پرستو علیعسگرنجاد_نویسنده، روزنامهنگار و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در حاشیه برپایی نشست توانمندسازی مربیان فرهنگی و تربیتی «کتاببتاب» با تاکید بر روشهای علمی کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان و انتخاب کتاب برای این رده سنی به کمالگرایی افراطی والدین اشاره کرد و افزود: از هر رده سنی می بایست، انتظار رفتارهای مناسب با همان سن را داشت.
وی با بیان اینکه نباید از کودک یا نوجوان انتظار داشت که نسبت به بازی و سرگرمی بیتفاوت بوده و فقط به کتاب و درس علاقه داشته باشد افزود: همچنین والدین و مربیان باید برای انتخاب کتاب برای کودک و نوجوان، به نکاتی از جمله طرح جلد، قطع چاپ، عنوان کتاب و نام نویسنده و مترجم توجه ویژهای داشته باشند.
علیعسگرنجاد تصریح کرد: یک کتاب با محتوای خوب اگر طرح جلد بدی داشته باشد کودک یا نوجوان نسبت به مطالعه آن ذوق و شوقی از خود نشان نمیدهد.
وی اذعان کرد: همچنین برخی عناوین مانند کتابهای تربیتی و اخلاقی میتواند برای کودک و به ویژه نوجوان، حساسیت برانگیز باشد و باعث شود که نسبت به آن کتاب واکنش منفی نشان دهد و به مطالعه آن نپردازد.
علیعسگرنجاد همچنین به آسیبشناسی شیوههای متداول در ترویج کتاب کودک و نوجوان پرداخت و وظیفه مروج کتاب را تسهیل کردن امر انتخاب کتاب برای عموم مردم دانست.
وی گفت: یک مروج کتاب کودک و نوجوان باید همیشه از لحاظ آشنایی با فضای فرهنگی حاکم بر این رده سنی، بالاتر از آنها باشد تا بتواند به راحتی با آنها ارتباط برقرار کند.
علیعسگرنجاد در ادامه، وجود گروهی دغدغهمند با هدف مشترک ترویج کتاب کودک و نوجوان را در استان گیلان بسیار ارزشمند دانست و تاکید کرد: برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر، چنین نشستهایی باید به صورت مستمر برگزار شوند.
گفتنی است، ششمین جلسه از سلسله نشستهای هفتگانه دوره اول توانمندسازی مربیان فرهنگی و تربیتی «کتاببتاب» روز گذشته در سالن جلسات حوزه هنری استان گیلان برگزار شد.
نظر شما