ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از خانواده/ سلامت اقتصادی یکی از مولفه‌های تأیید صلاحیت

طحان نظیف با اشاره به اقدامات شورای نگهبان طی روزهای اخیر گفت: سلامت اقتصادی یکی از مولفه های تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «هادی طحان نظیف» در نشست خبری امروز ۴ آذر با تشریح آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه های دولت گفت: طی جلسات اخیر شورای نگهبان قانون اساسی ۵ طرح و لایحه مورد بررسی قرار گرفت که اولین آن اصلاح بند ۱ ماده ۸۳ قانون انتخابات مجلس بود و پس از بررسی در شورا، مغایر با شرع و قانون اساسی تلقی نشد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بررسی لایحه حمایت از خانواده در شورای نگهبان، افزود: لایحه حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب با ایراد و ابهام شورای نگهبان مواجه شد.

وی در ادامه گفت: طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیز از سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که با ابهاماتی مواجه شد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه طرح تامین مالی تولید و زیرساخت ها نیز توسط شورای نگهبان برررسی شد و با ایراداتی از سوی هیئت عالی نظارت مواجه شد، خاطرنشان کرد: طرح اصلاح بند یک ماده‌ ۸۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیری‌های مردم‌ از نمایندگان، در جلسه اخیر شورای نگهبان بررسی شد و مغایر شرع و قانون اساسی شناخته‌ نشد.

طحان نظیف در بخش دیگر نشست، درخصوص مصوبه افزایش سن بازنشستگی گفت: با توجه به اینکه افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم و طی روزهای اخیر تصویب شده است، هنوز توسط شورای نگهبان بررسی نشده است.

وی درخصوص مصوبه مجلس مبنی بر کاهش مدت سربازی نیز گفت: برنامه هفتم توسعه را به صورت رسمی دریافت نکرده ایم. پس از دریافت برنامه موضوع مذکور را بررسی خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به انتخابات پیش رو، گفت: هفته گذشته آزمون کتبی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری برای افرادی که نیاز به آزمون داشتند برگزار شد. ۳۲۸ نفر به این آزمون دعوت شده بودند که ۶۹ نفر غایب بودند.

وی ادامه داد: طی روزهای آتی، پذیرفته شدگان در آزمون کتبی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری در ادوار گذشته را برای مصاحبه شفاعی دعوت می کنیم. شرکت کنندگان در آزمون هفته گذشته نیز تا یک ماه آینده به مصاحبه شفاهی دعوت خواهند شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر این‌که برخی‌معتقدند، تغییرات ایجاد شده در قانون انتخابات با عجله بوده، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفت: قانون انتخابات چندین بار اصلاح نشده بلکه این موضوع از سال‌های گذشته مطرح بوده و بحث‌های کارشناسی در مجلس، مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون تخصصی انجام شده است و قانون فعلی نیز در راستای اجرایی‌سازی سیاست‌های کلی انتخابات و آن‌هم پس‌از حدود ۷ سال به تصویب رسید و طبیعتاً مثل هر قانون دیگری در کشور لازم‌الاجراست و باید به آن عمل شود و مبنای عمل قرار بگیرد.

سخنگوی شورای نگهبان درخصوص مزایای اصلاحیه قانون انتخابات گفت:  اصلاح قانون انتخابات در راستای حقوق مردم گام‌هایی را برداشته است. این اصلاح صورت گرفته هرچند گام به جلو و لازم بود اما کافی نیست.

وی با اشاره به بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی و شکایت برخی داوطلبان خاطرنشان کرد: قانون، بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس را در ۳ مرحله پیش بینی کرده است که هیات اجرایی ۱۵ روز، هیات نظارت ۵۰ روز و شورای نگهبان ۳۰ روز مهلت دارند تا صلاحیت کاندیداها را بررسی نمایند.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: این مراحل در ادوار گذشته وجود داشت و فقط زمان بررسی صلاحیت ها تغییر یافته و در این سه مرحله توسعه زمانی داشته ایم.

طحان نظیف با بیان اینکه افرادی که در هیات اجرایی رد صلاحیت و یا عدم احراز صلاحیت شده اند نیز می توانند به هیات های نظارت، اعلام شکایت کنند، خاطرنشان کرد: در این دوره ۵۲۸۸ نفر از داوطلبان از طریق سامانه داوطلب اعتراض خود را به نظر هیات‌های اجرایی، برای هیأت‌های نظارت استانی ارسال کرده‌اند و حدود ۱۶۰۰ نفر نیز شکایت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه شفافیت منابع مالی داوطلبان مجلس برای اولین‌بار در این دوره اجرایی می‌شود، افزود: سلامت اقتصادی داوطلبان یکی از مولفه‌های اصلی تایید صلاحیت می باشد.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر خارج از کشور بودن همسر یا فرزندان داوطلبان انتخابات مجلس در رد صلاحیت آن فرد تاثیر دارد؟ گفت: این امر فی‌نفسه نمی‌تواند باعث ردصلاحیت شود. قانون نسبت به خود شخص تاکید و تصریحی دارد ولی نسبت به این موضوع ورودی نکرده است.

وی با بیان اینکه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری از سوی شورای نگهبان آغاز نشده است، گفت: شورای نگهبان نگاه سیاسی، حزبی و جناحی ندارد. ما پیشگویی نمی کنیم، شما هم پیش داوری نکنید.

سخنگوی شورای نگهبان درخصوص برنامه‌های شورای نگهبان برای افزایش مشارکت در انتخابات، تصریح کرد: اگر همگی در چارچوب قانون به وظایف خود عمل کنیم، در افزایش مشارکت تاثیرگذار خواهد بود.

کد خبر 1735457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha