«امیر راد»، دبیر هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره حضور دوباره هنرمندان تجسمی در جشنواره فجر تجسمی گفت: تمام این تغییرات صورت گرفته در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در راستای این است که نگاه پیشین به جشنواره فجر تا حد زیادی تغییر کند.
دبیر هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: جشنواره فجر از ابتدای شکل گیری خود در یک تقابلی با جامعه تجسمی بوده است و همواره فعالان این عرصه جشنواره فجر را در رقابت با بخش های دیگر می دیدند؛ مثلا می گفتند بینال ما برگزار نمی کنند اما فجر را برگزار می کنند و نکات متعدد دیگر. امسال شکل جشنواره جشن فعالیت آن دوستان است یعنی جشنواره فجر می گوید ما نه تنها جای شما قرار نمی گیریم، نه تنها نمی خواهیم به جای شما جایزه بدهیم، نه تنها نمی خواهیم بینال شما را از شما بگیرم، نه تنها نمی خواهیم همانند گالری عمل کنیم بلکه آنها را می بینیم، نتایج آنها را می بینیم و بابت آن شما را تشویق کرده و بزرگ می داریم. تمام داستان جشنواره فجر امسال این است و بر پایه آن این ساختار ایجاد شده است.
راد درباره حذف شدن بخش رقابتی در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر توضیح داد: در جشنواره ای به این بزرگی بعضی اوقات نگاه کمی حاکم بوده که چه تعداد اثر در آن حضور می یابند در حالی که ما می دانیم بسیاری از آثار به نمایش درآمده از جشنواره فجر از لحاظ کیفی از سطح بالایی برخوردار نیستند. ما برای حل این مسئله باید روند را عوض کنیم، جوانان ما باید رقابت اینچنینی داشته باشند و به درستی دیده شوند.
هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با بیان اینکه جشنواره هنرهای تجسمی جوانان یکی از بهترین و با کیفیت ترین جشنواره های کل ایران در حوزه های مختلف است؛ اظهار کرد: جوانان در این جشنواره با شور و شوق حضور می یابند اما باید خروجی آن دیده شود. بینالهای تخصصی باید برگزار شوند و نهادهای بالادستی باید اجازه دهند بینال ها هم شکل داده و هم حمایت کنند چرا که آن را صنف و انجمن های تخصصی برگزار می کنند و خروجی آن باید در فجر دیده شود. شان فجر باید متفاوت باشد و نباید برگزارکننده مسابقه ملی باشد.
نظر شما