حجت الاسلام مهدی باقری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، با اشاره به تصویب لایحه عفاف و حجاب در مجلس، گفت: در این لایحه کار کارشناسی زیادی انجام شده است. اولین موضوعی مطرح شده داشتن قانون قوی و قدرت بازدارندگی بود. بازدارندگی و قوی بودن قانون به این است که واقع بینانه و قابلیت اجرا داشته باشد، قانونی که قابلیت اجرا نداشته باشد از قوت و اقتدار و ابهت می افتد. ما سعی کردیم با تمام اقتضائات و توانمندی های که در کشور در حوزه های قضایی، انتظامی، فرهنگی و اجرایی وجود دارد این لایحه را تنظیم کنیم. شاید خیلی جاها می توانستیم موضوعات دیگری را هم بیاوریم منتها به دلیل اقتضائات و اینکه امکان اجرا نداشت نیاوردیم.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برآوردمان این است که این قانون به صورت کامل قابلیت اجرا دارد. این برآورد با توجه به جلسات کارشناسی که در کمیسیون، کارگروه ها و کمیته ها و ارتباطاتی که با کارشناسان مختلف داشتیم، حاصل شد.
وی ادامه داد: ما نگاهمان این است که اگر لایحه ای قضایی نوشته شده است برای مصون سازی و ایمن سازی فضای کشور در مقابل افرادی است که هنجارشکن، قانون شکن و ضدقانون هستند و در واقع جرم را برای این افراد نوشتیم، اما برای عموم مردم بحث های فرهنگی را نوشتیم. بیش از ۴۰ ماده این لایحه فقط به مباحث فرهنگی توجه کرده است.
این نماینده مجلس بیان داشت: مصوبات کمیسیون عمدتا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مصوبات این شورا ضمانت اجرا ندارد و در عین حال جرم انگاری نیز نکرده است. اما مجلس با تصویب این لایحه این موارد را تبدیل به قانون با ضمانت اجرایی کرد. جرم انگاری را در همان بخش فرهنگی برای متولیان و مسئولان انجام دادیم، بیش از سی نهاد نسبت به مسائل فرهنگی تکلیف داشتند که انجام ندادند ما اینجا جرم انگاری کردیم که ترک فعل آنها جرم تلقی شود و انفصال از خدمت باشد. یعنی همه دستگاه های که مرتبط با اجرای لایحه وظیفه دارند اگر به وظایف خود عمل نکردند مورد برخورد قرار می گیرند.
باقری تاکید کرد: تلقی ما این است که با این قانون در صورت تایید شورای نگهبان می خواهیم کار فرهنگی کنیم. در اقدامات فرهنگی عمده مردم مخاطب ما هستند. اما مخاطب جریمه و جرم انگاری که در نظر گرفته شده است مردم عادی نیستند. همان فردی که به عنوان اراذل و اوباش قانون را می شکند همان فردی است که در حوزه حجاب و عفاف نیز قانون را می شکند.
وی عنوان کرد: رسانه ها باید کمک کنند تلقی درستی ایجاد شود، تعداد افراد قانون گریز و قانون شکن کم است این افراد علیه منافع کشور و نظام فعالیت می کنند و در هر حوزه ای ممکن است مرتکب جرم شوند. ما اینجا جرم انگاری کردیم که با آن فرد برخورد شود. لبه تیز جرم انگاری این لایحه با درصد بسیار کمی از مردم که در واقع خطاکار و قانون شکن و قانون گریز هستند برخورد می کند.
نماینده مردم زنجان در مجلس خاطرنشان کرد: بخشی از این قانون باید همین الان هم اجرایی شود. اینکه ما در این زمینه مصوبه داشتیم به معنای این نیست که چیز جدیدی است. مسئولی که وظیفه خودش را بعد از تصویب این قانون انجام ندهد مورد برخورد قرار می گیرد.
انتهای پیام/
نظر شما