از مدرسه فراتر نرود و مشتاق آموزش باشد.
وی با تاکید بر اینکه مدرسه با هویت خود را حفظ کند تا در زیست بوم جدید دچار بحران و چالش نشود، تاکید کرد: مدرسه برای خانواده و جامعه باید برنامه داشته باشد؛ مدرسه باید سواد تربیتی والدین را ارتقا دهد و اعتماد خانواده به مدرسه باید ایجاد و تقویت شود.
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ترسیم الگوی مدارس تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز تصریح کرد: امسال الگوی مدرسه تراز سند تحول در ۱۰ درصد مدارس اجرا شده که برای گسترش اجرا باید مدارس استان و منطقه اختیارات کافی را داشته باشد.
افزایش کیفیت محتوای درسی نیازمند ارتقای نظام ارزشیابی است
زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نیز در این همایش گفت: برای رسیدن به شایستگی آموزشی باید ارزشیابی شایستهای صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر ارزشیابی به خوبی انجام گیرد تولید کننده محتوای درسی ملزم به افزایش کیفیت محتواهای درسی خواهد بود.
زارعی ادامه داد: محوریترین موضوع مدرسه است. اگر بخواهیم اهداف سند تحول در مدرسه را دنبال و تربیتی که مدنظر سند را تحقق بخشیم، باید بدانیم که کانون اصلی مدرسه است و باید این را در مدرسه دنبال کنیم.
وی افزود: تمام مجموعه آموزش و پرورش باید در جهت پشتیبانی از مدرسه فعالیت کنند.
نظر شما