به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، نوشین کریمی
چند روزی درگیر کارهای روزمره زندگی و مهمانداری شدم و سراغی از همسایه ام نداشتم تا اینکه پیام داد حلالم کنید در راه کربلا هستم.
میدانستم هر ساله همسرش با دوستانش می روند او با دو فرزندش بی قرارتر منتظر روز موعود میشود تا قسمتش برسد ...
با خوشحالی از رفتنش و با بغضی در گلو از حسرت جاماندن دوباره خودم، پیام دادم «التماس دعا، خدا را شکر که قسمت شما شد» و با استیکر خنده ای جواب داد «دوستانش نتوانستند امسال همراهی اش کنند و بالاخره نوبت من رسید»
یکی از دوستانم چند سالی است که در راهپیمایی اربعین شرکت می کند، او و خواهرش که از ناحیه پا دچار مشکل بودند نذر کرده بودند قدم هایشان را در این مسیر بردارند و اگر قسمت شد هر دو پا را عمل کنند و باز هم تا جایی که می توانند هر ساله در اربعین حسینی خودشان را به کربلا برسانند، حالا هر دوی آنها پاهایشان سالم است و خانوادگی به زیارت سیدالشهدا می روند.
با خودم می گویم چه اصراری برای رفتن است، پای پیاده، در گرد و غبار شهر و دیاری که با آن غریبه ای...
راهی پر از کودک و پیر و زن و بیمار و حتی ناتوان های جسمی که در شرایط عادی زندگی هم، سختی زیادی را متحمل هستند.
کوله بارت هر چند اندک اما بر دوش میگذاری و عزم رفتن میکنی، فارغ از هر چه که در شهر و دیار خودت داری گاهی بیشتر از آن خرج سفرت می کنی... اما این سفر داستانش فرق دارد. وسواس را کنار میگذاری پابه پای دیگر عاشقان راهی کوی دوست میشوی.
انگار اگر تک تک آنها نباشند این جریان چیزی کم خواهد داشت. دوشادوش هم در میسری میروید که هم سفره و هم موکب می شوید و حتی اگر لهجه و زبان هم را هم متوجه نشوید باز هم چیز مشترکی بینتان هست که شما را به هم متصل میکند.
چهره زنان مسلمان نظرم را بیشتر جلب می کند، با پوششی که امنیت را، هم برای خود و هم جامعه حفظ میکنند. گرچه لباس اکثرشان در این مسیر به احترام عزای حسین بن علی سیاه است اما لبخند مودت و مهربانی بر چهره دارند که جلبش می شوم.
خیلی ها که مادر هستند، وظیفه نگهداری و مراقبت از فرزند هم نتوانسته خسته راهشان کند و با عشق کودکانشان را با خود به همراه آورده اند.
به نظرم زنان در جهان اسلام فرهنگ ایثار و مقاومت را بلدند، نقش زنان جهان اسلام در تمدنسازی و گفتمان انقلاب اسلامی نقش تاثیر گذاریست.
زن مسلمانی که روضه حضرت زهرا(س) را بارها شنیده و پرچم حضرت زینب(س) را به عشق ولایت تا قیام حضرت مهدی(عج) به دوش گرفته در این راهپیمایی اربعین گام به گام میرود تا اقتدارش را به رخ دنیا بکشد.
به نظرم سبک زندگی زنان مسلمان و انعکاسش در رسانه های غربی می تواند دنیا را متحول کند.
لحظه به لحظه با دوستان و همکارانم که به این سفر معنوی رفته اند ارتباط می گیرم که از حال و هوای مسیر نجف تا کربلا برایم بگویند، تا شاید من هم سهمی ازین سفر معنوی داشته باشم.
مینا کرم بیجاری_ مسئول بانوان ستاد عتبات و عالیات استان گیلان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه، آزادی واقعی بانوان، تنها در پیروی از ارزشهای فاطمی و زینبی تحقق مییابد اظهار کرد: در این دوره وانفسا که سردمداران پلید شیطان، زن را حربه دست خود قرار دادهاند، ما بانوان با شرکت در مانور زینبی میخواهیم جایگاه حقیقی زن را به نیت تعجیل در فرج حضرت مهدی زهرا سلاماللّهعلیها، نشان دهیم.
وی با اشاره به اینکه، امشب پیاده روی ام را به سمت کربلا شروع کرده ام، افزود: از ابتدای حرکتم شاهد شور و شوق مردم در این جریان دلی هستم که به راحتی نمی توان از آن گذشت.
کرم بیجاری گفت: چون روزها گرم است شب ها بیشتر پیاده روی انجام می شود ولی وقتی مردمی را می بینیم که همسر بیمارشان را سوار ویلچر کرده و حمل میکنند، پدر و مادری که فرزندان خردسال خود را یکی در آغوش و یکی در کالسکه به همراه دارند و یا پیر زنان و پیر مردانی که با شور وصف ناپذیری مثل جوانان در این حرکت جهانی حضور پیدا کرده اند، بیشتر تلاش می کنیم که از این قافله عقب نمانیم.
وی با تاکید بر اینکه، هیچ زبان و هیچ تصویری نمی تواند این صحنه ها را توصیف کند خاطر نشان کرد: جوانان دهه هشتادی را می بینم که با علاقه و عشق در کنار مردمی که سال های پیش این راه را تجربه کرده اند قرار گرفته اند تا خود نیز، لذت این راه را تجربه کنند.
