به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد و مسجدی ها در بحران های مختلف ثابت کرده اند اصلی ترین ملجأ و پناه مردم و گره گشایی از آنها هستند چنان که پاندمی کرونا و شیوع مرگبار این ویروس، باز هم این مسجد و اهالیاش بودند که بی ترس و واهمه از درگیر شدن با ویروس پای به میدان مقابله گذاشتند و نه تنها اقلام بهداشتی همچون مواد ضدعفونی، ماسک و گان و شیلد تهیه و توزیع می کردند بلکه در تغسیل و تجهیز اموات کرونایی نیز پیشتاز بودند و باعث شدند آن ترسی که حتی از مردگان کرونایی وجود داشت رنگ ببازد. از مثنوی هفتادمَن کاغذ خدمات مساجد در دوران کرونا که بگذریم در وقوع حوادث و بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله باز هم مساجد و اهالی آنها جزء گروه های پیشتاز هستند که دوشادوش گروه هایی همچون هلال احمر به میدان می آیند و از رسیدگی به مجروحان و تأمین مایحتاج آنها تا کمک به کاهش آلام روحیشان را عهده دار می شوند.
ازجمله حوادث طبیعی که باز هم مساجد در مدیریت رسیدگی به آسیب دیدگان آن منسجم و منظم عمل کرده و خوش درخشیده اند، سیل هفته گذشته آستارا است؛ علاوه بر حضور میدانی مسجدی ها برای رسیدگی به سیل زدگان، مساجد یکی از اماکن اصلی برای اسکان آنها هستند چنان که در شهرستان آستارا مساجد در سیبلی، کانرود و لوندویل به اسکان سیلزدگان اختصاص یافته اند.
علاوه بر اسکان، اطعام و رسیدگی به سیل زدگان در ابعاد درمانی نیز با همکاری مسجدی ها انجام می شود تا بار دیگر ثابت شود مسجد و مسجدی عنصر روزهای سخت هستند. در پی این حضور و همدلی بیش از 300 خانواده آسیب دیده از سیل در مساجد و دیگر اماکن مذهبی همچون حسینیه ها و تکایا اسکان داده شده اند.
حضور بچه های مسجد در میدان رسیدگی به سیل زدگان در قالب گروه های جهادی نیز وجهی دیگر از نقشآفرینی مسجدی ها در بحران ها را نشان می دهد، وجهی که ضرورت بازگشت به مسجد و احیا و تقویت این کارکردها را دوچندان می کند.
نظر شما