بسیاری از پروژه‌های عمرانی مساجد خراسان رضوی به دلیل کمبود اعتبار نیمه کاره رها شده است

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی با بیان این‌که ساخت و سازها در مساجد استان به دلیل کمبود اعتبارات نیمه کار رها شده است، گفت: عموم مردمی که به مساجد کمک می کردند، به دلیل مشکلات معیشتی که در کشور وجود دارد توانشان کاهش پیدا کرده است.

بهروز محبی نجم آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به شرایط مساجد استان خراسان رضوی گفت: بسیاری از ساخت و سازها در مساجد استان به دلیل کمبود اعتبارات نیمه کار رها شده است، آن هم به این دلیل که عموم مردمی که به مساجد کمک می کردند به دلیل مشکلات معیشتی که در کشور وجود دارد، توانشان کاهش پیدا کرده است و حمایت ها و کمک هایشان به مساجد را نیز یا قطع کرده اند و یا کاهش داده اند. تعداد مساجدی که سازه یا مرمت و بازسازی شان نیمه تمام مانده و کامل نشده است در استان زیاد است. ساختمان برخی از حوزه های علمیه که به عنوان پروژه شروع شده نیز نیمه تمام مانده است. ما نمی گوییم پروژه جدید شروع کنیم اما این پروژه ها باید به اتمام برسند.

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی اظهار کرد: مسئله دیگر مسئله نرم افزاری در مساجد استان است. قطعا مردم هر محله می توانند تحت تاثیر مسجدی که آنجا امام جماعتی است که می تواند زمینه جذب جوانان را در مسجد فراهم کند، قرار گیرند. مطالبه های منطقه ای باید از طریق مسجد ساماندهی شود، تربیت اجتماعی باید در مساجد انجام شود که متاسفانه مساجد استان این نوع تاثیرگذاری را آن هم به دلیل تعدد دستگاه های حاضر در مساجد ندارند.

وی گفت: یکی از مشکلات ما که اتفاقا از آن بسیار در استان آسیب دیدیم این بود که خادمان جدید مساجد را بیمه نمی کردیم. خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه این مشکل رفع شده است که خادمان جدید هم بیمه شوند.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید تمامی مساجد استان تحت مدیریت واحد قرار گیرند، برنامه ریزی های دقیقی برای هر مسجد انجام شود، آن مسجد با تمام معتمدین منطقه خودش ارتباط برقرار کند و جذب جوانان را در دستور کار قرار دهند و جذبه ایجاد کنند. در برخی مساجد استان در بخشی از فضای مسجد وسایل ورزشی  قرار داده اند که این باعث شده خیلی از جوانان به آنجا رفت و آمد کنند و جذب مسجد شوند. این اقدام باید برای مساجد دیگر نیز الگو شود که پیوند نسل جوان با مسجد را تقویت کنند.

وی افزود: باید در مساجد جاذبه ایجاد کنیم و بحث تربیت قرآنی و حیات طیبه که مدنظر نظام اسلامی است را از مسیر مسجد دنبال کنیم. یعنی انسان های تربیت کنیم که به عدالت اهمیت دهند و راستگو، درستکار، پاک دست و پاک دامن باشند و وقتی خروجی مساجد مان این باشد می توانیم ادعا کنیم که مساجدمان کارکردهای مثبتی داشته اند.

محبی نجم آبادی با بیان اینکه در بحث برنامه های تربیتی در مساجد استان ضعف داریم، گفت: برخی از مساجد ما دارای کانون فرهنگی و هنری هستند اما برخی نیز فاقد این کانون ها است که این هم به کمبود اعتبارات برمی گردد.

وی افزود: باید همت مجلس و دولت تامین اعتبارات در این بخش باشد تا تمامی مساجد استان از این کانون ها برخوردار شوند. گرچه ما معتقدیم اعتبارات دولتی نمی تواند مساجد را بچرخاند و ما باید به فکر این باشیم که منابعی ایجاد کنیم که سود حاصل از آن منابع مستقیما به حساب مساجد واریز شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1724722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha