«سعید مقیسه» رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان در خصوص خشونت در شبکه نمایش خانگی و اینکه آیا نظارتی در این خصوص وجود دارد، اظهار کرد: نظارت وجود دارد. ما نیز تذکر می دهیم البته شبکه نمایش خانگی یک فرقی با تلویزیون نسبت به موضوع خشونت دارد و آن اینکه تمام فیلم ها در شبکه نمایش خانگی رده بندی سنی دارند؛ یعنی رسماً اعلام می شود ویژه چه گروه سنی است.
وی ادامه داد: تلویزیون به خاطر اینکه خانواده آن را مشاهده می کند و ممکن است خارج از روند شبکه برنامه ای پخش کند، ملاحظات بیشتری در زمینه نمایش خشونت دارد ولی شبکه نمایش خانگی قسمتی از خشونت را با اعلام رده بندی سنی و اعمال آن برطرف کرده است البته این به آن معنا نیست که می توانند هر مقدار خشونتی را نشان دهند. فیلم های دارای خشونت تا حدی در ساترا مشمول رده بندی سنی می شوند اما از آن حد به بالاتر مجاز به انتشار نیست.
وی با اشاره به علت نمایش این همه خشونت در شبکه نمایش خانگی، تصریح کرد: تمام این خشونت ها مورد تأیید ساترا نیست. ساترا به آنها تذکر داده؛ اما این سازمان یک نهاد اعمال کننده نظارت و خود ضابط اجرایی نیست بلکه ساترا تنها یک اعلام کننده و تنظیم گر است. ساترا وظیفه کشف و اعلام را دارد و این قوه قضائیه است که باید مقابله کند و این مجلس است که باید قانونی تصویب کند که خشونت از این حد جرم محسوب شود. تا وقتی که جرم محسوب نشود طبیعتاً قوه قضائیه نیز نمی تواند اقدامی انجام دهد چراکه کشور ما مبتنی بر قوانین مجلس اداره می شود. هر جایی که قوانین مجلس محتوایی را جرم اعلام کند، دست ما بازتر است.
مقیسه در پاسخ به این سوال که آیا خشونت جامعه می تواند تحت تاثیر شبکه نمایش خانگی باشد، گفت: نمی توان تاثیرپذیری محتوای خشن در رفتار مردم را انکار کرد؛ ولی مردم این محتوا را تنها در شبکه نمایش خانگی نمی بینند بلکه خشونت شبکه های اجتماعی به مراتب بیشتر از شبکه نمایش خانگی است به ویژه اینکه رده بندی سنی در آنها لحاظ می شود. ما باید بیشتر نگران ترویج خشونت در بازی های کودکان و نوجوان باشیم؛ زیرا قدرت تشخیص آنها کمتر و تاثیرپذیری آنها بیشتر است.
نظر شما