خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- هشتم ربیع الثانی یادآور سالروز طلوع یازدهمین خورشید امامت در مدینه است که همراه خود بوی خوش گل نرگس را به مشام جهانیان رساند، مولود پاکیزه ای که خانه ی امام هادی علیه السلام را روشن نموده است.
در این روز بزرگ خانه امام هادی علیه السلام غرق شادی و نور بود و فرشتگان برای طواف دور گهواره امام حسن عسکری علیه السلام صف کشیده بودند و اکنون نیز مسلمانان سالروز ولادت آن امام هُمام را جشن می گیرند و اگر امکانش را داشته باشند به سامرا خود را می رسانند تا جشن ولادت امام حسن عسکری (ع) را در جوار پدر بزرگوارشان برگزار کنند.
*گذری بر سیره زندگی سلاله سلیل
امام هادی علیه السلام فرزند خویش را که در هشتم ربیع الثانی232 ه . ق در مدینه دیده به جهان گشود، به یادِ عموی بزرگوارشان که «ریحانة الرسول» و «سید جوانان بهشت» و پرتوافشان سخاوت و زیبایی و کرامت بود، «حسن» و کنیه او را «ابومحمّد» نهادند.
مادر امام حسن عسکری علیه السلام حُدَیث، حُدَیثه، سوسن و به قولی سلیل نام داشت. او از زنان پرهیزکار روزگار و دارای عالی ترین فضیلت ها بود. در روایت آمده است که وقتی مادر امام حسن عسکری علیه السلام نزد امام هادی علیه السلام آمد، ایشان فرمود: «سلیل، از آفت ها، پلیدی ها و ناپاکی ها محفوظ است.» سپس رو به او کرد و ادامه داد: «به همین زودی، خداوند حجت خود را به تو عطا می کند».
امام حسن عسکری علیه السلام کودکی خود را در مدینه گذراند. ایشان در سال 235 ه . ق که چهارساله بود، با پدر بزرگوارش به سکونت در سامرا مجبور شد و حدود نوزده سال با پدر خویش در این شهر ساکن بود و پس از شهادت پدر، به مدت شش سال امامت کرد.
امام حسن عسکری(ع) از نظر زهد و تقوا و رفـتار حسنه، در غایت کمال بود و همین امر موجب تزلزل قلبی ستمکاران، و البته، در برخی موارد، اصلاح آنان می شد؛امام حسن عسکری(ع) چنان شخصیتی داشت که پرتـوی شعاع آن، چشم ها را خیره می کرد و به دیگر بزرگان زمان، اجازه نورافشانی نمی داد.
از ویژگی های ممتاز زندگانی امام حسن عسکری علیه السلام روحیه تسلیم ناپذیری و اراده استوار آن حضرت در پیمودن راه حقیقت بود، امام در عصر سلطه ستم پیشگان کفرباور می زیست؛ طاغوتیانی که برای هم رنگ کردن دیگران با خود به هر نیرنگی دست می زدند. (منبع: حوزه نت)
*دوران امام حسن عسکری(ع)؛ سخت ترین دوران ها
حجت الاسلام محسن محمدی-مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت فرارسید سالروز ولادت امام حسن عسکری علیه السلام اظهار داشت: امام حسن عسکری(ع) جز ائمه اطهار علیهم السلام هستند که عمر کوتاهی داشتند و ۲۸ سال در این دنیا زندگی کردند و در این مدت ۶ سال مسئولیت امامت را بر عهده داشتند.
وی ادامه داد: طی این مدت در سخت ترین شرایط امامت مسلمین را بر عهده داشتند و ایشان را از مدینه به بغداد و سپس به سامرا تبعید کردند به این جهت که از مردم دور باشند و ارتباط ایشان با مردم را قطع کنند.
حجت الاسلام محمدی در ادامه گفت: به همین دلیل امام حسن عسکری علیه السلام را در یک شهرک نظامی مستقر کردند لذا به عسکری مشهور شدند و سخت ترین دوران را پشت سر گذاشتند به این جهت که حکومت ظالم و مستبدی حاکم بود.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت افزود: هر چه می گذشت به دوران مهدویت نزدیک تر می شدند لذا بیشتر مراقبت و محدودیت ایجاد می کردند تا فرزند ایشان مهدی موعود (عج) به دنیا نیاید لذا امام حسن عسکری علیه السلام سخت ترین دوران را پشت سر گذاشتند.
*تاکید امام یازدهم(ع) بر روابط اجتماعی
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تاکید امام یازدهم بر روابط اجتماعی گفت: یکی از مهم ترین موضوعاتی که امام حسن عسکری علیه السلام بسیار تاکید داشتند بحث ارتباطات و روابط اجتماعی بین مردم به خصوص مسلمانان و پیروان اهل بیت علیهم السلام بوده است.
وی با بیان اینکه امام حسن عسکری علیه السلام بر اکرام برادران دینی تاکید داشتند، ادامه داد: ایشان در حدیثی فرمودند که شیعیان کسانی هستند که برادران دینی خود را اطعام و نیازهای آنان را برآورده می کنند و این موضوع نشان دهنده اهمیت و تاکید ایشان بر روی موضوع روابط اجتماعی است.
*توصیه امام حسن عسکری(ع) به شیعیان
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت عنوان کرد: در یکی از احادیث و سفارش های امام حسن عسکری علیه السلام به شیعیان، بر ارتباط با گروه های مخالف تاکید شده است و اینکه خود را جدای از مخالفین قرار ندهید و به عیادت از مریض های آنان بروید.
وی در ادامه گفت: این حدیث نشان می دهد که امام حسن عسکری علیه السلام نگاه ویژه ای به کسانی داشتند که در زمره شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام نبودند و تاکید کردند که ما شیعیان با این افراد ارتباط داشته باشیم.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه به نظر بنده این حدیث امام حسن عسکری علیه السلام برای همه ما امروز کاربرد دارد، افزود: مثلا برخی افراد می گویند ما به مردم غزه و فلسطین چه کار داریم آنان که شیعه نیستند اما وقتی این توصیه و سفارش را امام حسن عسکری علیه السلام کرده اند باید در این ایام به فکر مردم مظلوم غزه باشیم و از آنان حمایت کنیم و اگر امکانش وجود داشت برای دفاع از آنان قدم برداریم و این موضوع درس بزرگی برای همه ما در همه زمان ها است.
*تلاش امام حسن عسکری(ع) در دوران خفقان جهت ترویج مهدویت
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین ویژگی های عصر امام حسن عسکری علیه السلام این بود که حاکمیت منتظر ولادت فرزند ایشان و مهدی موعود(عج) بود، افزود: در آن دوران حساسیت ویژه ای داشتند و سخت گیری های فراوانی در دوران حیات ایشان داشتند تا مهدی موعود(عج) به دنیا نیاید.
وی در ادامه گفت: امام حسن عسکری علیه السلام برای اینکه مردم را برای دوران غیبت آماده کنند راهکارهایی داشتند ابتدا امام زمان(عج) را در جلسات خاصی به شیعیان خاصی معرفی کردند و نشان دادند در حالی که هنوز یک کودک ۴ الی ۵ ساله بودند.
حجت الاسلام محمدی بیان کرد: سپس امام حسن عسکری علیه السلام شبکه هایی را از شاگردان خود ایجاد کرده بودند که نمایندگی امام علیه السلام و وکالت از ایشان را بر عهده داشتند و به امور مردم رسیدگی می کردند و سوالات مردم را پاسخ می دادند و این موضوع مردم را عادت می داد و آشنا می کرد که در دوران غیبت چگونه می توان با وکلا و نواب عام ائمه اطهار علیهم السلام ارتباط برقرار کرد.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت با بیان اینکه نکته مهم همین موضوع ارتباط گیری با نواب است، گفت: امام حسن عسکری علیه السلام تحت مراقبت شدید قرار داشتند و نوع ارتباط با این شبکه نوع خاصی بود و گاها با استفاده از ابزار و روش های خاصی این مباحث ارتباطی انجام می شد که نشان دهنده اهمیت موضوع است.
نظر شما