به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آیت الله سید فتاح هاشمی تبریزی (حکم آبادی) امام جماعت مسجد جامع شهرک غرب تهران، از شاگردان مرحوم آیتالله العظمی بروجردی و حضرت امام خمینی رضوان الله علیهم و از همراهان نهضت امام راحل شب گذشته ۲۸ آذر ماه به رحمت الهی پیوست.
مطابق با روز جمعه ۱۲ جمادی الاول ۱۳۶۳ (هجری قمری) در حکم آباد از توابع تبریز، خداوند به مرحوم آیت الله سید یوسف هاشمی حکم آبادی، فرزندی عنایت فرمود که نامش را سید فتّاح گذارد. سید فتاح، کودکی را در دامان این عالم بزرگوار که از علمای طراز اول تبریز و امام جماعت مسجد شهیدی، که از مساجد مهم واقع در بازار تبریز بود، گذراند.
دوره دبستان را در مدرسه فرقان، که به همت پدر بزرگوارشان تأسیس شده بود، آغاز کرد و علوم الهی و ادبیات عرب را از پدر فاضل و عالم خویش آموخت.پدر ایشان آیه اللّه سید یوسف هاشمی حکم آبادی از علمای طراز اول تبریز و امام جماعت یکی از مساجد بزرگ بازار تبریز بود. ایشان تا مقطع دیپلم در تبریز تحصیل کرد و علوم اسلامی و ادبیات عرب را نزد پدر بزرگوار خود آموخت. در اواخر سال ۱۳۳۶ و در زمان زعامت آیه اللّه بروجردی وارد قم شد. سپس دروس سطح را آموخت و کفایه مرحوم آخوند خراسانی را از محضر آیه اللّه سلطانی فرا گرفت و در امتحانات سطح عالی حوزه علمیه شرکت کرد و با نمره بسیار ممتاز پذیرفته شد. ایشان در درس فلسفه شهید مطهری شرکت می کرد و همزمان به درس آیه اللّه جوادی آملی می رفت. سپس به تهران آمد و در حوزه علمیه چیذر مشغول تدریس شد و ظرف ده سال به تدریس سطوح عالی پرداخت.
در سال ۱۳۵۶، مصادف با شروع نهضت حضرت امام خمینی(قدس سره)، ایشان نیز به فعالیتهای انقلابی و سیاسی در قم و تبریز اقدام نمود و سخنرانی ها ی انقلابی ایشان هنوز موجود است.در نتیجه ی این فعالیت ها ی انقلابی، ساواک اقدام به دستگیری ایشان در قم کرد. پس از بازجویی های متعدد در زندان مخوف کمیته مشترک، به سلول انفرادی اعزام شده و مورد شکنجه و آزار قرار گرفت.
آزادی ایشان خود حدیثی پر از نکات ظریف عرفانی و اعتقادی است. پس از خلاصی از زندان انفرادی، فعالیتهای خود را گسترش داد و در تبریز در خدمت پدر بزرگوارشان مدتی به امور مردم رسیدگی نمود.
پس از آرامش، احساس وظیفه نموده و مجدداً جهت شروع تدریس به قم بازگشت. در اواخر ۱۳۶۵ در اوج تدریس علوم در حوزه علمیه قم و جلسات بسیار شلوغ، به اشاره پدر، که در تهران سکنی گزیده بود، به تهران مهاجرت نمود و در محله امیر آباد منزلی تهیه کرد. مسجد کوچکی نیز به نام چهارده معصوم(ع) کنار منزل مسکونی خود بنا نهاده و در آن مسجد به اقامه نماز و ترویج دین اقدام نمود.
در سال ۱۳۶۸ به دعوت جمعی از علمای تهران در سوله ای محقر واقع در شهرک غرب (قدس)، که در ابتدا نمازگزاران آن کمتر از انگشتان یک دست بودند، و در آن زمان به دلایل مختلفی هیچ روحانی ای حاضر به حضور در این منطقه نبود اقدام به اقامه نماز به عنوان امام جماعت نمود و با تلاش و اخلاق و حسن سلوک با مردم رفتار نمود و با برگزاری جلسات متعدد تفسیر قرآن، اخلاق و معارف اسلامی و نیز دعای ندبه، این سوله را مملو از نمازگزاران متدین این منطقه کرد.
ایشان با استعانت از درگاه خداوند، با دستان خالی ولی دلی پر از ایمان و امید به خدا و در ظلّ توجهات امام زمان (عج) موفق به ساخت یکی از زیباترین و مجهزترین مساجد تهران و ایران شد.
این مسجد باشکوه که دارای یکی از زیباترین شبستان ها است شامل حوزه علمیه، کتابخانه، درمانگاه، سالنهای اجتماعات، صندوق قرض الحسنه و سالنهای چندمنظوره جهت تدریس قرآن، سایر علوم دینی و نیز عقد جوانان است. این کار بسیار بزرگ، تنها در مدت ۱۰ سال بدون وقفه و با نظارت مداوم و روزانه ایشان به اتمام رسید.
قابل ذکر است که همزمان با ساخت مسجد، اقامه نماز، در صبح و ظهر و عصر و مغرب و عشاء بدون هیچ وقفه ای ادامه داشت. جلسات تفسیر قرآن، احکام و معارف اسلامی و نیز مناسبتهای محرم و صفر و رمضان هم و ... با جدیت پیگیری می شد.
در کنار همه این امور شاقّ و سنگین، ایشان به کار تدریس “کفایه” و دروس خارج “عروة الوثقی” و غیره در مدرسه مروی تهران و حوزه علمیه قائم چیذر و دانشگاه امام صادق(ع) و نیز در حسینیه ای که در کنار منزل مسکونی ایشان است، مشغول بود.
ایشان در حوزه علمیه (الامام علی بن ابی طالب علیه السلام) که مؤسس آن خودش بود هم به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال داشت.
در عین حال با تلاش بی وقفه به امور دیگری نظیر حضور هر دو هفته یکبار در مرکز رسیدگی به امور مساجد جهت امتحان علمی از ائمه جماعات مساجد و تعیین سطح علمی آنان، شرکت در جلسات هیئت امنا، صندوق قرض الحسنه، نمادهای فرهنگی و غیره مشغول بود. در جلسات دعای ندبه، که هرجمعه با جمعیتی کثیر منعقد می گردد، به تفسیر قرآن مشغول بود.
وی در نهایت، پس از سالها تلاش برای خلقِ خدا و مجاهدت در سنگر دین و مسجد، روح مطهر عالم عالیقدر ۲۸ آذر ۱۴۰۳، به ملکوت اعلی شتافت.
خبرگزاری شبستان از پیشگاه خداوند منان برای آن سید فقید، رحمت و غفران واسعه و برای بازماندگان خاصه ارادتمندان و شاگردان صبر و اجر مسالت دارد.
خبرگزاری شبستان در این خبر گزارشی از فعالیت های این مسجد فعال که به همت آیت الله هاشمی تبریزی به مسجد تراز اسلامی تبدیل شده پرداخته است.
نظر شما