وزارت ارشاد از نویسندگان کتاب درباره غزه حمایت حداکثری می کند

مرادیان با دعوت از نویسندگان برای خلق ابتکار در مسئله غزه به عنوان یک دغدغه متعالی و مسئله اول انسانیت بر روی کره زمین؛ اظهار کرد: وزارت ارشاد نیز حمایت حداکثری خود را در قالب خرید، تقدیر و ترویج این آثار انجام می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان؛ محمدعلی مرادیان، یکشنبه(۲۸ آبان) در بیست و دومین دوره جایزه کتاب سال استان که در سرچشمه برگزار شد؛ با اشاره به حوادث غزه از فعالیت ۲۰ تشکل مردمی حوزه کتاب و ادبیات جهان در حمایت از کودکان غزه خبر داد.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هرچند سهم فلسطین در تولیدات ما در سال های گذشته سهم اندکی بوده اما نویسندگان جلوتر از دولت ها احساس دغدغه کردند و این کار را انجام می دهند و علاقه ها و علقه هایی که از بیان و قلب نویسندگان می جوشد قابل مشاهده است.

وی در خطاب به نویسندگان حاضر در مراسم جایزه کتاب سال استان کرمان با دعوت از نویسندگان برای خلق ابتکار در مسئله غزه به عنوان یک دغدغه متعالی و مسئله اول انسانیت بر روی کره زمین؛ اظهار کرد: وزارت ارشاد نیز حمایت حداکثری خود را در قالب خرید، تقدیر و ترویج این آثار انجام می دهد.

مرادیان با اشاره به اینکه کتاب سال برنامه خوب، جذاب و مهمی است که ربط چندانی به دولت ها ندارد و دولت فقط تسهیل گری می کند؛ افزود: در دنیا جایی وجود ندارد که به اندازه ایران به حوزه کتاب توجه کرده باشد؛ همین پشتیبانی صنعت مس سرچشمه از صنعت دیگری(کتاب) نشان از توجه همه ارکان کشور به کتاب است و با توجه به اینکه کمتر صنعتی پشتیبان کتاب است؛ پشتیبانی مس افتخاری برای کرمان است.

وی با تأکید بر اینکه باید به سمت نمایشگاه کتاب تهران حرکت کنیم که ۶ میلیون نفر بازدیدکننده و سه میلیون فروش کتاب طی ۱۰ روز داشت؛ ادامه داد: سرانه مطالعه بر اساس تازه ترین پژوهش انجام شده و بدون احتساب قرائت قرآن و ادعیه و فضای مجازی؛ ۳۸ دقیقه است.

این مسئول با بیان اینکه کرمانی ها سهم خوبی در تولید و حوزه فرهنگ کتاب دارند؛ افزود: بر اساس آمار، یک هزار و ۱۳۵  کتاب طی دو سال گذشته در کرمان تولید شده که ۸۲ درصد آن تألیف بوده که تولید فکر و ادبیات می کند؛ اظهار کرد: میانگین شمارگان کتاب در ایران ۵۰۰ نسخه و در کرمان ۹۳۷ نسخه یعنی حدود ۴۰ درصد بیشتر از میانگین سرانه کشوری است.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۲۲۲ هزار نسخه کتاب توسط ناشران کرمانی تولید شده که به ازای هر سه نفر یک کتاب است؛ افزود: اول انقلاب آمار کل نشر کتاب اینگونه بود که به ازای هر ۱۳ نفر هفت دهم یک کتاب تولید می شد الان فقط آمار استان کرمان این برابر آمار کل دوره پهلوی در تولید کتاب است.

مرادیان سپس به خرید مجازی کرمانی ها از نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و توضیح داد: ۶ هزار و ۶۹۰ نفر (حدود ۴ درصد) خریداران نمایشگاه کتاب تهران، کرمانی ها بودند که معادل سه و هشت دهم درصد از جمعیت استان است و ۵۶ هزار نسخه و هفت میلیارد تومان کتاب خریدند که اگر بخش فیزیکی را به ان اضافه کنیم حدود ۱۴ میلیارد تومان سهم خرید کرمانی ها از نمایشگاه کتاب تهران است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از برگزاری بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب سال استان پس از دو سال وقفه؛ گفت: اولین دوره با ۲۲ عنوان کتاب و امروز پس از ۲۲ دوره با بیش از هزار عنوان کتاب برگزار می شود و جوایز کتاب از جمله همین کتاب سال استان ها، جایزه جلال، جایزه جهانی فلسطین و... نقش مهمی در ترویج کتاب دارند.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اصلی ترین مروجان کتاب ما در روستاهای کرمان بودند؛ گفت: محروم فرهنگی در کرمان نداریم و به ۱۰ روستای محروم استان کرمان حواله کتاب اهدا می کنیم.

کد خبر 1734408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha