آموزش‌های هنری در سالی که گذشت

در سال ۱۴۰۳ با روی کار آمدن دولت چهاردهم، رویکردی نوین و تحولی در حوزه آموزش های هنری دنبال شد که موجب بازخوردهای مثبتی در زمینه های زیرساختی و کمی و کیفی در این حوزه گردید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در سال ۱۴۰۳ با روی کار آمدن دولت چهاردهم، رویکردی نوین و تحولی در حوزه آموزش های هنری دنبال شد که موجب بازخوردهای مثبتی در زمینه های زیرساختی و کمی و کیفی در این حوزه گردید، از برگزاری المپیاد ملی آموزش هنر تا راه اندازی سامانه های آموزشی و نظارتی و بروزرسانی رشته ها و استانداردهای آموزشی از جمله اقدامات تحولی در این راستا بود.

بنابراین گزارش، محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری در تشریح اقدامات این دفتر در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: براساس ماموریت‌های محوله و مبتنی بر اسناد بالا دستی، نهادینه سازی و برنامه ریزی و سیاستگزاری در راستای توسعه آموزش های هنری در کشور در راستای تحقق توسعه عدالت محور بخش فرهنگ و هنر مهمترین وظیفه دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری است که روند افزایش کمی و کیفی فعالیت های این دفتر در سال ۱۴۰۳ قابل ملاحظه بوده است.

اسماعیلی با اشاره به فعالیت هنرستان های هنرهای زیبای در سال ۱۴۰۳ گفت: تعداد ۶۴ هنرستان در سطح کشور فعالیت دارند و حدود ۹ هزار نفر هنرجوی دختر و پسر در رشته های موسیقی، نقاشی، نمایش، سینما و گرافیک به تحصیل مشغول هستند.

  وی افزود: بهره‌برداری از سامانه هنرستان هنرهای زیبا که مهرماه سال ۱۴۰۳ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی راه اندازی شد یکی دیگر از اقداماتی است که به تازگی به مرحله بهره برداری رسیده است. این در حالی است که ثبت برند و عنوان هنرستان‌های هنرهای زیبا به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دیگر اتفاقات مثبت در این حوزه است.

وی با اشاره به فعالیت های بخش صدور کارت صلاحیت تدریس افزود: تمامی مدرسان، برای تدریس در آموزشگاه‌های آزاد هنری موظف به دریافت کارت تدریس هستند. متقاضیان دریافت کارت با ثبت نام در سامانه کارت صلاحیت تدریس، در صورت احراز شرایط حرفه ای مربیگری در یکی از رشته های هنری مصوب، می توانند در آموزشگاههای آزاد هنری به تدریس بپردازند. تاکنون بیش از ۸۰۰۰ کارت صلاحیت تدریس در رشته های موسیقی، تجسمی، نمایش، خوشنویسی و هنرهای سنتی صادر شده که بیش از ۱۵۰۰ کارت در سال ۱۴۰۳ برای متقاضیان صادر گردیده است. ساماندهی سامانه ی مربوطه و رتبه بندی کارت های صادره از دیگر اقدامات این حوزه می باشد.

در ادامه مدیرکل دفتر آموزش به تشریح فعالیت های بخش آموزشگاه های آزاد هنری پرداخت و گفت: با توجه وظایف دفتر آموزش و مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاسیس و نظارت بر آموزشگاه های آزاد هنری، فرایند ثبت تقاضا و صدور مجوز، ثبت اطلاعات دقیق و به روز آموزشگاه‌های آزاد هنری و تهیه بانک اطلاعات آموزشگاه ها، در سامانه آموزشگاه‌های آزاد هنری انجام می شود و برای تأسیس آموزشگاه های آزاد هنری، شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاه های آزاد هنری با حضور اساتید فن برگزار می شود، بر همین اساس در سال ۱۴۰۳ حدود۴۵ جلسه شورا برگزار شد و هم اکنون در سراسر کشور بیش از ۶ هزار آموزشگاه های آزاد هنری فعال وجود دارد که در سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۵۰ مجوز آموزشگاه در رشته های نمایشی ، موسیقی ، خوشنویسی، تجسمی و هنرهای سنتی صادر شده است.

اسماعیلی همچنین گفت: نظارت و ارزیابی آموزشگاه‌های آزاد هنری یکی از مهمترین بحث‌های موجود در این حوزه بود که سالیان سال نظارت بر این مراکز به شیوه سنتی و دستی انجام می‌گرفت که با پیگیری های صورت گرفته و راه اندازی سامانه نظارت و ارزیابی آموزشگاه های آزاد هنری، نظارت بر عملکرد آموزشگاه ها به صورت منجسم و هدفمند صورت گرفته و رتبه بندی این مراکز نیز به شکلی قاعده مند انجام می گیرد. همچنین ثبت برند و عنوان آموزشگاه آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و راه اندازی انجمن آموزشگاه های آزاد هنری در استان ها از دیگر اقدامات مهم این حوزه در سال ۱۴۰۳ بود.

وی در خصوص فعالیت های آزمون های مهارتی بخش فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۳ گفت: آزمون های مهارتی بخش فرهنگ و هنر در هر سال در سه دوره خرداد و شهریور و دی ماه به صورت ادواری و جامع برگزار می شود و پذیرفته شدگان در آزمون گواهینامه های معتبر مهارتی دریافت می کنند که در سال ۱۴۰۳ در آزمون خرداد بیش از ۴۰ هزار نفر و شهریور بیش از ۳۰ هزار نفر و دی ماه بیش از ۴۷هزار نفر در آزمون شرکت کردند که در مجموع بیش از ۲۵۰ هزار گواهینامه برای پذیرفته شدگان آزمون های جامع و ادواری صادر شده است.

مدیر کل دفتر آموزش افزود: یکی از مهمترین برنامه های دفتر آموزش بروزرسانی و تحول در محتواها و سرفصل های آموزشی و منابع و استانداردهای آموزش هنراست که در سال ۱۴۰۳ با تشکیل کمیته تجزیه و تحلیل حِرَف و مشاغل هنری و برگزاری جلسات مستمر در قالب دیکوم اقدامات زیربنایی در این راستا صورت گرفت که در رشته موسیقی حدود ۹۰۰ شغل و در رشته طراحی گرافیک حدود ۲۰۰ شغل، در رشته نقاشی حدود۱۰۰ شغل و رشته نمایش حدود ۱۵۰ شغل تخصصی احصاء گردید و با تشکیل کمیته های تخصصی تدوین استانداردهای شایستگی و ارزشیابی این حرفه ها و مشاغل آغاز گردید.

اسماعیلی با اشاره به برگزاری نخستین المپیاد ملی آموزرش هنر در شهریورماه ۱۴۰۳ گفت: المپیاد ملی آموزش هنر لیگ قهرمانی و مسابقات تیمی آموزش هنر است که برای نخستین بار در شهریور ۱۴۰۳ برگزارشد. این المپیاد در سه سطح آموزشگاهی ، استانی و ملی برگزار شد که در بخش استانی بیش از دو هزار تیم معرفی شدند . این تیم ها در استان ها در رشته های مختلف در دو بخش آموزشگاهی و هنرستانی رقابت کردند که از اردیبهشت تا پایان مرداد در استان ها برگزارشد و پس از مرحله استانی، هفتصد تیم به مرحله ملی راه یافتند که با حضور اساتید برجسته داوری شدند و از این میان ۴۱ تیم به عنوان برگزیدگان به مرحله نهایی راه یافتند که در شهریور ماه در تهران برگزار شد.

اسماعیلی در خاتمه افزود: در سال ۱۴۰۳ بازدید های استانی از آموزشگاه های آزاد هنری استان ها و هنرستان های هنرهای زیبا در تهران و برخی استان های کشور به منظور بررسی مسائل و مشکلات این مراکز آموزش هنر صورت گرفت. همچنین برگزاری جشن "مهر هنر" ویژه بازگشایی هنرستان ها در سال تحصیلی به صورت سراسری،برگزاری رویداد آموزشی- تعاملی "یکصدا ایران" در ۲۲۰ محله حاشیه نشین کشور با همکاری سازمان اجتماعی کشور و با هدف کشف استعدادهای هنری، تقدیر از رتبه های برتر کنکور هنر از هنرستان های هنرهای زیبا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره سراسری "یاریگران زندگی" با موضوع آسیب های اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد با همکاری هنرستان های سراسر کشور و برگزاری اختتامیه در هنرستان هنرهای زیبای پسران البرز و حضور گروه های برگزیده المپیاد هنر از هنرستان های هنرهای زیبا و آموزشگاه های آزاد هنری در جشنواره های موسیقی و تئاتر و تجسمی فجر از دیگر اقدامات دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری در سال ۱۴۰۳ بود.

کد خبر 1809995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha