نیازمند راهکارهای جامعه نخبگانی برای مدیریت مصرف آب هستیم

عباس زاده از نخبگان و اعضای هیات اندیش ورز استان خواست با توجه به هدر رفت ۴۰ درصدی آب به دلیل فرسودگی شبکه آب و فاضلاب، راهکارهای عملی برای مدیریت مصرف آب ارائه دهند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی،  علیرضا عباس زاده امروز (۳۰ مهر) در هیئت اندیشه ورز نخبگانی تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست اظهار کرد: مدیران ما باید مدیران حل مسئله باشند لذا با نگاه نخبگانی و هیئت های اندیشه ورز و در تعامل با هم باید مشکلات حوزه کم آبی استان را رفع کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نظام مسائل را در موضوع آب باید دقت کنیم و برای آنها راهکار ارائه دهیم،  افزود: راهکارهای عملیاتی در حوزه آب باید ارائه دهیم، اگر برخی قوانین جوابگوی ۲۰ یا ۳۰ سال آینده ما نیست الان که فصل آن هست باید برای اصلاح آن تلاش کنیم.

عباس زاده گفت: طبق آیات قرآن همه موجودات عالم از آب هستند و قنوات هم از گذشته برای مدیریت مصرف آب تشکیل شد، اما همزمان با تکنولوژی، نیاز آبی ما زیاد شده است و باید جامعه نخبگانی به فکر ارائه راهکارهای عملی باشند. 

به گفته این مقام مسئول، نزولات جوی ما در خراسان جنوبی هر سال کمتر شده است و باید به ناچار از منابع آب شور و آب های ژرف در بخش صنعت و برخی موارد دیگر استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: فرونشست زمین در برخی دشت های استان به خاطر برداشت های بی رویه آب است لذا انتقال آب از دریای عمان در دستور کار است تا بخشی از آب صنایع را تامین کنیم. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی افزود: اگر با همین روش مصرف آبی فعلی در استان ادامه دهیم تا ۳۰ سال آینده آبی در استان نخواهیم داشت، لذا تبدیل آب شور به آب مصرفی و مدیریت مصرف توسط مردم برای ما مهم هستند. 


وی با بیان اینکه ۹۸ درصد آب استان صرف کشاورزی می شود اما بهره وری از آن به اندازه کافی نیست، ادامه داد: هیات اندیشه ورز آب استان در این خصوص باید راهکار ارائه دهند.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی احداث سازه های آبخیزداری بهترین روش ما بوده و سیلاب ها را مدیریت می کند اگر این مدل اشتباه است باید نخبگان استانی مدل درستی را ارائه دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی جبهه نخبگانی درون استانی را مشاورین عمیق در حوزه آب استان دانست و گفت: مدیران و نخبگان و جامعه فرهنگی ما می توانند پژوهش ها و تحقیقات دانشجویی را به سمت نیازهای استان سوق دهند. 

وی با بیان اینکه در شرایط بحرانی آب و اقلیم استان همراهی مردم و تامین منابع لازم برای مدیریت مصرف آب برای ما مهم هستند، گفت: تلاش می کنیم تا جلسه هیئت اندیشه ورز و نخبگانی در حکمرانی آب به صورت مستمر برگزار شود تا از نظرات کارشناسی از جامعه استفاده کنیم.

وی از هدر رفت ۴۰ درصدی آب به دلیل فرسودگی شبکه آب و فاضلاب خبر داد و افزود: چالش زیرساختی استان در شرایط کنونی مسئله آب است  لذا آمادگی حمایت بنیاد نخبگان را داریم. 

کد خبر 1729950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha