استان مرکزی دومین قطب بزرگ صنعت کشور است

محمودی با بیان اینکه استان مرکزی دومین قطب بزرگ صنعت کشور است و به همین دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت:۸۰درصد مصرف برق استان مرکزی در بخش مولد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، محمود محمودی، در سمینار نیروگاه های خورشیدی برای صنایع استان مرکزی در اراک با اشاره به اهمیت صرفه جویی در مصرف برق گفت: نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۱۴۸۰مگاوات در استان مرکزی رسیدکه این رقم درسال گذشته ۱۳۰۴بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، افزود: پیک حادث شده در استان به ۱۰۳۱مگاوات رسید که این میزان در سال گذشته ۹۵۶مگاوات بوده است.

وی با بیان اینکه مطابق با ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که قدرت قرار دادی برق آنها بیشتر از یک مگاوات است، موظف هستند که در سال اول معادل یک درصد و تا سال پنجم معادل پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند، ادامه داد: در غیر اینصورت یک الی پنج درصد از برق مصرفی این صنایع را با نرخ تجدیدپذیر محاسبه و در قبوض آنها اعمال می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنعتی در حوزه توزیع برق استان مرکزی۷هزار و  ۵۱۲واحد است،افزود: ۲۴۲واحد با دیماند بالای یک مگاوات در حوزه شرکت توزیع برق استان مرکزی فعالیت دارد.

محمودی بابیان اینکه ۵۷مگاوات نیروگاه های گازی،برق آبی و خورشیدی در استان مرکزی وجود دارد،افزود:از این میزان ۱۶.۲در حوزه نیروگاه های برق آبی، ۳۳.۳مگاوات نیروگاه های گازی و ۷.۵مگاوات در حوزه خورشیدی فعالیت دارند.

وی عدم توجه به اقتصاد برق شکاف قابل توجه بین هزینه های تولید و انتقال،عدم انگیزش بخش خصوصی در سرمایه گذاری،افزایش مصرف برق  سالیانه حدود ۶ درصد، مصارف سرمایشی غیر استاندارد حدود ۳۰ هزار مگاوات، تجهیزات برقی غیراستاندارد، کاهش ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور به دلیل خشکسالی و تداوم گرمای هوا را از عمده ترین دلایل ناترازی تولید و مصرف برق دانست.

هدف‌گذاری تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دولت سیزدهم 

استان مرکزی دومین قطب بزرگ صنعت کشور است

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای باختر نیز در این مراسم گفت: در سال ۵۷حدود ۷هزار نیروگاه منصوبه در کشور داشته ایم که این میزان هم اکنون به ۵۷هزار مگاوات رسیده و ۱۰۰درصد جمعیت شهری و ۹۹درصد جمعیت روستایی از نعمت برق بهره مند هستند که نشانگر توسعه و پیشرفت کشور است.

مجتبی داود آبادی عدم توازن تولید و مصرف، اضافه شدن ۳۵هزار مگاوات بار سرمایشی در تابستان در کشور، افزایش  مصرف برق حدود ۲تا ۶برابر کشور نسبت به دنیا در بخش های مختلف و نوسانات اقتصادی بازار برق را از عمده ترین چالش های صنعت برق عنوان کرد، و ادامه داد: ۴۳ صنایع بزرگ بالای ۷مگاوات در زیر نظر برق باختر فعالیت دارند که از این تعداد ۱۷صنعت بزرگ در استان مرکزی فعالیت دارد.

وی همچنین با بیان اینکه هدف‌گذاری برای تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دولت سیزدهم  صورت گرفته است، اظهار کرد: این میزان تا پایان دولت و در یک افق چهار ساله اجرا می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن شرکت ساتکا نیز گفت: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان مرتبط با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع با سرعت بیشتری در حال اجرا است.

سید جواد موسوی با اشاره به توسعه صنایع دانش بنیان گفت: در راستای تحقق توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تأمین نمایند و همه صنایعی که دارای چنین شرایطی هستند موظف به اجرای این مصوبه می‌باشند.

وی با بیان اینکه، وزارت نیرو از صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی تا سه مگاوات کنند، طبق قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله، برق را با نرخ های خرید تضمینی خریداری می کند، ادامه داد: نرخ‌های پایه خرید تضمینی برای نیروگاه های با ظرفیت تا ۲۰ کیلووات برابر یک‌هزار و ۷۵۰ تومان و برای نیروگاه های ۲۰ تا ۲۰۰ کیلووات برابر یک‌هزار و ۶۵۰ تومان است. تا سه مگاوات نیز امکان احداث نیروگاه و خرید تضمینی وجود دارد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نرخ های پایه خرید تضمینی مشمول ضریب تعدیل می شوند که بر اساس تورم و افزایش نرخ ارز افزایش می یابند، بصورتی که نرخ های پایه سال های قبل هم اکنون مشمول ضرایب تعدیل تا ۵ برابر شده اند و درامد این نیروگاه ها ۵ برابر شده است.

موسوی افزود: احداث نیروگاه توسط صنایع نیازمند مشوق است. یکی از این مشوق ها تضمین عدم قطع برق صنایع در صورت احداث نیروگاه تجدیدپذیر است.

وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه وزارت نیرو که در تیرماه سال جاری ابلاغ شد، صنایع می توانند برق تجدیدپذیر تولید کرده، به شبکه تزریق و همان میزان برق را از شبکه دریافت کنند. بدین منظور قرارداد سه جانبه ای طراحی شده است که بین واحد صنعتی، ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر) و توانیر منعقد شود.

کد خبر 1732163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha