به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « cairoscene»، اولین مسجد عثمانی مصر به نام مسجد «ساریة الجبل»، قرار است شنبه هفته آینده پس از بازسازی، بازگشایی شود.
این مسجد به نام مسجد «سلیمان پاشا الخادم» نیز شناخته می شود و در داخل ارگ صلاح الدین قرار دارد.
مسجد «ساریة الجبل» در سال 1528 توسط حاکم برجسته عثمانی سلیمان پاشا تأسیس شد.
تلاشها برای مرمت این مسجد در راستای حفظ اهمیت تاریخی و فرهنگی این مکان عبادی به عنوان اولین مسجد ساخته شده مصر بر اساس معماری عثمانی انجام گرفته است.
پروژه بازسازی شامل کار برای بازگرداندن ویژگی های اصلی مسجد و همچنین مقابله با آسیب های ناشی از زمان و عوامل محیطی بود.
به این ترتیب قدیمی ترین و اولین مسجد عثمانی در قاهره که در داخل ارگ قاهره قرار دارد و تحت یک پروژه بازسازی و توسعه گسترده قرار گرفته است، روز شنبه 16 (سپتامبر) افتتاح می شود.
مسجد سلیمان پاشا یکی از نمونه های ترکیبی از نوآوری های معماری است که در زمان امپراتوری عثمانی در مصر رخ داد.
نوآوری های غیرمستقیم و مستقیم معماری دوره عثمانی در سراسر مصر قابل مشاهده بود.
عصر طلایی امپراتوری عثمانی، به ویژه منجر به ظهور معمار بزرگ و مشهور به نام معمار سنان شد؛ او طرح های ابتکاری بسیاری را معرفی کرد که الهام بخش بقیه جهان اسلام و به طور کلی معماری در سراسر جهان بود.
قبل از شروع دوره عثمانی، سبک ممالیک به شدت بر معماری مساجد تأثیر گذاشت.
در حالی که سایر مناطق جهان اسلام، مانند سوریه در آن زمان، توانستند حضور سبک عثمانی را پذیرا باشند، برای مصر در ابتدا پذیرش مستقیم و ترکیب عناصر عثمانی آسان نبود. این بدان دلیل بود که مصر، و به ویژه قاهره، مرکز عصر طلایی سلطنت ممالیک بود.
مملوکها یا ممالیک دودمان فرماندهان ترک و چرکس بودند که در شام و مصر فرمانروایی یافتند. سلاطین ممالیک، فرماندهان ترکتباری بودند که درازای حکومت خود بر مصر و شام، یکی از طلاییترین دورههای تاریخ این دو سرزمین را رقم زدند.
نظر شما