به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، کارگاه تخصصی داستان حماسی به همت حوزه هنری خراسان جنوبی شامگاه (۶ آذر) با حضور حدود ۴۰ نفر از هنرمندان و نویسندگان برگزار شد.
در این جلسه استاد تیموری به ظرفیت های بیرجند و رمان نویسانی چون شهسواری اشاره کرد و برپایی پاتوق های ادبی در شهر و استمرار آن را مهم دانست.
داستان نویس، شاعر و پژوهشگر کشور به برگزاری چهارمین جایزه ملی داستانی در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: برای شرکت در این جشنواره در دو بخش رمان و داستان کوتاه تا پایان ماه فرصت حضور است.
آقا محمدی به ویژگی های داستان های حماسی پرداخت و یادآور شد: با بازگشت به ۵ تا ۶ هزار سال قبل می توان به وجود مفاهیم و نمادها در تاریخ پی برد.
به گفته وی اسطوره ها دارای نشانه هستند و امور ازلی و مقدس معرفی شده و همه به آنها باور دارند و کم کم اسطوره ها به سمت انسان شدن پیش می روند.
وی با اشاره به شخصیت های حماسی مانند رستم، سهراب و... در داستان های حماسی، داشتن روایت داستانی، وجود قهرمان، انجام اعمال قهرمانه و توجه به منافع جمعی را از ویژگی های داستان های حماسی برشمرد.
در ادامه فاطمه یعقوبی-مسئول آفرینش های ادبی حوزه هنری خراسان جنوبی- با اشاره به این مهم که از حدود یک سال و نیم گذشته نشست صمیمی هنرمندان و نویسندگان در استان کلید خورده است، گفت: در گذشته این نشست هرهفته با حضور هنرمندان و نویسندگان برگزار می شد و در حال حاضر با وجود مشغله کاری هنرمندان هر دو هفته یکبار برگزار می شود.
وی با بیان اینکه امسال چهارمین جایزه ملی داستان حماسی در خراسان رضوی برگزار می شود، از اهداف برگزاری این کارگاه تخصصی به آشنایی هنرمندان و نویسندگان با نحوه برگزاری جشنواره و ساختار آن برای ارسال داستان های حماسی قابل اشاره کرد.
یعقوبی رونق داستان نویسی، شناسایی و کشف استعدادها، آشنایی با چارچوب های داستان حماسی و... را از دیگر اهداف پیش رو عنوان کرد.
نظر شما