خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: در ارتباطات سیاسی، یک دروغ بزرگ؛ چیزی که به عنوان «تاثیر حقیقت توهمآمیز» شناخته میشود، زمانی است که تکرار مداوم اطلاعات نادرست باعث میشود مردم آن را به عنوان حقیقت بپذیرند.
تکرار برای این است که دروغ ها جذابیت پیداکنند. هر چه قرار گرفتن در معرض ایده ها و موضوعات خاص که ممکن است ادعاهای نادرست باشند، بیشتر باشد احتمال دارد که این اطلاعات نادرست واقعی شناخته شود.
کمپین های اطلاعات نادرست عمدا برای ایجاد ترس و تردید در میان افراد به تبلیغ می پردازند.
صنایع اطلاعات نادرست و دلالانی که با این ارز کاذب مبادله میکنند، توانایی بسیار زیادی برای انتشار تبلیغات و تئوریهای توطئه علیه عموم مردم، خارج از اتاقهای فکر خود دارند.
تولید داستان های اجتماعی
از طریق رسانه ها و شبکه های هماهنگ، توطئه های اسلام هراسانه و ضد فلسطینی پخش می شود و در نهایت آنها به عنوان واقعیت های اجتماعی، به ویژه در زمان جنگ، درگیری و تنش های سیاسی تشدید شده در نظر گرفته می شوند.
در این زمانهای پرتنش، توانایی مجاز کردن خشونتها متکی به پخش شعرهای غیرانسانی و داستانهای ترسناک است. این تبلیغات هدفمند، کل جمعیت را به عنوان شیاطین منحرف، مسئول جنایات و مشکلات اجتماعی معرفی می کند و هراسی را ایجاد میکند که برای توجیه اعمال ظلم و ستم استفاده می شود.
یک تهدید خشونت آمیز
در کتاب «محاصره: اسلام هراسی و نسل ۱۱ سپتامبر» این حقیقت آمده است که چگونه از ۱۱ سپتامبر، دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان با مجازات دسته جمعی مواجه شده اند. مسلمانان که بهعنوان شیاطینی که جوامع غربی را به خطر میاندازندو به شکلی جدایی ناپذیر با حمایت و ترویج خشونت پیوند خوردهاند، معرفی میشوند.
اخیراً، این موضوع در اظهارات عمومی سیاستمداران کانادایی، از جمله نخست وزیر جاستین ترودو، مشهود بود.
«اولیویا چاو»، شهردار تورنتو، راهپیماییها و جنبشهای اخیر همبستگی فلسطینیها را حمایت از خشونت توصیف کرد و هرکسی را که در این رویدادها شرکت میکرد به عنوان «حامیان حماس» توصیف کرد.
فراگیر شدن اسلام هراسی منجر به شناخت کلیشهای از مسلمانان و فلسطینی ها به عنوان مستعد خشونت و تروریسم شده است. وقتی سیاستمداران از این روایات نژادپرستانه حمایت می کنند، به دروغ حمایت از مردم فلسطین را با حمایت از تروریسم یکی می دانند و ترس و وحشت اخلاقی را نسبت به حضور مسلمانان در این کشور و جاهای دیگر القا می کنند.
سیاست های ضد مسلمانان
باور عمومی نسبت به روایتهای توهینآمیز علیه مسلمانان میتواند برای افرادی که گزارشهای خبری مغرضانه را در رسانههای جریان اصلی و انواع پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، تماشا میکنند، تبدیل به یک ماهیت میشود..
به عنوان مثال، نگرش منفی کانادایی ها در مورد مسلمانان در نظرسنجی رادیو کانادا در سال ۲۰۱۷ مشهود بود. ۵۱ درصد از پاسخ دهندگان در کانادا و ۵۷ درصد در کبک احساس می کردند که حضور مسلمانان در این کشور آنها را «تا حدودی» یا «بسیار نگران» امنیت کرده است.
تقریبا از هر چهار کانادایی یک نفر ( ۲۳ درصد ) موافق ممنوعیت مهاجرت مسلمانان به این کشور هستند.
به این ترتیب، احساسات گسترده اسلام هراسی به سیاست ها و اقدامات ضد اسلامی تبدیل می شود. اخیرا، کتابخانه عمومی «مارکهام» در انتاریو، پس از ارسال ایمیلی به کارکنان مبنی بر این که با توجه به وضعیت کنونی خاورمیانه، بهتر است ماه میراث اسلامی به طور فعالانه تبلیغ نشود، نمایشهای ماه میراث اسلامی را از شعبههای خود حذف کرد.
شایعات آنلاین و اطلاعات نادرست
در همین راستا، ادعاهای بی اساس مبنی بر سر بریدن و سوزاندن ۴۰ نوزاد اسرائیلی توسط حماس از سوی سران کشورها، افراد مشهور و رسانه های بین المللی تکرار شد، علیرغم اینکه هیچ تایید رسمی از سوی مقامات اسرائیلی مبنی بر این اقدام هولناک ادعایی وجود نداشت.
با این وجود، تکرار این داستان نادرست منجر به توصیف غیرانسانی فلسطینیها به عنوان «هیولاهای تشنه به خون» و «حیوانات انسان نما» شد و به نژادپرستی ضد فلسطینی دامن زد.
این کمپین های اطلاعات نادرست و شیطان سازی همچنین به طور غم انگیزی منجر به قتل «ودیعه الفیومه»، پسر مسلمان فلسطینی-آمریکایی شش ساله در «پلینفیلد» آمریکا شد.
تلفات جنگ
این روندهای خشونت آمیز، اصل نظامی منسوب به «آیسخولوس» نمایشنامه نویس یونان باستان را به ذهن متبادر می کند که هشدار می دهد «اولین قربانی در هر جنگ، حقیقت است» و در زمان جنگ و درگیری، اطلاعات نادرست اولین سلاحی است که به کار گرفته می شود.
در این دوران، عموم مردم باید بتوانند واقعیت را از داستانهای جعلی جدا کنند، زیرا جعل ها به عنوان حقیقت به تصویر کشیده می شوند و عواقب آن میتواند بسیار وخیم باشد.
نظر شما