خبرگزاری شبستان -مازندران؛ اجتماع میلیونی اربعین یکی از تاریخ سازترین رویدادهای جهان است که باید برای کار فرهنگی رسانه ای در این رزمایش فرهنگی مذهبی ملت امام حسین(ع) به سلاح جهاد تبیین مسلح باشیم. حوزه محتوای اربعین نظیر وحدت خدام الحسین(ع) در مواکب ایرانی و عراقی برای خدمت به زائرین سیدالشهدا(ع) موضوعی است که برای تبیین آن کار مناسبی انجام نشده باید در این زمینه کارهای اساسی انجام دهیم و زیرساختهای معرفتی واقعه عظیم اربعین را برمدار وحدت به دنیا مخابره کنیم. در این مجال با مهرداد محمدی- روابط عمومی و عضو شورای اجرایی موکب جهادی صاحب الامر(ع) ساری که با همراهی دیگر خادمین این موکب جهادی در مسیر پیاده روی زائرین اربعین درکنار خدمت رسانی به زوارالحسین(ع) نسبت به تحقق منویات رهبری در حوزه فرهنگی اهتمام ویژه دارند به گفتگو نشستیم که مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:
به عنوان نخستین پرسش برای آشنایی مخاطبین با فعالیت موکب جهادی صاحب الامر(ع) ساری لطفا بفرمایید فعالیت موکب را از چه زمانی آغاز کردید؟
موکب جهادی حضرت صاحب الامر از سال ۱۳۹۶ باهدف فعالیت در جبهه فرهنگی و محرومیت زدایی آغاز به فعالیت کرده است و هر ساله در ایام اربعین نیز با حضور در کربلا به زائرین اربعین حسینی ارائه خدمت دارد.
لطفا بفرمایید چه خدماتی در موکب ارائه می شود؟
خادمین موکب صاحب الامر(ع) ساری در مسیر پیاده روی اربعین خدمات متنوع اعم از اسکان، پذیرایی، بهداشتی و درمانی، فرهنگی و بصیرتی شامل برپایی نمایشگاه، اقامه نماز جماعت، برگزاری مراسمات عزاداری امام حسین(ع) به همراه سخنرانی و مداحی به زائرین سیدالشهدا(ع) ارائه می دهند که خداوند متعال را شاکریم با استقبال خوب زائرین همراه است.
همچینن موکب جهادی صاحب الامر(ع) جلسات پرسش و پاسخ با محوریت جهاد تبیین برگزار می کند و مسائل روز سیاسی و فرهنگی به بحث و بررسی گذاشته می شود که اثر بسیار زیادی دربحث بصیرت افزایی بین نسل نو دارد.
لطفا بفرمایید موکب شما در کجا و چند روز ارائه خدمت دارد؟
موکب صاحب الامر(ع) از روز ششم شهریور تا روز اربعین با استقرار در خیابان میثم تمار، روبروی هتل کربلا الدولی، کوچه حسینیه در خدمت زائرین اربعین می باشد.
چند نفر با شما در موکب فعالیت دارند؟
حدود ۵۰ خادم الحسین(ع) در قالب دو تیم شامل تاسیسات، راه اندازی و برپایی موکب و تیم خدمات رسان شامل واحد پذیرش، امنیت، بهداشت و درمان، آشپزخانه، آبدارخانه به زوارالحسین(ع) خدمت رسانی می کنند. فعالیت های این موکب همگی به صورت خودجوش و با حمایت خیرین صورت می گیرد، و خادمان امام حسین(ع) در این موکب علاوه بر پذیرایی از زئران اربعین در امور فرهنگی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری با هدف مصونیت نسل نو در مواجه با آسیب های اجتماعی به خط هستند.
غیر از موکب داری، به چه کاری مشغول هستید آیا موکب شما در زمان های دیگر غیر از ایام اربعین فعال است چه می کنید؟
به غیر از بحث موکب داری که به همراه دوستان انقلابی، جهادی و فعال فرهنگی در ایام اربعین داریم در عرصه های علمی و فرهنگی، در مراکز دانشگاهی و حوزه های علمیه در خدمت دانشجویان و طلاب هستیم؛ این موکب در طول سال در قالب قرارگاه جهادی صاحب الامر (ع) به مردم ساری خدمت می کند؛ این خدمات شامل ساخت و ساز خانه محروم، تعلیم و تربیت، تبلیغ و ارائه خدمات به دانش آموزان مناطق کم برخوردار ساری، ارائه خدمات بهداشتی درکنار سایر گروه های جهادی و کشاورزی «کاشت گندم و جو» می شود.
زیباترین صحنههایی که در اربعین دیدید چه بود؟
یکی از زیباترین صحنه هایی که در اربعین دیده می شود این که مواکب ایرانی در کنار مواکب عراقی با وحدت به زائرین اربعین خدمت رسانی می کنند؛ خادمین موکب جهادی صاحب الامر(ع) نیز در کنار موکب اهالی دیاله و اهالی بصره با اتحاد به زوارالحسین(ع) خدمت رسانی می کنند. به طور نمونه موکب های عراقی برای تامین برق و آب یاری رسان موکب جهادی صاحب الامر(ع) ساری هستند قطعا می توان گفت یکی از صحنه های بسیار زیبا در موکب داری تعامل وهمکاری بین برادران دینی برای خدمت به زائرین اربعین است که شاهدیم البته در طول سال این وحدت و انسجام برقرار است و عراقی ها برای زیارت امام رضا(ع) به ایران سفر می کنند و ایرانی ها نیز برای زیارت به عتبات عالیات به عراق اعزام می شوند.
اربعین به نظر شما چه تاثیری در مباحث تربیتی خانوادهها و به ویژه نوجوانان و جوانان دارد؟
یکی از مباحث بسیار مهمی که در دوسال اخیر بعد از کرونا در اربعین شاهدیم حضور خانوادگی زائرین است که والدین در کنار کودکان، نوجوانان و جوانان با زائرین اربعین از ملیت های مختلف هم قدم می شوند. این که مردم به صورت خانوادگی با هم در مسیر اربعین قدم می گذارند و این تعامل و دین داری و دین مداری، روحیه ایثار و ازخودگذشتگی توسط پدر و مادر به دیگر اعضای خانواده انتقال داده می شود مسیر را برای حسینی شدن نسل نو مرتفع می کند و همچنین وقتی این خانواده حسینی در یک اجتماع بزرگ مسلمین قرار می گیرند اثر وضعی شان را روی سایر زائرین اربعین می گذارند که این اثر معنوی اجتماعی می تواند سوغات ارزشمندی باشد که زائرین اربعین به دیار خود بازمی گردانند.
لطفا بفرمایید با شنیدن این جمله «امام حسین(ع) برای ما ویزای خادمی صادر کرده نه فقط زیارت» چه چیزی به ذهن شما می رسد؟
امام حسین(ع) ما را دیده و مورد لطف و عنایت خود قرار داده تا این لیاقت را داشته باشیم که خادم زائرین اربعین باشیم بسیار ارزشمند است و اجر و ثواب آن شیرین و لذت بخش می باشد. خادمین این موکب با روحیه جهادی شبانه روزی در خدمت زائرین امام حسین(ع) هستند تا وقتی زائری بعد از پیاده روی طاقت فرسای سه روزه به کربلا می رسد در رفاه و آسایش استراحت کند و خود را با آرامش سرشار از معنویت برای ادای احترام و زیارت به حرم مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) برساند.
نظر شما