به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد گلچین امروز (۱۲ مهر) در برنامه زنده ذره بین رادیو استان اظهار کرد: پیامدهای قاچاق کالا اثرات مخرب و خسارت هایی در حوزه اشتغال، تولید و مباحث اقتصادی در بر دارد.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی استان گذر قاچاق کالا محسوب می شود، گفت: همراهی مردم شریف و فهمیم استان را در قاچاق کالا داریم و ما استان مصرف کننده کالای قاچاق به شکل نگران کننده نیستیم و بیشتر گذر قاچاق کالا از استان ما اتفاق می افتد، اما مواردی از البسه و قاچاق سوخت هست که به دلیل سود چندانی که از این محل نصیب قاچاقچیان می شود در استان استفاده می شود.
گلچین ضمن قدردانی از مردم بابت خرید لوازم و نوشت افزار ایرانی، افزود: علی رغم اینکه استان مرزی هستیم، تشدید مراقبت ها سبب شده ما کمتر شاهد ورود کالاهای قاچاق از منفذها و خلاهایی که وجود دارد، باشیم.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی گفت: در مرز ماهیرود که رونق خوبی دارد اما قاچاق کالا به صورتی که نگران کننده باشد، نداریم.
وی با اشاره به فراوانی قاچاق کالا در استان گفت: فرآورده های نفتی، لوازم خانگی، دام سبک و سنگین، پارچه و البسه بیشترین فراوانی قاچاق کالا را در استان به خود اختصاص داده اند اما خیلی آمار آنها قابل توجه نیست.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی افزود: در سال ۱۳۸۸ به دستور مقام معظم رهبری، اقدامات در حوزه قاچاق کالا نظام مند و ساختار مند شد و بعد از آن به دلیل تنوع روش ها قانونی با ۷۸ ماده قانونی در سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرا شد دایره و شعاع مسئولین دستگاه ها بیشتر شد و ۳۳ دستگاه در این خصوص تکلیف و باید نقش آفرینی کنند.
گلچین گفت: برای برخی ترک فعل ها و تخلفات برای حتی مسئولان، برخوردهایی بازدارنده و متناسب تعریف شده است.
وی افزود: برای ابلاغ قانون از نظرات همه دستگاه ها استفاده کرد تا قانون کامل و جامعی داشته باشیم.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به قاچلق کالا در حوزه بهداشت، گفت: حساسیت در این حوزه بالا است و نظارت ها جدی است، امیدواریم مردم همراهی کنند تا قاچاق کالا و سلامت را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه وضعیت قاچاق کالا در استان امیدوار کننده است و امیدواریم که سامانه ها هر چه سریع تر اجرایی شوند و دستگاه ها هم موضوعات قاچاق را با حساسیت دنبال کنند.
وی نیاز مصرفی کشور همجوار در حوزه سوخت را ۱۷ میلیون لیترعنوان کرد که باید تامین شود، گفت: این مهم عاملی برای قاچاق کالا به کشور افغانستان است که هزینه های سنگین و جبران ناپذیری را برای استان ما به دنبال داشته است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی افزود: تمام هدف همه دستگاه ها و ارکان نظارت از طریق سامانه های هوشمند است، از حمله اقدامات موثری که انجام شده این است که نظارت ها به صورت هوشمند باشد، شناسه دار کردن کالاها و کد رهگیری این کالاها تاکنون کمک کننده بوده است.
وی افزود: سامانه جامع انبارهای سازمان صمت بستر خوبی برای این است که به صورت عدد و رقم کالاها را رصد کنیم.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی گفت: مصرف کنندگان از کد رهگیری و شناسه کالاها متوجه می، شوند یک کالای ایرانی و یا قاچاق تهیه کرده اند که کمک کننده است.
وی تصریح کرد: وجود سامانه پنجره واحد، سامانه تجارت الکترونیک، سامانه جامع انبارها و سامانه صدف سبب شده بازرسی ها به صورت دقیق تر دنبال شود.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه این سامانه هنوز در اجرا نواقصی دارند، گفت: امیدواریم سامانه هرچه زودتر ساماندهی شوند تا به هدف خودمان در حوزه قاچاق کالا نزدیک تر شویم.
وی از برگزاری جلسات مستمر کمیسیون قاچاق کالا و ارز در استان خبر داد و گفت: با توجه به حساسیت امر، موضوع قاچاق کالا به صورت قرارگاهی با حضور استاندار خراسان جنوبی ابلاغ شده است که کارگروه هایی ذیل آن تشکیل شده است.
وی گفت: کارخانه دار و واحدهای صنفی ما معتقد هستند باید از آنها حمایت شوند و مردم هم همراهی لازم را دارند.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی گذری بر فضای مجازی انداخت و گفت: پیام رسان های داخلی تبلیغاتی از اجناس مختلف با قیمت های متفاوت تبلیغ می کنند لذا دستگاه های متولی باید رصد لازم را داشته باشند.
وی افزود: جریان سازی متناسبی در حوزه قاچاق کالا در حوزه صدا و سیما دنبال می شود که نشان از دغدغه همه مسئولان است.
نظر شما