به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بنیاد هدایت در تازهترین رویداد عملیات مسجدمحورِ «به قله نزدیکیم» را طراحی کرده که در هفته جاری آیین افتتاحیه آن برگزار شد؛ به منظور اطلاع از کیفیت این عملیات و نقشی که مسجدیها در آن دارند با حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی، قائممقام بنیاد هدایت گفتگویی ترتیب دادهایم که مشروح آن در ادامه مرور میشود:
حجت الاسلام غلامی درباره اهداف اجرای عملیات «به قله نزدیکیم»، اظهار کرد: پس از آنکه مقام معظم رهبری مسئله جهاد تبیین را مطرح کردند و بیش از حدود ۲۰ بار در این باره در بیانات مختلف این مهم را گوشزد کردند و نیز در تصریح ایشان در جمه نظامیان بر نزدیک بودن به قله، تصمیم بر آن شد تا واقعیات انقلاب اسلامی را با این خوانش و رویکرد بیان کنیم یعنی اگرچه قائل به به وجود برخی مشکلات و مسائل اقتصادی، اجتماعی و جز آن هستیم اما این مانع نمیشود که دستاوردها و واقعیات را نبینیم.
قائممقام بنیاد هدایت ادامه داد: از این رو، برای تبیین دقیق از وضعیت کشور و مفهوم مدنظر رهبری معظم درباره به قله نزدیکیم، عملیاتی با این نام برای پاییز و زمستان ۱۴۰۲ طراحی شد.
تولید محتوای تبیینی در نشستهای نخبگانی
وی با بیان اینکه برای اجرای این عملیات دو بخش پیشبینی شده است، گفت: یکی بخش ستادی و دیگری میدانی؛ در بخش ستادی سلسله نشست هایی با موضوع به قله نزدیکیم با حضور نخبگان و اندیشمندان و صاحبنظران برگزار می شود تا مفهوم به قله نزدیکیم را تبیین کنند و بگویند منظور معظمله در این باره چه بوده است. از این رو، سلسله نشست های علمی و گفتمان محور برگزار شده و نیز در حال برگزاری است.
غلامی ادامه داد: بخش میدانی این عملیات به مساجد و مسجدیها بازمیگردد تا محتوای تهیه شده در نشستها و کرسیهای علمی را متناسب با محله خود بومی و بازطراحی و پس از آن تبیین کنند. یعنی محتوای به دست آمده از نشستهای نخبگانی به منابع مطالعاتی، پژوهشی و دردسترس شبکه امامان مسجد تبدیل می شود و آنها نیز به تناسب ظرفیت فرهنگی اجتماعی و فکری محلات این حقایق را تبیین می کنند.
وی تأکید کرد: با یک نگاه دقیق تر، مفهوم به قله نزدیکیم از سه بخش کلان سیستم، سخت افزار و نرم افزار مدیریت اجتماعی شکل می گیرد؛ تمدن غرب با تکنولوژی و صنعت است که تفوق و برتری خود بر دیگر کشورها را به رخ میکِشد و در این به رخ کشیدن انسانیت انسانها معنی ندارد؛ وضعیت امروز غزه و اوکراین بهترین شاهد بر این مسئله است.
برتری ما در نگاه به سبک زندگی است
وی افزود: ما معتقدیم جامعه از کلان سیستم و نرمافزار و سختافزار تشکیل شده است و در انقلاب اسلامی برای الگوی حکمرانی مدلی داریم که جزء بهترین مدل های مرسوم است نه ظالم است و نه مظلوم و نه اشرافیگرایانه بلکه بر مردم سالاری دینی ابتناء دارد. برتری رویکرد تمدنی ما به ما نگاه به سبک زندگی و حقیقت زن و زندگی مطلوب و انسانیت است این برتری، نظام ما را با دیگر نظام ها متمایز میکند!
قائم مقام بنیاد هدایت با بیان اینکه این ساختار کلی عملیات به قله نزدیکیم، است، ابراز کرد: یعنی باید بدانیم برتری ما به صنعت و تکنولوژی نیست بلکه این برتری و تفوق به نوع زندگی، خانواده و تعاملات اجتماعی و حقوق انسان و بین الملل است هر چند در حوزه صنعت و تکنولوژیک هم ما عقب نماندهایم و در بسیاری از دانشها اعم از نانو، دانشبنیان، سلولهای بنیادین، هوافضا و موشک سازی و ... جزء ۱۰ کشور برتر جهان هستیم به عبارت دیگر، حتی در صنعت هم تفوق مطلوبی داریم اما منظور از به قله نزدیکیم فراتر از صنعت و فناوری است.
وی با بیان اینکه برای تبیین این مفهوم از قبل سلسله نشستهایی را برگزار کردهایم، گفت: همچون نشست سنگر تبیین که در سال گذشته در ۲۸۰ نقطه و با همراهی ۱۳ هزار امام محله انجام شد تا در جهاد تبیین نقشآفرین باشند و بتوانند کار میدانی این مهم را پیش ببرند. مهرواره «محله همدل۲» که از ابتدای سال آغاز شده و همچنان ادامه دارد نیز پیش زمینه این عملیات بود چنان که در این مهرواره بخش روایتگری هم افزوده شد هدف از این بخش، آن بود که جهاد تبیین مورد توجه قرار بگیرد تا آنچه انجام می شود و وجود دارد، بیان شود.
روایت یک چیز است و امیدآفرینی چیزی دیگر
غلامی تأکید کرد: اقدام و فعالیت اجتماعی یک مسئله است اما روایت آن به شیوه امیدآفرین بحثی دیگر است از این رو، بخش روایت ها به مهرواره ها افزوده شده و ناظر بر اتفاقات خوب میدانی شد؛ علاوه بر این، در مهرواره «بانور» هم که در نیمه دوم سال برگزار میشود، به این مسئله توجه شده و کنشگران مسجدی نسبت به روایت حل مسئله و دستاوردها باید فعال باشند.
وی با بیان اینکه آموزش و تبیین و ارائه درباره جهاد تبیین از قبل انجام شده است، تصریح کرد: اما در عملیات به قله نزدیکیم به تولید دانش نیاز است تا بدانیم از چه زاویهای به قله نزدیک شدهایم. این نگاه امیدآفرین جای خاصی تولید نشده و بسته جامع گفتمانی در اختیار نداریم لذا برای عملیات در دست تولید است و همراه با بستههای قبلی در اختیار امامان محله قرار میگیرد.
همزمانی تولید محتوا و عملیات در میدان
غلامی با بیان اینکه فرآیند تولید محتوا با عمل در میدان را همزمان کردهایم، گفت: همزمان وارد فاز اجرا شدهایم و شبکه میدانی ما وارد عمل شدهاند؛ نشستهای علمی نخبگانی ما مجازی و حضوری برگزار میشود البته عمده آنها مجازی است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار شبکه مساجدِ دارای امام جماعت را در اختیار داریم، خاطرنشان کرد: البته اینها سطحبندی میشوند، یک سطح عمومی است که همه این حدود ۳۰ هزار امام محله در مناسبت های تبلیغی همچون فاطمیه دهه فجر و ... به صورت عمومی وارد کنش و جهاد با تبیین با نگاه به قله نزدیکیم، شوند؛ علاوه بر این، بخش تخصصی هم پیش بینی شده مثل برگزاری گفتگوهای آزاد، برگزاری تربیون های آزاد و مجالس آزاداندیشی که شامل همه مساجد می شود. پیشبینیها بر آن است که در بخش ابداعی و ابتکاری و کنش اختصاصی ۱۰ هزار مسجد میتوانند ورود کنند.
نظر شما