به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، مرضیه هاشمی در نشست خبری جشنواره بینالمللی خورشید درباره نحوه داوری اظهار کرد: من هیچ وقت فراموش نمیکنم زمانی که آمریکا بودم چه تصاویری از ایران نشان میدادند، متأسفانه تمامی این تصاویر منفی بوده و اگر آنها چنین قدرتی دارند این سوال برای من ایجاد شد که ما چه کار میکنیم. تصویر زنان ایرانی در این کشور منفی بوده است و رسانهها میتوانند با این همجمهها مقابله کنند.
وی با اشاره به قدرت رسانهها در غرب گفت: در سال ۲۰۰۳ قبل از جنگ آمریکا در افغانستان در تلویزیون آنها به صورتی بیان میشد که گویی انگار قرار است بازی و مسابقه برگزار شود و بیان میکردند هر که کشته شود چند امتیاز دارد. شمارش معکوس انجام میشد. آنها از دید خودشان میگفتند میخواهند افغانستان و عراق را آزاد کنند و اکنون همه میبینیم که چه اتفاقی افتاده است.
هاشمی با بیان اینکه غرب هزینههای کلانی برای رسانهها اختصاص داده است، گفت: تلاش برای افزایش آگاهی عمومی در حوزه زنان و حمایت قانونی از فعالیتهای زنان از اهداف برگزاری جشنواره رسانه خورشید است. جشنواره خورشید برای ما فرصتی است که تصویر منفی دروغین از برخورد ایران با زنان را از بین ببریم و واقعیت را نشان دهیم.
ماحتی از زنانی در آمریکا و کانادا هم دعوت کردیم، اما از ترس اینکه به ایران بیایند و برگردند با چه فشاری مواجه می شوند، علیرغم اشتیاق برای شرکت در این رویداد، دعوت ما را قبول نکردند.
هاشمی حفظ و ترویج ارزشهای مشترک کشورها را یکی از اهداف این جشنواره عنوان کرد و گفت: این جشنواره میتواند شروع یک همکاری برای نمایش واقعیت مردم مظلوم دنیا باشد.
وی افزود: ابتدا دبیرخانه آثار رسیده را از نظر زمانبندی و داشتن شرایط اعلامشده در فراخوان بررسی کرد و سپس داوران این آثار را مطالعه و برگزیدگان را انتخاب کردند. بیش از 240 اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده بود و اکنون فرآیند داوری آنها به اتمام رسیده است.
وی تشریح کرد: اعضای تیم داوری این جشنواره عبارتاند از: کبری آسوپار، فعال رسانهای، محمد آقاسی، مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه، محمدرضا بهمنی، معاون توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مریم جلالی دهکردی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال کتابخانه ملی، مهدی عرفاتی، مدیر عامل سابق ایسنا، فاطمه عزیزآبادی فراهانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات و علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا).
هاشمی در پایان خاطر نشان کرد: اختتامیه اولین جشنواره بینالمللی خورشید با موضوع زن و رسانه با حضور 100 خبرنگار خارجی از 40 کشور روز هشتم مهر ماه در مشهد مقدس توسط معاونت مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشارکت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، شهرداری مشهد و بنیاد بینالمللی گوهرشاد برگزار میشود.
خورشید، رویدادی که برای اولین بار در ایران برگزار میشود
زهرا اوسطی، دبیر علمی اولین جشنواره بینالمللی رسانه خورشید نیز در این نشست گفت: این رویداد برای اولین بار در ایران و با طراحی در اتاق فکر بنیاد گوهرشاد و همکاری معاونت مطبوعاتی ارشاد، معاونت زنان و خانواده و شهرداری مشهد برگزار میشود.
اوسطی افزود: در عصری که رسانه حرف اول را در اقناع افکار عمومی و آگاهیبخشی میزند هجمههای زیادی بر مسئله زن و خانواده وارد شده و تخریبهای شخصیتی انسانی را در پی داشته است که با نگاه قران کریم به کرامت انسان در تضاد است، لذا بازنمایی این آسیبها و اصلاح آن به کمک رسانه یکی از کارهایی بود که باید رقم میخورد.
دبیر علمی اولین جشنواره بینالمللی رسانه خورشید با بیان اینکه اصحاب رسانه بیشترین نقش را در بیان اهداف ما دارند، گفت: تلاش کردیم رسانههای همسو را از کل کشورهای دنیا با خود همراه کنیم تا یک حرکت مطلوب در راستای شناسایی زن و خانواده ازدیدگاه قرآن و پیامبر (ص) و خنثیسازی هجمهها صورت گیرد.
وی بیان کرد: خبرنگاران و خبرگزاریها به هر شکلی بیشترین نقش را در بیان مطالب و اهداف ما دارند. تلاش کردیم در این مسیر اصحاب رسانه را در تمام دنیا رصد کنیم و آنها را در این جشنواره تجمیع کنیم تا جرکت مطلوب و مثبتی در شناسایی زن و خانواده از دیدگاه قران و پیامبر معرفی کنیم و همجههای وارده را اصلاح کنیم.
اوسطی گفت: در بحث بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد، مسئول است که بودجه اختصاصی در نظر گرفته شده است. در همه کشورها هزینهای برای دیپلماسی رسانهای درنظر گرفته میشود که بسیار بیشتر از کشور ماست.
پایان پیام/
نظر شما