مرحوم آیتالله سیدمحمدکاظم ارفع در طول بیش از ۳۰ سال امامت در مسجد محمدیه، پرچم این خانه خدا را برافراشته نگاه داشت و این مسجد را به پایگاهی محوری و اثرگذار و مسجدی برقرار تبدیل کرد.
به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، آیت الله سیدمحمدکاظم ارفع، امام جماعت مسجد محمدیه تهران (واقع در خیابان امامخمینی(ره)، خیابان باستیون) و از اساتید حوزه علمیه تهران روز ۱۹ مهر ماه پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت و درگذشت.
وی در حوزه علمیه قم از محضر آیتالله فاضل لنکرانی، آیتالله سلطانی و شهید مفتح کسب فیض کرده بود و در دوران انقلاب اسلامی به وعظ و تبلیغ انقلابی اشتغال داشت.
آیتالله ارفع فرزند سید ناصرالدین ارفع سال ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. دوران تحصیلی دبیرستان را ناتمام رها کرد و به تشویق پدر و شوق خود، روی به آموزش حوزوی آورد و در حوزه علمیهای در خیابان ری تهران به درس و بحث طلبگی اشتغال یافت که برجستهترین استادش حاج آقای مجتهدی بود. سال ۱۳۴۲ به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و از محضر بزرگانی چون مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی، مرحوم آیتالله سلطانی، آیتالله نوری همدانی و شهید مفتح کسب فیض کرد.
آیتالله ارفع در دوران نوجوانی بعد از فوت پدرش از قم به تهران بازگشت و این بار نزد آیتالله حاج میزرا علی آقا فلسفه در مسجد لرزاده و آیتالله میرزا باقر آشتیانی در مدرسه مروی به آموختن علوم و معارف اسلامی پرداخت و همزمان به تدریس، پژوهش و امامت جماعت اشتغال یافت.
به جای ورود به عرصه مدیریت، به تألیف و ترجمه مشغول شد که حاصل آن بیش از ۵۰ عنوان کتاب بود که موضوع عمده آنها، علوم و معارف اسلامی و نشر و ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده است
وی در عین حال، چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی به وعظ و تبلیغ متعهدانه انقلابی روی آورد و به جای ورود به عرصه مدیریت، به تألیف و ترجمه مشغول شد که حاصل آن بیش از ۵۰ عنوان کتاب بود که موضوع عمده آنها، علوم و معارف اسلامی و نشر و ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده است.آن مرحوم به ترجمه قرآن کریم و نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز توفیق یافته بود.
آیتالله سیدکاظم ارفع در سال ۱۳۶۸ به مسجد محمدیه تهران آمد، مسجدی که سابقه ۱۳۶ ساله دارد. وی توانست حضور مردم در این مسجد را به قدری رونق ببخشد که سالیان سال شبستان این مسجد برای اقامه نماز جماعت صبح فضا کم داشت!
وی توانست حضور مردم در این مسجد را به قدری رونق ببخشد که سالیان سال شبستان این مسجد برای اقامه نماز جماعت صبح فضا کم داشت!
مرحوم آیت الله ارفع طی بیش از ۳۰ سال فعالیت در مسجد محمدیه علاوه بر تداوم سنت نیکوی اقامه نماز جماعت صبح در این خانه خدا، دوشنبهها شرح صحیفه سجادیه و جمعهها نیز تفسیر قرآن می گفت که چکیدهای از این جلسات تفسیر، در قالب کتابهایی تدوین شدهاند.
وی به دلیل علاقمندی به انقلاب اسلامی، پایهگذار پایگاه بسیج فعالی در مسجد محمدیه شد که در دوران مختلف انقلاب اسلامی از دفاع مقدس تا فتنه سال ۱۳۸۸ به خوبی نقشآفرین بوده است.
امام جماعت مسجد محمدیه به دلیل باور بنیادین خود به اهمیت آموزش و پرورش نسل جوان، تعامل خوبی با کودکان، نوجوانان و جوانان داشت و همیشه مشوق فعالیتهای متنوع آنان در حوزههای دینی، فرهنگی، علمی و ورزشی بود. وی همه روزه پس از اقامه نمازهای عصر و عشاء در شبستان مسجد محمدیه رو به مردم مینشست و با شکیبایی و متانت به سخنان و درد و دلهای آنان گوش میکرد و در حد توان برای حل مشکلات آنان میکوشید.
وی از جمله نویسندگان و مترجمانی بود که آثار گوناگونی را در حوزههای علوم اسلامی نگاشته یا ترجمه کرده بود که برخی از آنها عبارتند از: ترجمه روان نهجالبلاغه، ترجمه صحیفه سجادیه، چهل منزل سلوک، اسماءالحسنی، درمانگاه معنوی، ۲۰۰ پرسش، ۲۰۰ پاسخ در مورد جوانان، سیره عملی اهل بیت (ع)؛ امام علی (ع) و آسیبشناسی قدرت، ثروت، شهوت، علم و عبادت.
سخن آخر اینکه، گاهی نام و آوازه یک امام جماعت، از مسجد آن بیشتر است، این واقعیتی است که درباره آیتالله سیدکاظم ارفع صدق میکرد، وی در واقع با وجود شهرت کم و بیش و فعالیت بسیار در مسجد محمدیه، در طول سال ها امامت خود در این مسجد پرچم این خانه خدا را برافراشته نگاه داشت و توانست این مسجد را به مسجد محوری و اثرگذار در شهر تهران تبدیل نماید.
مراسم تشیع پیکر امام جماعت مسجد محمدیه امروز (جمعه، ۲۱ مهرماه) از ساعت ۹ صبح از مسجد محمدیه واقع در میدان حسن آباد انجام شد و مجلس ترحیم ایشان نیز روز یکشنبه، ۲۳ مهرماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در مسجد محمدیه برگزار می شود.
خبرگزاری شبستان، درگذشت این امام جماعت فعال و استاد اخلاق تهران را تسلیت گفته و علو درجات را برای این عالم وارسته از خداوند متعال مسئلت دارد.
نظر شما