به گزارش خبرگزاری شبستان دوازدهمین اجلاس وزیران امورخارجه پنج کشور ساحلی خزر، از صبح امروز در تالار تشریفات وزارت امورخارجه روسیه کار خود را آغاز کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان که بامداد سهشنبه در راس هیاتی برای شرکت در این نشست وارد مسکو شده است، تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری بین پنج کشور ساحلی را از اهداف مهم برگزاری این اجلاس برشمرد.
حسین امیرعبدالهیان گفت: علاوه بر مذاکرات پنججانبه وزیران خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر، درباره موضوع فلسطین و راهکارهای توقف فوری جنایات صهیونیستها مذاکره خواهیم داشت.
وی با اشاره به ملاقاتهای خود با برخی همتایان شرکتکننده در این اجلاس اظهار داشت: در دیدار دوجانبه با سرگئی لاوروف وزیرامورخارجه روسیه، آخرین توافقاتی که بین روسای جمهور دو کشور در سال گذشته انجام شده، پیگیری خواهد شد.
نخستین تلاش برای مذاکره درباره دریای خزر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس اکو به میزبانی تهران در بهمن ماه سال ۱۳۷۰ انجام شد.
اجلاس وزرای امورخارجه کشورهای ساحلی دریای خزر یکی دیگر از سطوح مذاکراتی درباره مسائل این دریا به شمار میرود.
نشستهای وزیران امورخارجه بنابر ضرورت، هرسال برگزار شده است. این نشستها به ویژه پیش از برگزاری اجلاس سران، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وزرای امورخارجه پنج کشور ساحلی خزر از نخستین نشست در سال ۱۳۷۵ تاکنون ۱۱ بار در قالب پنججانبه دیدار و گفتگو کردهاند.
آخرین دیدار وزرای خارجه حاشیه دریای خزر در هفتم تیرماه سال ۱۴۰۱ در شهر عشقآباد ترکمنستان برگزار شد.
همکاری در حوزه شیلات، محیط زیست، بنادر و دریانوردی، همکاری در حوزه اقتصادی و تجاری در قالب همایش اقتصادی خزر، همکاری بین دانشگاههای دولتی کشورهای ساحلی، همکاری در حوزه آب و هواشناسی، همکاری در زمینه تحقیقات علمی و نیز همکاری در زمینه گردشگری و فرهنگی از جمله نتایج ملموس مذاکرات و نشستهای وزرای خارجه در سالهای گذشته بوده است.
نظر شما