به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « canadanewsmedia»، بیش از 750 روزنامهنگار در سراسر جهان با امضای طوماری از رسانهها خواسته اند تا شروع به استفاده از عباراتی مانند «نسلکشی» و «آپارتاید» برای توصیف جنایتهای رژیم صهیونیستی در درگیری با فلسطینیها کنند.
این روزنامه نگاران در عین حال نحوه پوشش رسانههای بینالمللی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند.
آنها همچنین خواستار توقف هدف قرار دادن روزنامه نگاران توسط ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه شدند و کشته شدن ده ها فلسطینی که برای رسانه های خارجی در طول جنگ کار می کردند را محکوم کردند.
در این طومار آمده است: رژیم صهیونیستی ورود روزنامه نگاران خارجی را مسدود کرده، وسایل ارتباطی را به شدت محدود کرده و دفاتر مطبوعاتی را بمباران کرده است.
این در حالی است که حدود 50 مقر رسانه ای در غزه در ماه گذشته مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
روزنامه نگاران گفتند: اقدامات رژیم صهیونیستی که با الگوی دهها ساله هدف قرار دادن روزنامهنگاران به صورت مرگبار انجام میشود، نشاندهنده سرکوب گسترده آزادی بیان است.
رژیم صهیونیستی ادعا کرده است که در حملات خود به نوار غزه زیرساخت های یک گروه تروریستی را هدف قرار می دهد.
رژیم صهیونیستی در ادعاهای خود، شواهدی مبنی بر استفاده حماس از سایتهای غیرنظامی از جمله مدارس، خانهها، مساجد، بیمارستانها و زمینهای بازی بهعنوان مکانهایی برای پرتاب موشک، ذخیره سلاح و مخفی کردن شبکه تونلهای خود ارائه کرده است.
در این طومار، «اتاقهای خبری غربی» به نادیده گرفتن وضعیت اسفبار شهروندان غزه و تضعیف دیدگاههای فلسطینی، عربی و مسلمانان متهم شده اند.
به گفته روزنامه نگاراران، اتاقهای خبری غربی از زبانی تحریکآمیز استفاده میکنند که اسلامهراسی و نژادپرستی را تقویت میکند.
در این طومار آمده است: اتاقهای خبری غربی اطلاعات نادرستی منتشر کرده اند که توسط مقامات اسرائیلی منتشر شده و در بررسی دقیق کشتار بی رویه غیرنظامیان در غزه که با حمایت دولت آمریکا انجام شده است، سهل انگاری کرده اند.
روزنامه نگاران با استناد به اظهارات کارشناسان سازمان ملل که هشدار داده اند فلسطینیها در معرض خطر نسل کشی هستند، از رسانه ها خواسته اند از اصطلاحات دقیقی استفاده کنند که توسط سازمان های بین المللی حقوق بشر به خوبی تعریف شده است.
آنها توصیه کرده اند که از کلماتی مانندآپارتاید، پاکسازی قومی و نسل کشی در رسانه ها استفاده شود.
روزنامه نگارانی از رویترز، لس آنجلس تایمز، بوستون گلوب، گاردین، و واشنگتن پست که از جمله امضاکنندگان این طومار هستند، گفتند که تحریف سخنان برای مخفی کردن شواهد جنایات جنگی یا ظلم اسرائیل به فلسطینی ها، سوء رفتار روزنامه نگاری و چشم پوشی از وضوح اخلاقی است.
عبدالله فیاض، یکی از اعضای سابق هیئت تحریریه در بوستون گلوب و نامزد جایزه «پولیتزر» 2022 به واشنگتن پست گفت که امیدوار است این نامه فرهنگ ترس را از بین ببرد و تصمیم گیرندگان و خبرنگاران و سردبیران را به فکر وادار کند.
وی افزود: بسیاری از خبرگزاری ها اشاره می کنند که آمریکا حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرده است، اما هیچ گونه اشاره ای به اینکه گروه های برجسته حقوق بشر اسرائیل را رژیم آپارتاید خوانده اند، نمیکنند.
فیاض گفت: این نوعی استاندارد دوگانه است که امیدوارم با این نامه مورد بازبینی قرار بگیرد.
«جو ریوانو باروس»، ، سردبیر سایت خبری «میژن لوکال» مستقر در سانفرانسیسکو نیز گفت که محکومیت گسترده کشتار روزنامه نگاران در اتاق های خبر غربی در طول جنگ وجود نداشته است.
پوشش رسانه ای درگیری اسرائیل و فلسطین اغلب توسط فعالان طرفدار فلسطین به عنوان یک پوش مغرضانه مورد انتقاد قرار گرفته است.
به گفته کمیته حفاظت از خبرنگاران، تاکنون حداقل 40 روزنامه نگار و کارمند رسانه در جنگ اسرائیل و حماس کشته شده اند. این مرگبارترین دوره برای خبرنگاران از سال 1992 تا کنون است.
به گفته وزارت بهداشت غزه، حملات هوایی و زمینی اسرائیل به زیرساخت های حماس در غزه تاکنون بیش از 11 هزار کشته برجای گذاشته است.
نظر شما