به گزارش خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان، دکتر محمد صادق معتمدیان در نشست صمیمی خود با خبرنگاران که امروز یکشنبه (هفتم بهمن) در استانداری تهران برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اقدامات استانداری تهران در ساماندهی اتباع خارجی و کودکان کار گفت: سیاست ما در این خصوص کاملا مشخص است و اقدامات در راستای ساماندهی و طرد اتباع غیرمجاز صورت میگیرد. در این راستا همه ظرفیتهای استان را پای کار آوردیم. رفتار جمهوری اسلامی با اتباع همواره از نوع میزبانی بوده و این در حالی است، که کمترین کمکهای بین المللی به ما شده است.
وی با اشاره به اینکه پذیرش مهاجران غیر مجاز در هیچ کشوری پذیرفته نیست افزود: بنابراین باید مهاجرت از مسیرهای قانونی طی شود و امروز در استان تهران شاهد حضور اتباع غیرمجاز هستیم که در دستور کار وزارت کشور و استانداری است که طبق قانون و با رعایت شئونات کامل به اردوگاههای مربوطه منتقل و رد مرز میشوند.
معتمدیان از جمع آوری ۲۵۱ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از ابتدای سال خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد ۱۱۰ هزار نفر به کشورشان بازگردانده شدند. از این پس تنها با اتباع غیرمجاز برخورد نخواهیم کرد و با کسانی هم که آنها را غیرقانونی منتقل میکنند و اسکان و اشتغال برایشان ایجاد می کنند بر اساس قوانین برخورد می کنیم.
استاندار تهران با تاکید بر اینکه امنیت و قانون در پایتخت باید به درستی اجرا شود بیان کرد: در همین راستا تهیه اطلس اسکان و اشتغال اتباع مجاز در دستور کار قرار گرفته است و نگاه ما به مهاجرین فرصتی است و از ظرفیت آنها بهره مند خواهیم شد.
معتمدیان اظهار کرد: اردوگاه ورامین برای ۱۱ استان مرکزیت دارد و انتقال، سازماندهی و طرح اتباع در این اردوگاه صورت میگیرد، تاکنون در سطح کشور نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر از اتباع در سراسر کشور طرد شدهاند؛ البته حفظ کرامت و شئونات انسانی و اسلامی در این ساماندهی مدنظر همه دستگاهها خواهد بود.
وی با اشاره به ساماندهی کودکان کار اظهار کرد: متولی ساماندهی کودکان کار با شهرداری تهران است که با همکاری اداره کل اتباع استانداری تهران صورت گرفته و حدود ۱۲۵۰ کودک کار اتباع خارجی شناسایی شده اند که از طریق مبادی ذی ربط اقدامات همراه خانواده رد مرز شده اند.
وی با اشاره به ساماندهی معتادان متجاهرگفت: ساماندهی معتادان متجاهر همچان در دستور کار است که در قالب مراکز کمپ های ماده ۱۶ نگهداری می شوند.
وی با اشاره به نهضت ملی مسکن افزود: ۴۵۰ هزار نهضت ملی سهم استان است که ۱۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند و مجموعاً ۲۲ هزار نفر پول واریز کردند و مسکن نهضت روستایی و بافتهای فرسوده در دستور کار و زمان بر است.
استاندار تهران خاطر نشان کرد: ۱۸ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که رتبه اول در کشور است و ۸ هزار هکتار آن مربوط به شهر تهران میباشد و باید موانع بازآفرینی شهری رفع شوند.
تهران ۱۹ برابر میانگین کشوری تراکم جمعیتی دارد
وی با بیان اینکه استان تهران ظرفیت هاو پتانسیل های بی نظری در مقایسه با کشور دارد گفت: اما مشکلات و چالش های استان هم در جای خود قابل توجه است. مسائل و مشکلات اصلی استان تهران بحث بارگذاری جمعیتی نامتوازن آن است که استان را با انواع مشکلات و چالش ها مواجهه کرده است. تهران پر تراکم ترین استان کشور است. در واقع تهران ۱۹ برابر میانگین کشوری تراکم جمعیتی دارد.
معتمدیان بیان کرد: روزانه دو تا سه میلیون نفر جمعیت سیار در تهران برای دریافت خدمات در تهران تردد می کنند ولی این موارد در محاسبات بودجه ای لحاظ نمی شود ضمن اینکه تهران جزو ۲۷ کلان شهر جهان محسوب می شود.
وی ادامه داد: در شهرستان های استان تهران ۲۶ پروژه درمانی داریم که دارای ۵هزار تخت بیمارستانی است. ۱۰ پروژه تا سقف ۲۵ درصد پیشرفت کرده است قطعا تکمیل و بهره برداری اینها در افزایش سرانه های تهران اثرگذار است. قرار است اعتباری هم برای اتمام این پروژهها تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه استان تهران از لحاظ زیر ساختی ظرفیت خوبی دارد اظهار کرد: به همین دلیل محل مناسبی برای تجدید پذیری انرژی خورشیدی است در مجموع یکی از استان مستعد برای تولید انرژی خورشیدی می باشد.
