وی افزود: در این مدت دستگاهها موفق شدند گام دیگری در جهت رشد اقتصادی و تعالی کشور و نزدیکتر شدن به قله بردارند. تلاش دولت معطوف به اجرای قانون بودجه ۱۴۰۲ بوده است.
رئیس جمهور گفت: بودجه ۱۴۰۳ مبتنی بر برنامه هفتم است و تلاش شده واقعیت مسائل دیده شود و تلاش شده بسیاری از ناترازیهای موجود که منجر به رنج همگان است با یک حرکت جهادی برطرف شود.
رئیسی با اشاره به وقایع فلسطین گفت: شهادت ۶۵۰۰ کودک و به خاک و خون کشیده شدن زنان و مردان مجاهد فلسطینی مایه تاسف همه ما، امت اسلامی و جامعه بشری شده اما آنچه بیشتر از این نسلکشی مایه تاسف است، این است که آنهایی که مدعی حقوق انسان هستند یعنی آمریکا و غربیها، حامی این نسلکشی هستند.
وی افزود: ملتها امروز بخاطر فلسطین بپا خواستهاند و عدالت را فریاد میزنند و باور داریم شهادت کودکان و زنان فلسطینی به حکومت رژیم صهیونیستی پایان خواهد داد.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات شهید مدرس گفت: آن چیزی که از زندگی شهید مدرس سراغ داریم خداباوری، مردمباوری، اجرای عدالت و سخن حق است و او یک نماینده در تراز حکومت اسلامی و الگوی همه نمایندگان و مسئولان است.
وی در ادامه اظهار داشت: از همه شما برای تلاشتان در جهت اجرای قانون و اجرای سیاستهای ابلاغی رهبری فرزانه انقلاب اسلامی و تصویب برنامه هفتم تشکر میکنم و خسته نباشید میگویم. انشاالله در مسیر فرآیند تصویب قانون که شورای محترم نگهبان اظهارنظر خواهد کرد و اصلاحات احتمالی که انجام میشود برنامه هفتم ابلاغ شود و بتواند به عنوان برنامه کشور در جهت توسعه همهجانبه کشور تاثیرگذار باشد و ما بتوانیم برخلاف برنامههای پیشین که اعلام شد بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد اجرایی نشده اعلام کنیم که برنامه اجرایی شده است و اینگونه نباشد که برنامهای که با این زحمت تهیه و تصویب میشود حاصلاش این باشد که مانند برنامههای گذشته آن چنان که مورد نظر بوده اجرا نشود.
رئیس جمهور گفت: باید به دوستان درباره تلاشهایی که در این مدت صورت گرفته توضیحاتی را ارائه کنم. در جهت مهار تورم تلاش شده تورم عللی دارد یکی کسری بودجه و دیگری رشد نقدینگی و موضوع بعدی ناترازی بانکها و برداشتهایی از بانک مرکزی. در دولت تلاش بر این بوده است که ما کسری بودجه نداشته باشیم. در شش ماهه سال ۱۴۰۰ که دولت آغاز به کار کرد ما با یک کسری بودجه بالایی یعنی ۴۸۰ هزار میلیارد مواجه بودیم، اما با کسب درآمد و نه با استقراض و یا چاپ پول تلاش شد که در شش ماهه دوم این کسری از بین برود و اتفاق افتاد. درباره رشد اقتصادی که باید پیش از این به آن گفت دهه تعطیل که یک زمان ۰.۴ درصد و یک زمان ۰.۷ درصد و زمانی یک درصد بوده که در کل بخواهیم حساب کنیم در آن دهه رشد اقتصادی نداشتهایم و به صورت متوسط آنچنان که مورد انتظار بود نبوده است، اما در اولین سال شروع دولت سیزدهم ما رشد اقتصادی بیش از چهار درصد داشتیم. در سال ۱۴۰۱ رشد اقتصادی بیش از چهار درصد بوده است و با تلاش دولت و مجلس شورای اسلامی کسری بودجه نداشتیم. تلاش ما در سال ۱۴۰۲ هم همین است.
وی افزود: ما امروز شاهد هستیم که رشد نقدینگی به ۲۶ درصد رسیده و هدف گذاری شده که تا آخر سال به ۲۵ درصد برسد و مشخص میشود که دولت موفق شده رشد نقدینگی را مهار کند. رشد نقدینگی موجب کسری بودجه و تورم است. درباره ناترازی بانکها و ضرورت انضباط مالی در کشور هم در قانونی که اخیرا تصویب شد و مراحل نهایی شدن خود را طی کرد به دولت آمد و ما هم آن را ابلاغ کردیم که انشاالله اجرایی شود. برنامه بانک مرکزی در مساله بانکها و موسسات مالی که مشکل ایجاد میکردند این بوده که بتواند وضعیت این بانکها را روشن کند و مستحضرید که یکی پس از دیگری در حال تعیین تکلیف شدن است به مردم هم بارها گفته شده که هیچ ناراحت نباشید چرا که تلاش دولت برای انضباط بخشی است و هیچ سهامدار و سپردهگذاری دچار مشکل نخواهد شد فقط بدانید تلاش برای انضباط مالی است و این وضعیت ناترازی باید حل شود که این کار از اول امسال آغاز شده است.
آقای رئیسی گفت: وقتی این موضوعاتی که موجب تورم است کنترل شود طبیعتا ما شاهد کاهش تورم خواهیم بود. تورم سالانه و نقطه به نقطه کاهشی شده و تورم ماهانه ۲.۲ درصد است. اگر انضباط مالی و توجه به هزینهها و درآمد کامل انجام شود ما حتما شاهد کاهش تورم خواهیم بود که این امر رهبری فرزانه انقلاب است و خاص مجلس شورای اسلامی، دولت و همه مردم عزیزمان خواهد بود.
وی افزود: تلاش شده نقدینگی را به طرف تولید هدایت کنیم. باید قابل سنجش باشد که چه میزان از نقدینگی به طرف تولید رفته است و این نقدینگی چگونه موجب رشد تولید شده است و چگونه موجب این شده که بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد گردونه تولید شود. تولید در اقتصاد مقاومتی مساله اول و محوری است. تولید شعار سال و محور کار در دولت و مجلس شورای اسلامی است و تمام تلاش این است که تولید کننده دچار مانع و مشکل نشود. ما قوانین رفع موانع تولید، اقتصاد مقاومتی و سیاستهای اصل ۴۴ را داریم که قوانینی از این دست باید اجرایی شود.
رئیس جمهور گفت: در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی مشکل وجود داشته است. بعد از واگذاری به بخش خصوصی باید توانمند سازی انجام شود چرا که واگذاری آغاز کار است نه پایان کار به همین دلیل بنای دولت اجرای درست اصل ۴۴ قانون اساسی است. در همه شش برنامه توسعه تاکید بر مولد سازی بوده، اما چرا اجرا نشده است تا کی قرار است مجلس قانون بگذارد و دولتها اجرا نکنند. بنای ما اجرای درست قانونی است که مجلس شورای اسلامی گذاشته است و وقتی به آمار نگاه میکنید میبینید مولد سازی در استانها و مرکز در حال فعال شدن است. از طرفی مبارزه با فقر مطلق و فاصله طبقاتی دنبال میشود و حتما برنامههای دولت منجر به کاهش فاصله طبقاتی خواهد شد.
وی افزود: شما در شهرها و حوزه انتخاباتی خود شاهد هستید که کشور به کارگاههای فعال در حوزههای آب، برق، گاز، کشاورزی، صنعت و معدن تبدیل شده ما در بعضی شهرها دیدهایم که مثلا برای حل مشکل آب و فاضلاب چهار جبهه کاری بوده، اما امروز تبدیل به ۱۵۰ جبهه کاری شده است. وزیر نیرو در جلسه رای اعتماد گفت تلاش میکنیم ناترازی برق را حل کنیم و از ۱۰ هزار مگاوات امروز هشت مگاوات تامین شده است.
رئیسی گفت: ما گفتیم که برق صنایع باید از برق خانگی جدا شود. امروز میبینید که در فولاد مبارکه این کار انجام شده و با ایجاد نیروگاه خرج خودشان را از نیروگاه برق خانگی جدا کردهاند در بقیه جاها هم در حال ایجاد نیروگاه هستند تا این اتفاق رخ دهد. از طرفی ۱۰ هزار روستا تنش آبی داشتند که تاکنون در ۳۵۰۰ روستا رفع تنش آبی صورت گرفته است. ضمن اینکه توجه به دهکهای پایین با کالابرگ که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، اما زیرساختهای آن وجود نداشت الان صورت گرفته و از دی به صورت آزمایشی آغاز شده و الان در حال توسعه پیدا کردن است.
وی افزود: پیشرفت کشور یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت اجتنابناپذیر است. ظرفیت در کشور بسیار بالاست و باید تلاش کرد از قوه به فعل برسد و مردم از آن بهرهمند شوند و گره از زندگی مردم گشوده شود. انتظار مردم از مسئولان این است که به متن بپردازند و از حاشیهها پرهیز کنند. متن همان گرهگشایی از کار مردم، خدمت به مردم، تسهیل زندگی مردم و ایجاد اشتغال است.
رئیس جمهور گفت: نرخ بیکاری ۷.۹ درصد شده و کاهش پیدا کرده است. در شش ماهه گذشته ۸۵۰ هزار شغل ایجاد شده و در بعضی استانها کار هست، اما کارگر نیست. البته کار برای افراد تحصیلکرده یک مساله است که با آن مواجه هستیم.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره افزایش شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: امروز شرکتهای دانش بنیان از ۵۰۰۰ به ۱۰ هزار شرکت فعال رسیده و صادرات کالاهای دانش بنیان ما به دو میلیارد دلار رسیده که این سابقه نداشته است. ما به هر کشوری که سفر میکنیم در کنارش یک نمایشگاه دانش بنیان هم برگزار میکنیم. سهم جمهوری اسلامی ایران در تجارت منطقه متفاوت شده است با توجه به اینکه باید درباره بودجه سال ۱۴۰۳ صحبت کنم از گزارش پیشرفت در آموزش، فرهنگ، گردشگری، مسکن، شهرسازی، مسیرهای جادهای و ریلی میگذرم.
نظر شما