به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حسن حبیبی_ مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس امروز (یکشنبه، ۲۶ شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز فرهنگ هنری دفاع مقدس برگزار شد با بیان اینکه در آستانه چهل و سومین سالگرد دفاع مقدس هستیم، اظهار کرد: دفاع مقدس یکی از مقاطع نورانی انقلاب اسلامی ایران است.
وی، دوران دفاع مقدس را زیباترین و جامعترین جلوههای ایثار و شهادت دانست که ازخودگذشتگی را به نمایش گذاشت و افزود: این مقاومت باعث عزت مردم عزیز ایران و اقتدار کشور و تثبیت انقلاب ایران شد.
حبیبی تصریح کرد: بعد از گذشت چند دهه از آن دوران و با بهرهگیری از الگوی مدیریتی آن دوران بسیار ارزشمند، میتوانیم نیمی از چالشها و مشکلاتی که در کشور است را به حداقل برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه می بایست دفاع مقدس را باید بهطور جامع ترمیم و بررسی و مانع تحریف وقایع اساسی آن شد، بیان کرد: خدا را شاکریم که عملکرد قابلقبولی در حوزههای هنری دوران دفاع مقدس داریم.
حبیبی با اشاره به دستاوردهای فرهنگی دوران دفاع مقدس اظهار کرد: شاهد ظهور و بروز گونههای فاخری از ادبیات دفاع مقدس از جمله شعر، نمایش، تاتر، فیلم و سینمای دفاع مقدس هستیم که هنر ایرانی را ارتقا بخشید.
وی با ابراز امیدواری از اینکه، امروزه همه آثار تولیدی که در حوزه دفاع مقدس ساخته می شوند پربیننده، پرمخاطب و جذاب در سطح جامعه میباشند ادامه داد: از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی صدور انقلاب اسلامی به اقصی نقاط کشورهای جهان است که مدل و الگو برای کشورهای مستضعف جهان شد.
حبیبی اذعان کرد: امروز محور مقاومت نیز بهرهمند از تجارب گرانسنگ دوران دفاع مقدس و مجاهدت رزمندگان عزیز و فرماندهان ما بودند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استان گیلان با توجه به فاصله هزار کیلومتری با مناطق جنگی و عملیاتی جزو استانهای پیشتاز در دوران دفاع مقدس بود، گفت: هشت هزار شهید والامقام از این استان شمالی در استانهای جنوبی و غرب کشور به شهادت رسیدند و ۲۳ هزار جانباز سرافراز و ۲۷۰۰ آزاده از افتخارات گیلان است.
حبیبی اضافه کرد: طبق اسنادی که امروز داریم با آن جمعیت اوایل جنگ، ۲٠ درصد جمعیت استان در عرصه جنگ نقش داشتند و کمکهای هزار و ۵۱۳ کامیونی در زمان آیتالله احسانبخش_ نماینده فقید ولی فقیه در گیلان، جلوهای از خود گذشتگی، ایثار، مشارکت و انسجام اجتماعی آن مقطع را به زیبایی به تصویر کشیده است.
وی افزود: امروز نسبت به گذشته انسجام و وحدتی که در دفاع مقدس بود را بیشتر نیاز داریم.
حبیبی به تابآوری مردم در مقابل مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد اشاره و خاطر نشان کرد: الگوی سبک زندگی مادران و همسران معظم شهدا و ایثارگران میتواند سبک زندگی ایرانی اسلامی را برای جوانان ما تبیین کند.
وی گفت: در مقطعی از تاریخ ایران اسلامی همه گروهها، جریانات و احزاب سیاسی در کنار هم برای تمامیت ارضی کشور و حفظ میهن اسلامی، پای کار آمدند و اکنون ضروریست تا همین وحدت و انسجام را در آستانه رویداد سیاسی که در پایان سال پیش رو داریم ببینیم و شاهد باشیم.
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار، دبیر برنامههای هفته دفاع مقدس است و همانگونه که از نامش بر می آید وظیفه اصلی ما حفظ و نشر آثار دفاع مقدس است، بیان کرد: یکی از وظایف اساسی بنیاد بهرهگیری از همه ظرفیتهای مستقر در استان و بهرهمندی از همه نویسندگان و اصحاب رسانه و کسانی که در حوزه تدوین کتاب، هنر و... فعالیت می کنند، است.
حبیبی اظهار امیدواری کرد: در حوزه تدوین کتاب به دستاورد خوبی رسیدهایم، زیرا تا سال ۹۶ فقط ۷۰۰ کتاب در موضوعات دفاع مقدس تدوین تدوین شده بود ولی امروز به بیشاز ۹ هزار کتاب رسیدهایم.
وی افزود: گیلان تا اکنون ۲۴٠ عنوان کتاب در حوزه معارف دفاع مقدس دارد و با توجه به هدفگذاری خوبی که در این حوزه اتفاق افتاده، از همه نوقلمان و نویسندگان دههی ۸۰-۹۰ و هم از پیشکسوتان دفاع مقدس برای ارائه تاریخ شفاهی، بهرهمند میشویم.
وی با اشاره به برنامههایی جهت توانمندسازی نویسندگان دفاع مقدس، اظهار کرد: امسال سه کارگاه توانمندسازی در بحث تاریخ شفاهی و بحث داستاننویسی را با حضور اساتیدی از تهران برگزار کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.
حبیبی در ادامه، چیزی که باید ثبت شده و مورد استفاده برای آیندگان باشد را بحث دانشنامه دفاع مقدس دانست و افزود: کار بسیار ارزشمندی که در کشور در حال انجام است تدوین دایرةالمعارف دفاع مقدس است که برشهای استانی آن با عنوان دانشنامه دفاع مقدس خواهد بود که تاکنون سه کارگروه «شهدا و اشخاص»، «فرهنگی _ اجتماعی» و «جغرافیا و دفاع مقدس» برای تدوین آن تشکیل شدهاست.
وی در ادامه از پیشرفت ۷۰ درصدی دانشنامه دفاع مقدس استان گیلان خبر داد و بیان کرد: تدوین دانشنامه دفاع مقدس از سوی کشور اقدام ارزشمندی است که در استان گیلان نیز براساس یافته های علمی در تلاش هستیم که تبدیل به یک کتاب مرجع شود.
حبیبی همچنین از رونمایی جلد اول دانشنامه دفاع مقدس در استان گیلان خبر داد و گفت: کتاب پنج جلدی ۵۰۰ صفحهای در دست اقدام است که رونمایی جلد اول آن با حضور جمعی از مردم، مسئولان و اصحاب رسانه در پژوهشکده گیلان شناسی برگزار میشود.
وی با اشاره به وجود ۳۲۰ زن رزمنده دفاع مقدس و ۳ آزاده زن در گیلان اظهار کرد: برنامه های تجلیل در هفته دفاع مقدس با محوریت تجلیل از زنان رزمنده دفاع مقدس انجام می شود.
حبیبی با بیان اینکه تاکنون یک میلیون سند دفاع مقدس اعم از وصیت نامه شهدا، نامه ها، دلنوشته ها جمع آوری شده است، از خانواده های شهدا و کسانی که دسترسی به این اسناد دارند تقاضا کرد، با بارگذاری این اسناد در سامانه دفاع مقدس امکان دسترسی به این اسناد را برای همه فراهم آوردند.
وی در پایان از برگزاری ۴۰۰۰ برنامه و فعالیت در حوزه دفاع مقدس با شعار «ما متحد هستیم» در هفته دفاع مقدس خبر داد و افزود: نشست سراسری با سخنرانی رهبر معظم انقلاب و استانی با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه در گیلان، برگزاری صبحگاه مشترک، رژه نیروهای مسلح، گلباران مزار شهدا، دیدار و تجلیل از خانواده شهدا، ایثارگران، جانباران و خبرنگاران فعال در حوزه دفاع مقدس، برگزاری برنامه های فرهنگی و ورزشی، رونمایی از ۲۰ عنوان کتاب در سطح استان، افتتاح ۲ یادمان شهدای گمنام در سطح استان، تئاتر خیابانی، بیان خاطرات و دستاوردهای دفاع مقدس توسط فرماندهان در صلاتین نماز جمعه( ۳۱ شهریور و ۶ مهر) در سراسر استان، یادواره شهدا، نشست خط مقدمی ها در سوم مهر و... از جمله برنامه های شاخص این هفته هستند.
گفتنی است در پایان این نشست ضمن تجلیل از خبرنگاران، سرهنگ حبیبی با اشاره به تحریم های جدید آمریکا، از خبرنگاران خبرگزاری تسنیم و فارس به پاس زحمات و تلاش های خستگی ناپذیرشان به صورت ویژه قدردانی کرد.
نظر شما