به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد عرب امروز (۳ آذر) در حاشیه ششمین نمایشگاه صنایع دستی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرستان طبس با پهناورترین شهرستان کشور با بیش از ۵۷ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای ظرفیت های متعدد در حوزه های مختلف گردشگری مذهبی، تاریخی، طبیعی، آداب و رسوم است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس با بیان اینکه شهرستان طبس به عنوان سومین ژئوپارک جهانی کشور در فهرست ژئوپارک ها به ثبت رسیده است، افزود: از ۵۴ کاروانسرای ثبت شده کشور؛ سه کاروانسرای ده محمد، خان و چهل پایه در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان پرونده کاروانسراهای ایران به ثبت رسیده است.
عرب تصریح کرد: اولین ژئوپارک جهانی کشور قشم و سپس ارسک سپس طبس است، یعنی ظرفیت های زیادی در حوزه گردشگری و صنایع وابسطه را دارد.
وی با اشاره به وجود آستان مبارک موسی الکاظم(ع) در شهرستان طبس، گفت: این مکان قطب گردشگری مذهبی در کنار باغ گلشن، ارگ تاریخی و هفت روستای هدف گردشگری جذابیت هایی برای مسافران دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس گفت: روستای هدف گردشگری ازمیغان، پیرحاجات، اصفهک و نای بند، خرو و چشمه مرتضی علی طبس از روستاهای گردشگری هستند.
عرب با بیان اینکه حدود ۸۶ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی طبس در فهرست های میراث معنوی وطبیعی کشور ثبت کلی شده است، ادامه داد: هشت پرونده دیگر برای ثبت ملی آماده شده است که تا پایان امسال نهایی خواهد شد.
وی گفت: تنها در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۵۰ هزار نفر از منطقه نمونه گردشگری روستای ازمیغان سرزمین نخل و مرکبات بازدید داشته ایم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس با اشاره به ثبت کویر حلوان در میراث طبیعی کشور، گفت: استان ما به سرزمین کویرهای رویایی معروف است و چهار کویر حلوان،پی کوه، منصوریه و پروده از جمله کویرهای طبس است.
وی گفت: در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی، در حوزه گردشگری معدن بیش از ۷۰ درصد زغالسنگ کشور در طبس است و معادن طبس هم همه ساله گردشگران تخصصی را به خود جذب می کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبس گفت: منطقه حفاظت شده نای بندان وزیستگاه یوزپلنگ، دیگ رستم و چشمه مرتضی علی از دیگر جاذبه های دیدنی طبس هستند.
عرب گفت: قلم زنی و مس زنی، صنعت چرم، پخل بافی، گیوه بافی وسبد بافی از جمله صنایع دستی خاص شهرستان طبس هستند که فهرست میراث معنوی ما به ثبت رسیده اند و صنعتگران فعالی در این زمینه مشغول هستند.
وی گفت: بیش از هزار نفر صنعتگر در شهرستان در حوزه های مختلف طبس فعال هستند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: نمایشگاه صنایع دستی فرصت خوبی برای دیدار صنعتگران برای بازاریابی و استفاده از تجربه ها است و شهرستان طبس با ۶ غرفه مس گری و قلمزنی، تولیدات چرمی، تراش سنگ های قیمتی ونیمه قیمتی، سفال و سرامیک، و یک غرفه گردشگری در این نمایشگاه فعال است.
نظر شما