به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی کریمی جهرمی (مد الظله العالی) منتشر شد.
در این توضیح المسائل که در شمارگان هزار نسخه و توسط نشر راسخون به چاپ رسیده، ۲۱۶۶ مسئله بیان شده است.
همچنین در ابتدای این توضیح المسائل به قلم آیت الله العظمی کریمی جهرمی آورده شده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
رساله ی شریفه حاضر با آراء بنده تطابق دارد.
مرجوّ از درگاه خداوند متعال آنکه عمل به آن برای سالکان راه حق و جویندگان حقیقت و قرب الهی مفید باشد و آن رامرضیّ خود وحضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه قرار دهد.
از همه ی عزیزان التماس دعای خیر دارم.
بیستم صفر المظفر ۱۴۴۵»
آیتالله علی کریمی جهرمی، فرزند فرج الله متولد ۱۳۲۰ جهرم. دارای تحصیلات حوزوی در شهرهای جهرم، شیراز و قم تا درجهی رفیع اجتهاد. از جمله اساتید ایشان در جهرم حجج اسلام والمسلمین حاج سید ابوالقاسم مهدوی، حاج سید حسین آیتاللهی، حاج شیخ عبدالعظیم فرقانی و حاج میرزا محمّد نمازی بودهاند.
ایشان از ابتدای طلبگی بهرهمندیهای ویژه و فراوان از خدمت آیتالله حقشناس، به خصوص از نظر اخلاقی داشتهاند. وی در شیراز، مدتی در مدرسهی آقا باباخان و سپس مدرسهی حسینیّهی قوام سکنی گرفت و از محضر درس آیات سیّد محمّد باقر آیتاللهی «حاج عالم»، شیخ محمّد جواد آیتاللهی، و شیخ محمّد صادق دارابی و مرحوم سید نور الدین شیرازی (در درس تفسیر) بهرهمند میشود و بعد در قم در دوران تجرد ابتدا در مدرسه رضویّه و سپس در مدرسهی خانِ «مدرسهی آیتالله العظمی بروجردی» اقامت داشتهاند.
از جمله اساتید مهمّشان قبل از ورود به دروس خارج، آیتالله سیّد محمّد باقر طباطبایی «آیتالله سلطانی» بوده و در سن ۱۹ سالگی به درس خارج فقه و اصول، راه یافته و از اساتید ایشان در این دوره آیات عظام حاج شیخ عباسعلی شاهرودی، محقق داماد، میرزا هاشم آملی و شیخ مرتضی حائری بودهاند. معظمله سالیانی نیز از محضر آیات عظام امام خمینی و اراکی بهره گرفته و به مدت بیست و شش سال نیز از محضر آیتالله العظمی گلپایگانی تلمّذ نمود، تا آنجا که از شاگردان ممتاز آن مرجع عالیقدر محسوب میشوند.
ایشان از اساتید فوق الذکر توشهها برچیده تا به درجهی عالی اجتهاد نائل گردید. هر چند این استاد ارجمند به خاطر ملکهی تواضع، به دنبال دریافت اجازات نبوده ولی از مشایخ خویش، حضرات آیات عظام گلپایگانی، سیّد احمد خوانساری مرعشی نجفی، اراکی، مفتخر به دریافت اجازات شده. وی از اوایل طلبگی، همگام با تحصیل خود دروس مراحل پایینتر را تدریس و حدود ۲۰ سال در حوزهی علمیّهی قم به تدریس مکاسب و کفایه، اشتغال داشته و از جمله شاگردان ایشان والد محترم مؤلف، به وقت اقامتشان در قم میباشد. و از سال ۱۴۱۲ ق (۱۳۷۰ ش) به دنبال تعطیلی درس خارج استاد عالیقدرش، آیتالله العظمی گلپایگانی تدریس درس خارج فقه را در مدرسهی معظمله شروع نمودند. در ضمن، بعضی از شاگردان آیتالله کریمی، درسهای خارجشان را تقریر کردهاند. محل اقامهی جماعت ایشان صبحها و ظهرها مسجد رضوی و شبها مسجد نو قم میباشد،که یک دورهی کامل کتاب شریف نهج البلاغه را صبحها پس از اقامهی جماعت، تفسیر نمودهاند و چندین سال است که برنامهی تفسیر قرآن کریم دارند.
نامبرده، جهت تبلیغ، سخنرانی و کنفرانس به شهرهای مختلف ایران اسلامی و کشورهای دیگر از جمله انگلیس، بلژیک، هلند و... مسافرت نموده است. این عالم بزرگوار، داماد آیتالله العظمی صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید میباشند.
آیتالله کریمی در سفرهای تبلیغی، به شهر جهرم در قاطبهی محلات به افاضه و نماز جماعت میپرداختند، ولی بیشترین مکان اقامهی جماعت ایشان مسجد علی بن ابیطالب علیهالسلام بوده است.
