حجاب در ایران ریشه در آداب سنتی باستانی دارد

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی گفت: حجاب در ایران ریشه در آداب سنتی باستانی ما دارد و در ایران باستان بسیار قوانین محکمی برای این امر وضع کرده بودند.

حجت الاسلام رضا میرزایی، استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، با استناد به کتاب مسئله حجاب شهید مطهری اظهار کرد: حجاب در ایران ریشه در آداب سنتی باستانی ما دارد و در ایران باستان بسیار قوانین محکمی برای این امر وضع کرده بودند.

وی ادامه داد: این مسئله در مورد حجاب مطرح می شود که آیا این امر یک بحث فردی است یا اجتماعی و و متاسفانه برخی ها برای بی حجابی و عدم رعایت قوانین آن به فردی بودن حجاب استناد می کنند و عده ای آن را یک موضوع عمومی و اجتماعی می دانند و معتقدند باید قوانین آن در جامعه رعایت شود.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی تصریح کرد: شهید مطهری بیان می کند که حجاب می تواند در چهار جبنه روانی، خانوادگی، اجتماعی و حفظ جایگاه و ارزش مورد بحث قرار گیرد و از جنبه روانی می توانیم بیان کنیم که رعایت حجاب باعث بهداشت روانی در جامعه می شود و کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی تحلیل روان شناختی تفاوت بین زن و مرد را بیان می کند.

وی افزود: حتی ما اگر در آزادترین کشورها هم مسئله پوشش را بررسی کنیم می بینیم که برای آن محدودیت هایی وجود دارد و شهید مطهری اولین بحث در حجاب را آرامش روانی آن می داند و بیان می کند اگر بین زن و مرد حریم وجود نداشته باشد التهابات جنسی زیاد می شود و این باعث ایجاد اختلافات روانی و به تبع آن افزایش آن در جامعه می شود.

حجت الاسلام میرزایی بیان کرد: انسان این گونه است که اگر تمام کره زمین را بدهند و بازهم راضی نخواهد شد و بحث جنسی نیز این گونه است. هر چقدر حریم ها برداشته شود این تشنگی تمام نمی شود. بلکه باز هم افزایش می یابد چون انسان و ظرفیت های انسانی به گونه ای است که نمی تواند به همه چیزهایی که می خواهد دست پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: اسلام تاکید به داشتن حریم بین زن و مردم می کند و شهید مطهری بیان می کند؛ سلاطین در قدیم قدرت داشتند و برای خود حرمسرا درست میکردند و امروزه غربی ها چون قدرت در دست دارند حرمسرهای نوین را ترویج می کنند.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی ادامه داد: دومین جنبه حجاب، جنبه استحکام پیوند خانوادگی است، هر چیزی که به کانون خانواده آسیب بزند باید با آن مقابله کرد و فلسفه خلقت و آفرینش انسان در اسلام این است که بشر چون خلیفة الله است باید تربیت شود و پایه های تربیت در خانواده اتفاق می افتد، لذا خانواده باید بر اساس اصول و ارزش های الهی شکل بگیرد و در اسلام سنگین ترین مجازات ها برای کسانی است که می خواهند این کانون را به هم بزنند.

وی افزود: سومین جنبه حجاب، جنبه اجتماعی آن می باشد و اگر حریم ها حفظ شوند ظرفیت ها و استعدادها فرصت ظهور و بروز پیدا می کنند و کارآمدی بالا می رود. طبق تحقیقات، در دانشگاه هایی که تفکیک جنسیتی وجود دارد بهره وری علمی بالاتر است و شرکت های مدل مد و لباس، لوازم آرایشی و غیره اجازه حفظ حریم را نمی دهند چون در این صورت جلوی سود آنها گرفته می شود.

حجت الاسلام میرزایی چهارمین جنبه حجاب را حفظ ارزش زن عنوان کرد و گفت: زن و مرد از نظر جسمی و قدرتی مانند هم نیستند و زن در بحث جسمی و قدرتی با ضعف مواجه است و نقطعه ضعف مرد نیز دلباختگی اوست و به همین دلیل دین تاکید بر حفظ حریم و حفظ جایگاه و ارزش زن دارد.

وی ادامه داد: آمارهای غربی نشان می دهد که جامعه هر چه به سمت بی بند و باری رفته ارزش زن پایین آمده و کانون خانواده بیشتر متلاشی است. بالاترین ولادت های خارج از چارچوب خانواده در فرانسه اتفاق می افتد و شصد درصد کودکان متولد شده در این کشور خارج از چارچوب خانواده است.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی گفت: آزادی ها منجر به بالا رفتن خشونت علیه زن شده است و در آمریکا یک سوم زنان مورد آزار جنس قرار می گیرند و در برخی دانشگاه های آمریکا نیز محدودیت پوشش وجود دارد.

وی گفت: بحث حجاب و پوشش ممکن است جنبه فردی داشته باشد اما مهم تر از آن جنبه اجتماعی است و البته حجاب یک بحث اجتماعی است.

کد خبر 1736846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha