به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر «محمدرضا مجیدی» رییس پژوهشکده مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر علمی این همایش در نشست خبری با خبرنگاران، اهداف و جزییات چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مطالعات منطقهای «سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران» که توسط پژوهشکده مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصحلت نظام و دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و با همکاری اندیشکده دیپلماسی آسیایی و سایر مراکز علمی و پژوهشی کشور، آذر ماه سال جاری در دانشگاه تهران برگزار میشود، را تشریح کرد.
رییس پژوهشکده مجمع تشخیص و دبیر علمی این همایش در نشست خبری اظهار داشت: این همایش با هدف تبیین ابعاد گوناگون سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران و رویکردهای متنوع و متعدد در این زمینه و نقش این سیاست در توازنبخشی به روابط بینالملل کشورمان با حضور اندیشمندان و دانشپژوهان و پژوهشگران داخلی و خارجی برگزار میشود.
مجیدی با اشاره به مهمترین محورهای این همایش، گفت: مبانی نظری و مفهومی و بایستههای سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران، سیاست آسیایی جمهوری اسلامی ایران، قدرت های بزرگ و همسایگان ایران، نگاه ایرانی به تحولات منطقهای و بینالمللی در راستای سیاست آسیایی و همسایگی ایران، روابط جمهوری اسلامی ایران با جهان اسلام، دوجانبه گرایی و چندجانبه گرایی در سیاست همسایگی و آسیایی ایران، ائتلاف سازیها و پیمان سازیها در سیاست همسایگی و آسیایی ایران، بینامنطقهگرایی در سیاست همسایگی و آسیایی ایران و محیط راهبردی و امنیتی ایران از محورهای اصلی این همایش بینالمللی خواهد بود.
دبیر علمی همایش بینالمللی سیاست آسیایی و همسایگی ایران، گفت: علاقهمندان برای شرکت در این همایش میتواننده چکیده مقالات خود را تا ۳۰ مهرماه و اصل مقالات را تا ۳۰ آبان ماه به دبیرخانه این همایش به آدرس الکترونیکی icrs.conf@ut.ac.ir ارسال کنند.
به گفته مجیدی، مقالات پذیرفته شده در این همایش در پایگاه اسناد علمی جهان اسلام( isc) نمایه میشود.
وی همچنین با اشاره به اهداف برگزاری این همایش بینالمللی عنوان کرد: دولتهای مختلف در این ۴۰ سال به تناسب گرایشهای سیاسی مختلف خود، نگاههای متفاوتی در حوزه سیاستهای خارجی اتخاذ کرده اند و برخیها نسبت به گسترش روابط دیپلماتیک و اقتصادی با همسایگان نگاه مثبتی داشته اند و برخی دیگر نیز ترجیح دادند محور ارتباطات دیپلماتیک را سایر کشورها قرار دهند.
مجیدی ادامه داد: در دوره جدید و استقرار دولت سیزدهم، خوشبختانه نگاه خوبی به حوزه ارتباط با همسایگان و کشورهای عمدتاً شرقی وجود دارد ولی این مسئله نیازمند تبیین است چرا که وقتی ما سیاست نگاه به شرق و نگاه به همسایگان را در دستور کار قرار میدهیم این استنباط غلط ایجاد میشود که قرار است سایر روابط با سایر کشورها نادیده گرفته شود.
دبیر علمی همایش بینالمللی سیاست آسیایی خاطرنشان کرد: پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام که رکن علمی دبیرخانه مجمع است وظیفه دارد تا به تبیین سیاستهای کلی نظام و دیدگاههای رهبر معظم انقلاب بپردازد و در راستای جهاد تبیین که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد، به تبیین سیاست نگاه به شرق و ارتباط با همسایگان بپردازد.
مجیدی گفت: با وجود اینکه حوزه روابط دیپلماتیک با همسایگان نیاز به پشتوانه کار پژوهشی دارد اما ما صرفاً به دنبال این نیستیم که مباحث علمی در یک جمع پژوهشی و دانشگاهی طرح بحث شود و قصد داریم، دیدگاهها درباره ارتباط با همسایگان به تضارب آرا گذاشته شود که مقدمه اجماع ملی است.
وی افزود: البته این همایش محدود به جمعآوری فعالیتهای پژوهشی نخواهد شد و قرار است مباحث ارائه شده در حوزه های تصمیم سازی و تولید سیاست به ویژه در حوزه روابط بین الملل و سیاست خارجی به کار گرفته شود.
نظر شما