وی در خصوص آلودگی هوا بیان کرد: متاسفانه علی رغم اینکه قانون هوای پاک سال ۹۶ تصویب و وظایف ۱۷ استان در آن مشخص شد اما هنوز اجرایی نشده است. دو عامل متحرک و ثابت در آلودگی هوا نقش دارد.۵۲ تا ۵۸ درصد آلودگی هوای تهران عامل متحرک است، مانند خودروها، اتوبوس ها و موتور سیکلت ها، چهار و نیم میلیون دستگاه خودرو در تهران وجود دارد که ۵۵ درصد آنها مربوط به خودرو های بالای ۲۰ سال عمر است که باید خارج شوند.
۹۵ هزار تاکسی فرسوده داریم
استاندار تهران افزود: ۹۵ هزار تاکسی فرسوده در تهران وجود دارد که چندین برابر استاندارد سوخت مصرف می کنند. ۶۵ درصد از موتور سیکلت ها هم بالای ۲۰ سال عمر دارند. جلساتی پیرامون این مسائل برگزار کردیم، یکی از اقدامات اجرای قانون در خصوص تردد خودروهای فرسوده است، یکی از مهمترین رویکردهای ما توسعه حمل و نقل عمومی است که باید در سطح شهر تهران صورت بگیرد.
وی با اشاره به تاکسی های برقی گفت: بنا است هزار دستگاه تاکسی برقی توسط شهرداری وارد تهران شود جلساتی هم در این خصوص با وزارت کشور داشتیم. ضمن اینکه قرار است زیر ساخت های لازم برای تولید موتور سیکلت های برقی هم فراهم شود.
کمبود مدارس در استان تهران و برنامه ریزی برای رفع مشکل
وی بیان کرد: «بزرگترین چالش استان تهران در حوزه فضای آموزشی است. میانگین سرانه فضای آموزشی کشور ۵.۲۸ متر مربع است، در حالی که در استان تهران این عدد ۵.۱۶ متر مربع است که حدود ۱۲ سانتیمتر از سرانه استاندارد کشوری کمتر است. در حال حاضر استان تهران جزو چهار استان انتهایی کشور از نظر کمبود مدرسه به شمار میرود. این چهار استان عبارتند از تهران، آذربایجان غربی، البرز و سیستان و بلوچستان که محرومترین مناطق از نظر فضای آموزشی هستند.»
معتمدیان ادامه داد: در استان تهران به ۱۳ هزار کلاس درس نیاز داریم. علاوه بر این، بسیاری از مدارس نیازمند مقاومسازی، تخریب و بازسازی هستند. همچنین، طبق برنامه هفتم توسعه، سرانه استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانشآموز ۶.۱ متر مربع تعریف شده است که استان تهران هنوز فاصله زیادی با این سرانه دارد.
شهرستان قدس نیاز به ۱۶۰۰ کلاس درس دارد
وی افزود: یکی از اولویتهای جدی رئیسجمهور که دهها جلسه در این زمینه برگزار کردهاند، استفاده از تمام بخشهای حاکمیت، از جمله بسیج، برای مدرسهسازی است. در چند وقت اخیر شاهد بازدید سرزده رئیسجمهور از شهر قدس بودیم که با تنها ۲.۲۵ متر مربع فضای آموزشی به ازای هر دانشآموز، پایینترین سرانه فضای آموزشی را در استان تهران دارد و نیاز به ساخت ۱۶۰۰ کلاس درس دارد.
استاندار تهران تصریح کرد: برنامهریزی کردهایم تا پایان دولت، حداقل سرانه فضای آموزشی استان تهران را به سرانه کشوری برسانیم. البته تلاش میکنیم به سرانه ۶.۱ متر مربع طبق برنامه هفتم توسعه دست یابیم و دغدغه کمبود فضای آموزشی را برطرف کنیم. مهمترین مشکل ما در این زمینه تأمین زمین است که برای این منظور اقداماتی انجام دادهایم و بخشی از زمینها را برای ساخت مدارس اختصاص دادهایم.
استاندار تهران با بیان اینکه ۵ مدرسه ۱۵ کلاسه با منابع استانی در شهر قدس ساخته خواهد شد افزود: همچنین ۱۰ مدرسه نیز با مشارکتهای مردمی و واحدهای تولیدی و اقتصادی در قالب ۱۵۰ کلاس درس ساخته میشود که فعالان اقتصادی این امر را پذیرفتهاند.
معتمدیان با بیان اینکه ۱۱۵ مدرسه و ۱۵ کلاس درس دیگر نیز توسط سازمان نوسازی مدارس ساخته خواهد شد بیان کرد: در مجموع، ۵۲۵ کلاس درس در یک سال ساخته خواهد شد. این مدل را در چهار شهرستان استان تهران که کمترین سرانه آموزشی را دارند، ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به توزیع ناعادلانه امکانات در استان تهران تصریح کرد: در یک شهرستان سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانشآموز ۱۳ متر مربع است، اما در شهر قدس این عدد فقط ۲.۲۵ متر مربع است. علاوه بر این، در شهر تهران نیز پنج منطقه وجود دارند که وضعیت فضای آموزشی آنها بحرانی است.
نظر شما