به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاح رسمی این مجموعه با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، حجتالاسلام و المسلمین قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
دهقانی طی سخنانی در این مراسم، عرصه فرهنگ، هنر و صنایع خلاق را فضایی مساعد برای تنفس روح آدمی دانست و ادامه داد: همه چیز با فرهنگ معنا پیدا خواهد کرد و انسان به معنای روحانی در اتمسفر فرهنگ تکامل پیدا میکند .
وی، علم و هنر را دو موجود ارزش آفرین در اتمسفر فرهنگ توصیف و خاطرنشان کرد: هنگامیکه دانش و اقتصاد با یکدیگر پیوند برقرار میکنند، شرکت و صنعت ایجاد میشود و مواهب آن به همه مردم میرسد. به طور مشابه، وقتی که هنر با اقتصاد گره میخورد، محصولات ارزشمند و حائز زیباییهای هنری خلق میشود اما نقطه پیوند میان هنر و صنعت، محصولات خلاق است. شرکتهای خلاق در تلاقی میان محصول هنری و فناورانه توسط مجموعههای خلاق شکل میگیرد. حوزه «انیمیشن» و سرگرمی، یک مثال از این مورد است که ترکیبی از فناوری، علم، هنر و اقتصاد است.
دهقانی در خصوص مجموعه خانه خلاق بهارستان گفت: مجموعه «کارستان بهارستان» زمینهساز خلق دستاوردهای نوآورانه و به ثمر نشستن ایدههایی است که بر مبنای اهداف مشترک شکل گرفتهاند.
وی با بیان این که در مسأله فرهنگ، اقتصاد را در اولویت دوم میداند، اظهار داشت: وقتی در فرهنگ، فقط و فقط اقتصاد اولویت قرار میگیرد، فرهنگ مبتذل خلق میشود، اما اقتصادی که در اتمسفر فرهنگ شکل میگیرد، یک اقتصاد بالنده و نوآور خواهد بود.
دهقانی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به اتمام هر چه سریعتر فاز دوم این مجموعه تاکید کرد: این مجموعه، تجربه جدیدی از مسیر رشد و فرآیند تعالی و تأثیرگذاری است. چیزی که این مجموعه را از سایر بازیگران متمایز خواهد کرد، اتفاقاتی است که اینجا رقم خواهد خورد. در این مجموعه، تجربههای بزرگ اهالی دانش، فرهنگ، اقتصاد، فناوری و نوآوری کنار هم قرار خواهد گرفت و تحولات بزرگی رقم خواهد خورد.
سید امیر حسین چاوشی، مدیر عامل کارستان بهارستان هم در سخنانی به خلاء های موجود در زیست بوم نوآوری های فرهنگی پرداخت و گفت: با تجربه زیست در اکوسیستم نوآوری فرهنگ و هنر کشور و اخذ نظرات فعالان این زیست بوم اهم مشکلات و موانع پیش روی عناصر فعال اکوسیستم در بخش خصوصی احصا شده که مهمترین آنها، کمبود فضای استقرار و تولید تخصصی با دسترسی و هزینه مناسب، سختی ارتباط با سفارش دهندگان محصولات فرهنگی هنری و جلب اعتماد آنان برای سفارش، درگیری هنرمندان با موضوعات پیچیده مالی، حقوقی، منابع انسانی وعدم دسترسی آسان و مقرون به صرفه به تجهیزات تخصصی تولید از جمله موانع پیش روی عناصر فعال اکوسیستم است.
وی تاکید کرد: ایجاد بستری با ثبات کامل و مجهز که هنرمندان بتوانند به دور از دغدغه و حواشی بر روی خلق آثار، تاثیر گذاری هنری و حوزه تخصصی خود تمرکز کنند آرمان کارستان بهارستان است.
چاوشی با بیان اینکه این مجموعه در سه بخش دیداری - شنیداری، طراحی و ساخت و هنرهای تجسمی و بخش عمومی فرهنگ و هنر فعالیت خواهد داشت، اظهار کرد: امسال در اولینگام اولویت «کارستان بهارستان» پرداختن به موضوع کودک و نوجوان است.
«کارستان بهارستان» که در محله بهارستان تهران قرار دارد، با حدود چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع فضای کار اشتراکی و اختصاصی و امکان میزبانی همزمان بیش از ۴۰۰ نفر، مجهز به زیرساختهای عمومی و تخصصی مناسب از جمله فضای استقرار نوآوران، کارگاه ساخت و تولید، استودیو پخش زنده، استودیو کروماکی، پلاتو، گالری و سالن سینما جهت تولید محصول یا ارائه خدمات نوآورانه برای فعالان فرهنگ، هنر و رسانه است.
این مجموعه بزرگترین پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور است که با تمرکز بر میزبانی و ارائه خدمت به افراد و گروههای فعال در زیستبوم «کودک و نوجوان» در صدد تقویت جریان نوآوری فرهنگی در کشور است.
گفتنی است در حاشیه مراسم افتتاحیه کارستان بهارستان، ﻧﺸﺴﺖ جمعی دبیران کارگروههای ستاد توسعه ﻓﻨﺎﻭﺭﯼﻫﺎﯼ فرهنگی ﻭ نرم ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم با همکاری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و کارستان بهارستان با حضور دهقانی برگزار شد. در این نشست ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و برنامههای ستاد با محوریت کارگروه های تخصصی، طرح های عملیاتی پیشران و اولویتدار احصاء شده از سوی کارگروههای ستاد معرفی شد.
نظر شما