این استاد عالیقدر دارای سابقه طولانی در مبارزات انقلاب اسلامی بوده که امضای ایشان در ذیل نامهی سر گشادهی فضلا و محصّلین شیرازی مقیم قم، به نخست وزیر وقت (هویدا) گواه این مطلب است.برخی کنفرانسها و همایشها و سمینارهایی که آیتالله کریمی جهرمی در آن شرکت داشتهاند:
ـ مهدی پژوهی نمونه، درهمایش ابعاد وجودی امام مهدی ارواحنا له الفداء در تهران، توسط سازمان تبلیغات اسلامی سال ۱۳۷۹.
ـ. خادم نمونهی قرآن کریم در همایش خادمان قرآن کریم در تهران، توسط وزارت ارشاد سال ۱۳۷۹.
ـ. نویسندهی بهترین مقاله، برگزیده در کنگرهی کشوری ۱۲۰۰ شهید شهرستان جهرم سال ۱۳۷۹.
ـ ارائه دهندهی مقاله در کنگرهی شیخ مفید.
ـ سخنران و میهمان در کنگرههای سرداران لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب علیهالسلام قم.
ـ سخنران سمینار قرآن و عترت ادارهی ارشاد استان مرکزی.
ـ سخنران همایش ابعاد وجودی امام مهدی ارواحنا له الفداء، توسط سازمان تبلیغات اسلامی زاهدان، سال ۱۳۷۵.
ـ سخنران مسابقات سراسری قرآن و نهج البلاغه، یادوارهی امام علی علیهالسلام، توسط وزارت آموزش و پرورش زنجان، سال ۱۳۸۰.
ـ سخنران همایش دومین کتاب سال ولایت قم، سال ۱۳۷۹.
ـ سخنران همایش سومین کتاب سال ولایت شهر ری، سال,۱۳۸۰.
برخی از مقالات چاپ شده و مقدمههایی که بر کتب نگاشتهاند
۱. مقدمه برترجمهیکتابی، با عنوان «چکیدهی منطق»، تألیف دکتر عبدالهادی الفضلی
و ترجمهی ناصر باقری بیدهندی سال ۱۳۶۰.
۲. بیانیهی تشکر ۲ صفحهای، در ابتدای مجموعهی یادوارهی شهید عبدالحسین کریمی جهرمی (برادر آیتالله علی کریمی جهرمی)، سال ۱۳۶۱، که توسط بنیاد شهید جهرم به چاپ رسیده است.
۳. مقدمهی ۱۴ صفحهای بر کتاب «مجمع المسائل»، جلد اول به عربی، تألیف آیتالله العظمی گلپایگانی، چاپ دوم سال ۱۴۰۳ قمری(۱۳۶۱ ش).
۴. مقدمهی ۹ صفحهای بر کتاب «مجمع المسائل»، جلد دوم به عربی، تألیف آیتالله العظمی گلپایگانی، چاپ دوم سال ۱۴۰۳ قمری (۱۳۶۱ ش).
۵. مقدمه بر کتاب «حول مسائل الحج»، اثر آیتالله العظمی گلپایگانی به عربی، سال ۱۴۱۲ قمری (۱۳۷۰ ش).
۶. مقدمهی بر کتاب شعر «حماسهی کربلا»، اثر حضرت آیتالله العظمی حاج شیــخ
لطفالله صافیگلپایگانی به سال ۱۳۷۱.
۷. مقدمهی۱۰ صفحهای برکتاب «مجمع المسائل»، جلد ۱ فارسی، اثر آیتالله العظمی گلپایگانی، سال ۱۳۷۲.
۸. مقدمهی ۷ صفحهای بر کتاب «مجمع المسائل»، جلد ۲ فارسی، اثر آیتالله العظمی گلپایگانی، سال ۱۳۷۲.
۹. مصاحبه با آیتالله کریمی جهرمی، دربارهی حضرت ولی عصر ارواحنا له الفداء در مجلهی کعبه، شهریور و مهر ۱۳۸۲.
۱۰. مقدمهی۷صفحهای برکتاب«اخلاق اسلامی»اثرآقای شکراللهجهانمهین، سال۱۳۸۳.
۱۱. مقالهای در کتاب «حکومت نامهی امام علی علیهالسلام»، جلد ۴، مصاحبهها و نشستهایعلمی، به مناسبت نخستین همایش بینالمللی مردمسالاری دینی به سال ۱۳۸۳.
۱۲. مقدمه بر کتاب سؤال و جواب، پیرامون مسائل حج، مطابق با فتاوای آیتالله العظمی گلپایگانی، به فارسی.
۱۳. مصاحبه، پیرامون شخصیت آیتالله العظمی گلپایگانی مجله رهنمون، شماره۷.
نظر شما