شهر قم در سوگ حضرت فاطمه(س)سراسر ماتم و عزاست

همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) شهر مقدس قم سراسرماتم وعزا شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،‌ همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) شهر مقدس قم یکپارچه در سوگ و عزاست و در گوشه و کنار این شهر مراسم‌ عزاداری برپا شده است.

اماکن مذهبی از جمله مساجد، حسینیه ها، تکایا، دفاتر حضرات آیات عظام مراجع تقلید و صحن های حرم مطهر بانوی کرامت(س)، میدان آستانه، خیابان های منتهی به حرم مطهرنیز هم اکنون مملو از جمعیت عزادار است.

شب گذشته مراسم سوگواری شب شهادت آن حضرت با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی و مداحی حیدرزاده در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد.

ازاولین ساعات صبح امروز نیز دسته های سینه زنی از نواحی مختلف شهر قم به سمت حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) حرکت کرده و سخنرانان ومداحان با خطابه ومدیحه سرایی گوشه ای از زندگی حضرت فاطمه (س) را برای سوگواران بیان می کنند.

عصر امروز مصادف با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) مراسم عزاداری با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرزامحمدی از ساعت ۱۶:۳۰ در شبستان امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

مسجد مقدس جمکران نیز نیز دیشب و امروز میزبان ارادتمندانی است که در عزای حضرت زهرا (س) سیاه پوش و عزادار شده اند.

لازم به ذکر است عزاداری ایام فاطمیه از شنبه ۴ آذرماه آغاز شده و به مدت هفت شب در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود و سخنرانان این مراسم به ترتیب آیت‌الله تحریری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی، آیت‌الله صدیقی، حجت‌الاسلام والمسلمین مؤمنی، حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون و حجت‌الاسلام والمسلمین فرحزاد هستند.

 همچنین در مراسم شب‌های حرم مطهر بانوی کرامت مهدی سلحشور، عباس حیدرزاده، علی حبیب‌زاده، سید رضا نریمانی، علی مهدوی‌نژاد و محمود بذری مداحی خواهند کرد.

حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام دختر گرامی پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله و حضرت خدیجه، همسر امام علی علیه‌السلام و مادر امام حسن و امام حسین علیهماالسلام است. حضرت فاطمه، معصومه است و یازده نفر از ائمه شیعه از نسل آن حضرت هستند. آیات و سوری از قرآن کریم همچون سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در شأن حضرت فاطمه و همسر و فرزندانش نازل گردیده و ایشان به عنوان اهل بیت رسول خدا خوانده شده اند. مطابق با روایتی از پیامبر اکرم، دوستی و دشمنی با حضرت فاطمه به منزله دوستی و دشمنی با پیامبر است و در روایتی دیگر آن حضرت را «سیدة نساء العالمین» نامیده است.

حضرت فاطمه سلام الله علیها پس از رحلت پیامبر اسلام، از حق خلافت همسرش که به تعیین الهی بود به شدت دفاع نمود و در جریان هجوم عمر بن خطاب به خانه‌اش (به هواداری از خلافت ابوبکر)، به شهادت رسید.

برای آن حضرت در منابع القاب بسیاری ذکر شده است. در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: برای فاطمه نزد خدای عز و جل نه نام است: فاطمه، صدیقه، مبارکة، طاهرة، راضیة، مرضیة، محدثة، زهرا.

کد خبر 1735856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha