به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه (27شهریور)مجلس شورای اسلامی با درخواست اعمال ماده ۱۰۰ آیین نامه داخلی برای طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۶/۱۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی را بررسی و با ۱۴۷ رای موافق، ۵۶ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
مسلم صالحی، نماینده مردم اقلید در مجلس به عنوان متقاضی بررسی با اولویت طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۶/۱۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای درباره تاثیر معدل در پذیرش دانش آموزان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی داشت که نگرانی شدیدی در بین جامعه داشن آموزان ایجاد کرد. آنها هر روز با ارسال پیامکهایی خواستار ورود مجلس به این موضوع می شدند.
وی افزود: تاثیر معدل و کیفیت آموزش در مراکز و استان های برخوردار مانند تهران نسبت به مناطق دیگر همچون خوزستان و سیستان و بلوچستان متفاوت است. یک معلم آموزشی خوب باعث ارتقای سطح کیفی تحصیلی دانش آموز می شود، پس نمی توان یک نسخه واحد برای کل جامعه پیچید؛ در حالی که شرایط برخورداری از آموزش در میان دانش آموزان متفاوت است.
وی با اشاره به نحوه تصحیح اوراق امتحانی گفت: سلیقه تصحیح کننده اوراق تاثیرگذار است و می تواند باعث بی عدالتی شده که نتیجه را در معدل دانش آموزان و پذیرش آنها در دانشگاه نشان می دهد؛ اگر قرار است معدل، تاثیر قطعی در پذیرش دانشجویان داشته باشد چرا باید این مسئله را به فردی که چندین سال قبل تحصیل کرده تسری داد؟ ملاک ما برای افرادی که در نظام قدیم درس خواندهاند، چیست؟
وی افزود: توجیه شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که مجموعی از مهارت تست زنی و حفظ کردن و تحلیل در کنکور برای داوطلب اعمال شود اما نسبت این مواد چگونه است؟ خروجی این تصمیمات خلق الساعه منجر به بازی با اعصاب و روان دانش آموزان و والدین و جامعه می شود.
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی وارد بررسی کلیات این طرح شدند و پس از استماع گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات پیرامون کلیات این طرح، محمد مهدی زاهدی به عنوان مخالف و محمدتقی نقدعلی به عنوان موافق کلیات این طرح صحبت کردند، اما با فرارسیدن زمان اذان، دو موافق و دو مخالف دیگر باقی ماندند.
عده ای از نمایندگان درخواست کردند برای اتمام بررسی این طرح در مجلس قبل از آغاز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، مجلس امروز در شیفت دوم تشکیل جلسه دهد.
عبدالرضا مصری،نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت،گفت: از آنجا که در هیات رئیسه در این زمینه تصمیم گیری نشده است، امکان رای گیری وجود ندارد.
نظر شما