کرم بیجاری تصریح کرد: اینجا چشم جز عشق و دلدادگی چیزی نمی بیند، بعضی ها به صورت پابرهنه روی این آسفالتی که واقعا داغ و سوزان است قدم بر میدارند و کسی چه میداند در دل و نیتشان چه می خواهند.
وی همچنین با ابراز امیدواری از اینکه، خداوند به شایستگی این قدم ها را قبول کند، اظهار کرد: تعریق بدن زیاد است و مردم نیاز شدیدی به آب سرد و شرب دارند و خیلی به دنبال غذا نیستند.
کرم بیجاری با اشاره به اینکه استان گیلان ۳۲ موکب در مسیر پیاده روی اربعین حسینی از نجف تا کربلا دارد، اظهار کرد: مسئول دو موکب فاطمه الزهرا رشت و منتظران ظهور کوچصفهان بانوان ما هستند که بخوبی مدیریت این مواکب را بر عهده دارند.
خدیجه جعفرپور_ یکی از خبرنگاران اعزامی گیلانی به اربعین به سراغ سیدصغری حسینی _ مدیر کاروان منتظران ظهور کوچصفهان در کربلا معلی رفت و از وضعیت آنجا برایمان گزارش فرستاد.
حسینی با بیان اینکه سه سال است که مجوز برپایی موکب را گرفته و دو سال است که این موکب را در کربلا برپا کرده است، گفت: از سال ۵۵ تا کنون خادم اهل بیت(ع) هستم و هر کاری که از دستم بر بیاید برای سلامتی و اینکه به ظهور حضرت مهدی نزدیک شویم انجام می دهم.
وی با بیان اینکه خداوند این موکب را به من هدیه داده است، افزود: با پدرم همیشه خدمتگزار هیات امام حسین(ع) بودیم و حالا وقتی به کربلا ورود می کنم حال و هوای دیگری دارم که وصف ناپذیر است.
حسینی با اشاره به اینکه سال اولی که مجوز گرفتیم چون کرونا بود نتوانستیم فعالیتی داشته باشیم افزود: اما سال گذشته که اولین سال خدمت ما به زائران اربعین بود در همین موکب معجزاتی را دیدیم که به شخصه احساس می کردم آقا امام حسین(ع) دقیقه به دقیقه در کنار ما حضور دارند.
وی ادامه داد: امسال شهرداری کربلا این مکان را در اختیار ما گذاشته است و کلیه همسایه هایی که چه موکب دارند و چه ندارند با اخلاص و مهربانی خانه های خود را جهت رفاه حال هر چه بیشتر زائران در اختیار بنده و موکب ما گذاشته اند که واقعا قدردان مهمان نوازی و محبت مردم عراق هستیم.
حسینی با اشاره به برپایی غرفه مادر و کودک بیان کرد: همسایه ای هم اتاق های منزل و حیاط خانه ای را که تاب و سرسره داشت در اختیار غرفه مادر و کودک ما قرار داده است که مادران بتوانند ساعاتی را با آرامش استراحت کنند.
وی افزود: حتی وسایل سنگین را برادران عراقی که در کنار موکب ما موکب دارند از ماشین ها پایین آوردند و جز اینکه بگویم نگاه خود آقا امام زمان(عج) و حضرت زهرا(س) بوده که کارها برایمان خوب و آسان پیش میرود چیزی نمی توانم بگویم.
حسینی خاطر نشان کرد: اگر همه عالم بخواهند و اهل بیت نخواهند هیچ کاری درست نمی شود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر غرفه مادر و کودک، غرفه فرهنگی، کفاشی، خیاطی، بهداشت، طب اسلامی و پخت نان هم داریم گفت: غرفه ای هم به نام غرفه امانت داری داریم که اگر زائری بخواهد می تواند ساک و وسایلش را برای اینکه راحت تر به زیارت برود، در موکب ما به امانت بگذارد.
حسینی همچنین بیان کرد: با توجه به تقسیم کارهای انجام شده، غرفه رسانه و فضا مجازی هم داریم که فعالیت ها و برنامه های ما را مستند سازی می کنند و تمام تلاش ما این است که خدا و زائرین سیدالشهدا از ما راضی باشند.
با شنیدن چنین شور و اشتیاقی برای خدمت، که هیچ قیمتی هم نمی توان بر روی آن گذاشت لذت می برم از این همه اعتقاد، انگیزه و توان که خرج عشق به سیدالشهدا می شود.
لذت میبرم از این بانوان خستگی ناپذیری که همیشه مادرانه حواسشان به ریز و درشت کارها هست و تلاش می کنند تا در هر ساعتی از شبانه روز سختی سفر پیاده روی را برای آنان که با پای دل آمده اند آسان کنند.
باید تحسین کرد زنان قوی سرزمینم را که پشت در پشت مردان در میدان هستند و با نجابت پرچم دار ولایتند...
به نظرم زنان در جهان اسلام فرهنگ ایثار و مقاومت را بلدند، به نظرم سبک زندگی زنان مسلمان و انعکاسش در رسانه های غربی می تواند دنیا را متحول کند.
نظر شما