خودنمایی پیکاسو در موزه هنرهای معاصر تهران

مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار پابلو پیکاسو با عنوان «پیکاسو در تهران» با حضور هنرمندان، مقامات فرهنگی و هنری و سفرای کشورهای مختلف روز سه‌شنبه ۲۱ اسفندماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط‌عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار پابلو پیکاسو با عنوان «پیکاسو در تهران»، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهروز فتحی مشاور اجرایی معاون هنری، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران، رئیس یونسکو در تهران و سفرا و رایزنی‌های فرهنگی کشورهایی چون ژاپن، قرقیزستان، سریلانکا، ایتالیا، اروگوئه، چین، فرانسه، اندونزی، جمهوری چک، لهستان، مکزیک سفیر بولیوی، سفیر مکزیک، ترکیه، نروژ، برزیل، سیرالئون، شیلی و نماینده اکوی فرهنگی در ایران، روز سه‌شنبه ۲۱ اسفندماه در موزه هنرهای معاصر تهران حضور داشتند.
همچنین در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «پیکاسو در تهران»، هنرمندانی از جمله: احمد وکیلی، ایرج اسکندری، جواد نوبهار، سهراب هادی، حمید پازوکی، حسین نوروزی، ایرج میرزاعیلخانی ، محمد فرنود، اکبر گرزی ، جمال عربزاده، سلیمان سعیدآبادی  و ... نیز حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم «نادره رضایی»، معاون امور هنری ضمن خوشامدگویی به هنرمندان، سفرا و علاقه‌مندان به هنر گفت: در موزه زیبا و جذاب هنرهای معاصر تهران که حدود یک قرن هنر معاصر را در خودش جای‌داده است دور هم جمع شده‌ایم که روایتی نو از آثار این گنجینه را ببینیم و امیدواریم بیش از گذشته از ظرفیت این گنجینه استفاده کنیم تا بتوانیم جهان نویی را به نمایش بگذاریم.
وی در ادامه گفت: امیدوارم در ادامه این مسیر روایتگری‌های نوبرگرفته از پژوهش، هنر، خلاقیت و نوآوری را با همراهی همیشگی شما پررونق‌تر از گذشته داشته باشیم. امروز به بهانه آثار پیکاسو نابغه دورهم جمع شده‌ایم، کسی که بر زیست زمانه خود و سبک‌های هنری پس از خودش تأثیر گذاشت، پابلو پیکاسو بر بسیاری از جنبش‌های هنری پس از خود تأثیر گذاشته است، شهرت پیکاسو نه‌تنها در دنیای هنر بلکه در میان طیف گسترده‌ای از مردم سراسر جهان گواهی بر اهمیت جایگاه اوست و این شهرت و جایگاه در جامعه ایران نیز ملموس است.
در ادامه مراسم، «آنتونیو سانچس بندیتو گاسپار»، سفیراسپانیا در ایران درباره نمایشگاه و آثار پیکاسو گفت: پابلو لوئیس پیکاسو متولد مالاگا یکی از شهرهای اسپانیا است. او یکی از بزرگ‌ترین نوابغ هنر در دنیا به‌حساب می‌آید و آثار او در طول هفت دهه گسترش پیدا کردند. پیکاسو پیش‌گام در کوبیسم، کلاژ و هنر دکوراتیو و آفریننده مجسمه‌هایی بر پایه سبک خودش بود. در اثر شاهکارش که «گرنیکا» نام دارد، به شکلی دراماتیک، وحشت‌های جنگ را تصویر کرده که نمی‌توان از مقابل آن به‌راحتی گذر کرد.
در پایان سفیر اسپانیا گفت: خیلی خوشحالم در این مراسم حضور دارم، نه به‌عنوان یک اسپانیایی بلکه به‌عنوان کسی که خودم و همسرم فرزند شهر مالاگا هستیم، از اینکه این آثار در این نمایشگاه به‌نمایش‌درآمده خوشحالم و به خود می‌بالم. این نمایشگاه به تحکیم ارتباطات فرهنگی هنری کمک می‌کند و زمینه‌ساز استحکام ارتباطات و تعاملات بیشتر و قوی‌تر بین ایران و اسپانیا خواهد بود. 
«فواد نجم‌الدین»، پژوهشگر و مشاور علمی نمایشگاه، در این مراسم گفت: نام پیکاسو، نام بزرگی است و پیکاسو نه فقط به‌عنوان یک هنرمند متخصص در حوزه تصویر بلکه اساساً به‌عنوان یک ستاره در عالم هنر جزء اولین کسانی بود که آموخت ستاره بودن یعنی چه، و یک نام بزرگ چگونه می‌تواند از آسمان هنر به آسمان فرهنگ توسعه پیدا کند و آن نام پیکاسوست که این جمعیت بزرگ را به اینجا کشانده است.
نجم‌الدین در ادامه گفت: نمایشگاه «پیکاسو در تهران» روایتی از زندگی پیکاسو و دوره‌های مختلف هنری و کاری این هنرمند بزرگ است. نمایشگاه حاضر روایتی است که امکان تأمل و بازاندیشی در تاریخ هنر معاصر جهان و ایران را فراهم می‌آورد؛ بنابراین این نمایشگاه مجموعه‌ای از پاره روایت‌هایی است که هر کسی دریافت شخصی خودش را از آنها دارد و پیکاسوی خودش را خواهد ساخت و در واقع در ذهن هر کسی یک داستان از پیکاسو شکل می‌گیرد.
در این نمایشگاه منتخبی از آثار هنرمندان هم دوره با پیکاسو را که با او در سبک‌ها و نگرش‌ها همراه بوده‌اند نیز به نمایش گذاشته‌ایم.
 این نمایشگاه شامل؛۷۹ اثر از آثار پیکاسو، ۹ اثر از هنرمندانی ایرانی متأثر از پیکاسو و ۴ اثر از هنرمندان هم‌دوره پیکاسو که در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می‌شود، به‌نمایش‌درآمده است.
علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا پایان ماه مبارک رمضان، همه‌روزه به‌جز ایام تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر و از ۱۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه، همه‌روزه به‌جز دوشنبه‌ها از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر به موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.
کد خبر 1808267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha