به گزارش خبرگزاری شبستان، «علیرضا رحیمی» دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان امروز سه شنبه (۲۳بهمن ماه) در نشست خبری ویژه هفته جوان و جشنواره ملی اتفاق گفت: از زمان استقرار دولت چهاردهم، رویکردها در بخشهای مختلف در حوزههای جوانان افزایش پیدا کرده است که آنها بتوانند در تصمیم گیریها و فعالیتهای حوزههای جوانان در سراسر کشور سهیم باشند.
وی تصریح کرد: شبکهای از سمنهای فعال تشکیل شده است که دسترسی اطلاعات جوانان از این طریق راحت و به روزتر میشود. به گفته وی در کنار این موضوعات، در عرصه دیپلماسی عمومی کشور، فعالیتهایی برای جوانان آغاز شده است.
دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان افزود: از این رو بحث دخالت دادن و جلب مشارکت جوانان که برایشان تصمیمگیری میشود را در دستور کار داریم و جلساتی با سمنها برگزار کرده ایم. شبکه ای که در حال طراحی آن هستیم بازتابی از اراده و فکر خود این سمنها خواهد بود. از خود جوانان برای سیاستگذاری و اجرای برنامهها استفاده خواهیم کرد.
وی در خصوص دیپلماسی عمومی کشور گفت: ظرفیت دیپلماسی عمومی برای پیشرفت کشور اهمیت دارد. دنیا میخواهد تصویر نامناسبی از ایران نشان بدهد. استفاده از ظرفیت جوانان در عرصه علم و ورزش و غیره میتواند تصویر خوبی از جوانان کشور ما ارائه کند.
رحیمی گفت: سال آینده مجلس مشورتی جوانان با هدف شنیدن صحبتهای جوانان ۱۵ تا ۳۵ سال با الگوبرداری از مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود و در ادامه از بین جوانان شرکت کننده کمیسیونها تشکیل میشود.
وی همچنین گفت: نماینده جوانان آموزشهای لازم را میبینند؛ این مهم تحقق پیدا کردن یکی از وعده دولت چهاردهم است که باید صدای جوانان را شنید و برای حل مشکلات از آنها کمک گرفته شود.
دبیر شورای عالی جوانان و نوجوان افزود: این دورهها دو ساله است و انتخابات در سامانه جوان پلاس شکل میگیرد و ستاد برگزاری آن وزارت کشور است و در سال آینده برگزار میشود.
وی ادامه داد: سال آینده میزبان بریکس خواهیم بود تا در تعامل با جوانان دنیا بتوانیم توانمندیهای جوان خودمان را نشان بدهیم. همچنین با سازمان همکاریهای اسلامی خصوصاً سازمان جوانان کشورهای اسلامی همکاری داریم و برنامههای بسیاری برای سال آینده در نظر داریم.
رحیمی همچنین گفت: شبکه مدیران آینده الگویی است که از فرمایشات مقام معظم رهبری گرفتیم و یکی از تکالیف مهمی است که باید اجرا شود. در این طرح که از ابتدای سال آینده برگزار میشود جوانان باید رزومههای خود را در سامانه جوان پلاس بارگزاری کنند و از بین آنها ۱۰ هزار نفر انتخاب میشوند و یک سال آموزش مجازی و حضوری برای آنها برگزار میشود.
وی در این خصوص افزود: بنا داریم که در سال اول ۱۰ هزار نفر را آموزش بدهیم که سه قسمت خواهد داشت که بخشی از آن به صورت مجازی است. قسمت دوم آموزشهای حضوری در استانهای مختلف است و بخش سوم آموزش به صورت کمپی است که جوانان به مدت ۵ روز تا یک هفته آموزشهای فارغ از رشته تحصیلی خود که به عنوان توانمندی اجتماعی نیاز دارند مانند مهارتهای زندگی و کارآفرینی و غیره را کسب کنند.
رحیمی بیان کرد: این افراد به عنوان دستیاران دولت وفاق به مدت ۴ ماه فعالیت خواهند کرد بدون اینکه قول ردیف استخدام بدهیم، دوره کارآموزی خود را ثبت خواهند کرد. این حضور بر اساس رشته تحصیلی آنها خواهد بود. خروجی این طرح ۱۰ هزار جوان دوره دیده است که توانمندی فعالیت در دولت یا در بخش خصوصی را خواهند داشت. این یکی از برنامهها برای معکوس کردن موج مهاجرت نخبگان خواهد بود. قطعاً دولت هم میتواند از این افراد به عنوان مدیران استفاده کند.
رحیمی با اشاره به موانع پیش روی جوانان در حوزه وام ازدواج بیان کرد: این وام مصوب مجلس و تکلیف دولت است اما این کافی نیست. از طرفی سخت گیری هایی که در خصوص ضمانت و غیره ایجاد میشود. باید قوانین بررسی شده و خروجیها و نتایج آن و اثرات مثبت و منفی آن در نظر گرفته شود. وام ازدواج در برخی موارد خرید و فروش میشود و در برخی مناطق موجب کودک همسری شده است. از طرفی منابعی که بانکها دارند محدود است که موجب سخت گیری میشود از این رو باید این موارد بررسی شود.
معاون امور جوانان میزان وام ازدواج در سال آینده را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: مبلغ مصوب برای افراد بالای ۲۵ سال، ۳۰۰ میلیون تومان است و بانک مرکزی و بانکهای عامل پرداخت آن را بر عهده دارند.
وی تعداد وامهای اعطایی امسال را ۴۰۶ هزار و ۷۳۴ مورد اعلام کرد و افزود: تا پایان آذرماه تعداد ۴۰۶ هزار و ۷۳۴ وام ازدواج پرداخت شده است؛ تاکنون ۹۴۷ هزار و ۹۳۱ جوان در نوبت وام ازدواج برای وام ثبت نام کرده و در نوبت وام هستند.
رحیمی بیان داشت: ۲۷۰ همت برای پرداخت وام ازدواج در سال آینده در نظر گرفته شده است.
نظر شما