به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، تیران و کرون یکی از شهرستان های شاخص در حوزه توسعه کمی و کیفی کانون های فرهنگی و هنری مساجد است که تعداد کانون روستایی آن متناسب با بافت زندگی و سکونت افراد در روستاها، حائز اهمیت است.
۵۶ کانون فرهنگی و هنری در این منطقه تاسیس شده که در رقابت های فرهنگی مثل فهما این کانون ها خوش درخشیده اند و در عضویابی متناسب با جمعیت شهرستان، رتبه اول استان اصفهان را داشته اند.
مسئولان تیران و کرون نگاه ویژه ای به کانون های فرهنگی و هنری مساجد داشته و فعالیت های بچه های مسجد را مورد توجه قرار می دهند.
جلسات متعددی بین دستگاه های فرهنگی از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه برای تقویت کانون های مساجد و رفع موانع پیش روی آن ها برگزار شده و همه سعی برای تسهیل شرایط در خدمت رسانی دارند.
جذب نسل جدید به مساجد، ترویج فرهنگ نماز اول وقت در بین مردم و تقویت مشارکت مردم با محوریت مسجد محل از برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد است که دنبال می کنند.
مسئولان ارشد و مدیران دستگاه های فرهنگی تیران و کرون با اتفاق نظر معتقد هستند که رونق و پویایی مساجد این شهرستان با حمایت از کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان تشکل های مردمی رقم می خورد.
لزوم جوان گرایی و توسعه فرهنگی مساجد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه تیران و کرون که از وضعیت مدیریتی برخی از مساجد شهر گلایه مند است، گفت: باید مدیریت مسجد در حوزه های مختلف اداری، عمرانی، مالی، فرهنگی و اجتماعی به روز رسانی و منطبق بر قوانین باشد.
حامد جعفرزاده با اشاره به نظافت نادرست مسجد، تفکر سنتی در اداره این مراکز دینی و بی توجهی به جذب نسل جوان و نوجوان افزود: با چنین مشکلاتی قادر به دستیابی به جایگاه واقعی مساجد نخواهیم بود.
وی ادامه داد: مدیریت مساجد باید بر طبق قانون و موازین انجام شود و هیات امنای این مراکز به قوانین احترام بگذارند و همچنین در جذب نسل جدید و کادرسازی در این خصوص اهتمام داشته باشند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه تیران و کرون خاطرنشان کرد: کانون های مساجد یکی از مراکز مهم فرهنگی به شمار می روند که مدیر مسئول آن در هیات امنا عضو بوده و باید دیدگاه های اعضای این مجموعه فرهنگی و هنری مورد توجه قرار گیرد.
تفکر سنتی و قدیمی مدیریت مسجد باید اصلاح شود
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون به فعالیت کانون های مساجد اشاره کرد گفت: این نهادهای مردمی ملجا و جایگاه مهمی برای جوانان و نوجوانان هستند و بسیاری از اتفاقات مهم عرصه فرهنگ و هنری این شهرستان در کانون ها رقم خورده است.
علی معینی تفکر سنتی و تصمیمات سلیقه ای هیات امنا، خادم و امام جماعت برخی از مساجد را دیواری پیش روی فعالیت کانون های مساجد عنوان کرد و اذعان داشت: به دنبال اصلاح این ساختار هستیم.
وی ادامه داد: اعضای کانون های مساجد باید مورد حمایت هیات امنا و امام جماعت باشند و از طرفی دهیاران و شهرداران نیز این تشکل ها را مورد توجه قرار دهند.
پیوند مدرسه و مسجد با محوریت کانون مساجد
امام جمعه تیران و کرون با اشاره به اهتمام برای تقویت کارکردهای مساجد گفت: وقت نماز در جامعه اسلامی باید مساجد شلوغ باشند ولی این موضوع کم رنگ شده است.
حجت الاسلام حسین رشیدیان ادامه داد: این کار باید توسط مسئولان آغاز و آنان با خانواده های خود راهی مسجد بشوند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان نیاز به فراگیری مفاهیم اعتقادی دارند، تصریح کرد: پیوند و ارتباط بین مدرسه و مسجد با محوریت کانون های فرهنگی و هنری می تواند در ترویج فرهنگ اقامه نماز و همچنین جذب به مساجد تاثیر گذار باشد.
حمایت مادی و معنوی از کانون های مساجد
فرماندار تیران و کرون به جایگاه کانون های فرهنگی و هنری به عنوان تشکل های مردمی اشاره کرد و گفت: این نهادهای فرهنگی مساجد نقش و و مشارکت مردم را در مساجد و کارهای عمومی تقویت می کند.
علی محمدی کیا افزود: جذب جوان و نوجوان به کانون های فرهنگی و هنری مساجد مشارکت مدنی را افزایش می دهد و باعث پویایی این مراکز خواهد شد و می توانیم اینگونه تقویت باورها اعتقادی را رقم بزنیم.
وی به لزوم حمایت از کانون های مساجد اشاره کرد و اظهارداشت: نباید کمک های مادی و معنوی کم بشود و از این مراکز غافل بمانیم.
نظر شما