به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، با توجه به نرخ بالای مهاجرت جوانان استان به کلان شهرها به منظور مشغولیت و برطرف نمودن نیازهای ابتدایی خود می بایست به دنبال راه حل هایی بدیع باشیم.
از اینرو با جوان فرهیخته لرستانی وحید بیرانوندی، استاد دانشگاه به منظور نمایش ظرفیت های دیده نشده استان با هدف کاهش معضل بیکاری به گفت وگو نشستیم.
تا به امروز با نظر به طرح ها و برنامه های ارائه شده از سوی شما در ارتباط با ظرفیت های استان و اشتغال عظیم در سطح استان لرستان در خبرگزاری های مختلف روشنگری های صورت گرفته، در این گفت وگو از شما می خواهیم تنها به یک سوال و متفاوت با سلسله مصاحبه های قبلی خودتان در مورد نقش ادارات و توان آنها در ایجاد اشتغال برای جوانان شهر و دیارمان که از بیکاری رنج میبرند، توضیحاتی بفرمائید؟
وحیدبیرانوندی: بدون شک برنامه ها و الگوهای مطرح شده در گپ های قبلی همگی برای اجرایی شدن نیازمند کمک از سوی مدیران پرتلاشی است که خود را خادم ملت میدانند. بنده در این بخش از گفت وگو با ارائه پیشنهادها و مثال هایی به شما و خوانندگان عزیز این خبرگزاری نشان میدهم در استانی که به دلیل نبود کارخانجات مختلف و از آنجایی که جوانان آن از بیکاری رنج میبرند و همچنین به هر دلیلی بخش خصوصی تا به امروز به استان لرستان برای سرمایه گذاری آنچنان که بایست ورود نکرده است، چگونه ادارات دولتی و غیر دولتی ما می توانند بدون هزینه یا با هزینه اندک اشتغال های کوچکی برای جوانان ایجاد نمایند.
این کارشناس مسائل اجتماعی و سیاسی استان لرستان افزود: به عنوان اولین اداره و یکی از راه های ایجاد اشتغال از طرف این سازمان به شهرداری به عنوان یک بخش غیر دولتی اشاره میکنم. با توجه به اعتراضات صورت گرفته از سوی اصناف مختلف و لایحه های عوارض بر تابلوها و تبلیغات محیطی برای محدوده و حریم شهر در سال های مختلف از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت در ارتباط با تابلوهای تبلیغاتی و غیر تبلیغاتی میتوان این مشکل را به فرصت تبدیل کرد. مشکلی که در این بخش از نظر مردم وجود دارد این است که شهرداری که بابت تابلوهای تبلیغاتی از ما مالیات دریافت میکند چه امتیازی به ما می دهد، آیا واقعاً برای ما تبلیغاتی برای ارائه بهتر محصولات به مشتریان از سوی این سازمان صورت میگیرد یا خیر؟ بنده در این بخش نمیخوام گلایه مندانه عمل کنم که کار درست، اصولی و قانونی از سوی این بخش غیر دولتی انجام میگیرد یا نه ولی این سازمان میتواند با ساخت یک اپلیکیشن ساده و استخدام حداقل ۲۰ تا ۳۰ نفر در این اداره برای اضافه کردن تمامی مشاغل به این برنامه آپ علاوه بر اینکه برای مشاغل تبلیغاتی صورت میگیرد و هر کس با مراجعه به این برنامه با توجه به توضیحات، کیفیت، مکان و قیمت محصولات از بهترین و به صرفترین فروشگاه خرید خود را انجام دهد، در این صورت مالیات دریافتی نیز قانونی و حتی اصناف با افزایش اندک عوارض آن با توجه به تبلیغات واقعی که برای آنان انجام میگیرند موافق بوده و مردم نیز نیازهای خود را با کمترین قیمت و با بهترین کیفیت تهیه می نمایند.
وی ادامه داد: از درآمد حاصل از این تبلیغات نیز نه تنها حقوق کارمندان استخدامی پرداخت می گردد، بلکه بخشی از درآمد حاصله در بخش زیباسازی مبلمان شهری استفاده می شود، اداره ای دیگری که در این بخش جا دارد به آن اشاره نمایم سازمان صنعت معدن و تجارت استان میباشد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: استان لرستان با توجه به منابع عظیم کربنات کلسیم مثل استان های یزد، همدان، اراک، سمنان توان تولید کاغذ از سنگ را دار میباشد، در این طرح که بنده به کمک دوستان آن در سال ۱۳۹۵ تدوین کردیم و با هزینه ۸ میلیارد تومان توان ایجاد اشتغال حداقل ۷۰ نفر بهصورت مستقیم را داشت و با در نظر گرفتن این موضوع که در حال حاضر ۹۰ درصد کاغذ مورد نیاز از طریق واردات وارد کشور میشود و ۱۰ درصد تولیدی چه اثرات منفی بر درختان و منابع طبیعی دارد و همچنین نمایش روند به روز رسانی این طرح در سالیان مختلف و افزایش هزینه ۸ میلیاری به حدود ۲۰۰ میلیارد و بازده این هزینه در یک سال به نظر میرسد هر چه سازمان مربوطه سریعتر کمک کند این چنین طرح ها با هزینه کمتر اجرا و بیکاری با همین ارقام کوچک نیز زودتر به پایان میرسد.
بیرانوندی بیان کرد: سازمان بعدی که وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی میباشد، سازمان آموزش فنی و حرفه ای است، این سازمان هر ساله با دریافت بودجه های کلان اقدام به آموزش هایی برای جوانان می نماید که برای آینده آنان بسیار سود بخش میباشد ولی اگر این آموزش ها و انجام کارهای عملی به کمک مربیان آموزش دهنده و ایجاد قرارداد از سوی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی با درخواست سازمان فنی و حرفه ای صورت گیرد نه تنها بسیاری از هزینه های این سازمان جبران می شود بلکه درآمد و آموزش اصولی تری برای کارآموزان و آینده این جوانان ایجاد و آنان را برای شرکت در این دوره ها مشتاقتر و اشتغال خوبی در این زمین ایجاد میگردد.
بیرانوندی ادامه داد: ادارات، سازمانها و موسسات دیگر استان از جمله جهاد کشاورزی، آب منطق های، کمیته امداد، بانک ها، دانشگاه ها، آموزش و پرورش و تشکیلات دیگر از این قبیل، قابلیت ایجاد اشتغال های را دارند که از کنار هم قرار دادن این حرفه ها میتوان شاهد شکوفایی شغلی در استان محروم لرستان بود.
این کارشناس ادامه داد: با توجه به زمان محدود این مصاحبه و به منظور تأثیرگذاری بهتر بنده آمادگی خود را برای ارائه طرح های مذکور و مشابه آن بهصورت مکتوب به مدیران خدمتگزار جهت بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم مظلوم و محروم استانمان را اعلائم نموده و از مدیران ارشد استان درخواست می شود، فرصتی برای ارائه راهکارهایی مناسب در راستای خروج از وضعیت بغرنج وار حاضر برای جوانان ایجاد نمایند.
اگر مطلبی در ارتباط با این مصاحبه و یا مصاحبه بعدی دارید بفرمائید؟
این مطالبه گر لرستانی اظهار کرد: در ارتباط با این مصاحبه و نحوه تفاوت در سوال مطرح شده از سوی شما بسیار سپاسگزارم، در ارتباط با مصاحبه بعد و بعدی ها بدون شک اینقدر از ظرفیتهای استان و نحوه ایجاد اشتغال و رفع مشکلات مردم صحبت خواهم نمود تا ان شاء الله به زودی با تأثیرات این گفتوگوها شاهد رفع مهمترین مشکل مردم لرستان که اشتغال است، باشیم.
نظر شما