نقش والدین در امور تربیتی فرزندان تقویت شود

محقق و پژوهشگر تعلیم و تربیت گفت: نقش والدین در امور تربیتی نیز در کنار مربی و تولیدات فرهنگی باید تقویت شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «علیرضا دوستانی» در گردهمایی مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری منتخب تربیت محور کشور، به ابزارهای تربیتی اشاره کرد و اظهارداشت: خانواده یکی از مهمترین مراجع تربیت فرزند است و نباید نقش آنان کم رنگ بشود.

محقق و پژوهشگر تعلیم و تربیت با بیان اینکه نباید روش های دیگر جایگزین کارهای تربیتی و نقش آفرینی پدر و مادر بشود، افزود: نقش والدین در امور تربیتی نیز در کنار مربی و تولیدات فرهنگی باید تقویت شود و آنچه این ماموریت را بی تاثیر و یا کم تاثیر می سازد باید در جلوی راه برداشته شود.

وی با انتقاد از اینکه در برخی از مواقع جایگاه پدر و مادر تضعیف می شود، گفت: مدرسه ملاک و معیار غیبت مجاز دانش آموز را صحبت خانواده نمی داند بلکه نسخه پزشک را می پذیرد و این موضوع جایگاه خانواده را تضعیف می کند.

داستانی اضافه کرد: نباید دلیل و جایگاه پدر و مادر و مسئولیتی که در تربیت فرزند دارند را کم اهمیت بدانیم و دیگر فرصت ها را تقویت کنیم که اینگونه بر جریان تربیتی اثر منفی گذاشته ایم.

وی با بیان اینکه باید انگیزه های درونی را برای کارهای خوب تقویت کنیم، تصریح کرد: انگیزه های بیرونی مثل هدیه و جایزه تا زمانی که انگیزه درونی را متحول و تکان بدهد حائز اهمیت بوده وگرنه با پایان جایزه آن فرد هم دست از کار خوب بر می دارد.

این پزوهشگر ایجاد تحرک و بیداری انگیزه فطری و درونی را مهم خواند و اذعان داشت: تمام اقدامات بیرونی باید منجر به بیداری وجدان و انگیزه های درونی بشود تا اینکه فرد تمام کارهای خوب را با هدف فطری خود انجام دهد.

وی به موضوع آموزش مفاهیم دینی و ارزشی اشاره کرد و گفت: تا پیش از سن بلوغ جسمی مفاهیم از طریق بازی و نقاشی و غیر مستقیم انجام گیرد ولی پس از آن با ایجاد فرصت های مشورتی و گفتگو به امر آموزش مستقیم بپردازیم.

داستانی انس با قرآن در سنین کودکی و پیش از نوجوانی را مهم خواند و گفت: ارتباط با قرآن موثر است اما نباید آموزش مستقیم باشد که بی انگیزگی ایجاد کند.

کد خبر 1729629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha