تدریس آشنایی با علوم و معارف دفاع‌مقدس در تمامی دانشگاه‌ها الزامی می‌شود

سرهنگ حبیبی با بیان اینکه، معارف دفاع مقدس باید به دیگران شناسانده و روش‌های انتقال این فرهنگ آسیب شناسی شود گفت: طبق قانون و مصوبه شورای برنامه‌ریزی وزارت علوم، ارائه آموزه‌های دفاع مقدس و جانمایی آن در تمام رشته‌های دانشگاهی الزامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، سرهنگ حسن حبیبی _ مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان همزمان با روز دانشجو در جلسه هم‌اندیشی اساتید درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس که در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد با تاکید بر اینکه باید دفاع مقدس را بشناسیم و سپس آن را تکریم کرده و در کنار تکریم، آن را ترویج کنیم اظهار کرد: معارف دفاع مقدس باید به دیگران شناسانده و روش‌های انتقال این فرهنگ آسیب شناسی شود.  

وی افزود: طبق قانون و مصوبه شورای برنامه‌ریزی وزارت علوم، ارائه آموزه‌های دفاع مقدس و جانمایی آن در تمام رشته‌های دانشگاهی الزامی است.

حبیبی با اشاره به اینکه، در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ رشته گرایش در دانشگاه‌های کشور داریم و موضوع دفاع مقدس باید در تمام این رشته‌ها جانمایی شود تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس در بخش آموزش عالی، پیش‌قدم بوده و از سال ۱۳۸۶ تاکنون شاهد ارائه این درس در این دانشگاه هستیم که شایسته است از عزم جدی متولیان، مدیران و مسئولین این دانشگاه تقدیر و تشکر شود.  

وی گفت: امروزه در فضای حقیقی و مجازی با ایجاد شبهات و سوال‌های مختلفی در حوزه دفاع مقدس مواجه هستیم که اگر به درستی به آنها پاسخ داده نشود پیاده نظام دشمن استفاده مطلوب نظر خودش را از این امر خواهد داشت.

تدریس آشنایی با علوم و معارف دفاع‌مقدس در تمامی دانشگاه‌ها الزامی می‌شود

امروزه استاد درس دفاع مقدس صرفاً نمی‌تواند در کلاس درس به روایتگری اکتفا کند
حبیبی در ادامه با اشاره به اینکه اساتید درس دفاع مقدس عمدتاً خودشان از پیشکسوتان دفاع مقدس هستند، افزود: این افراد بیش از دیگران این شایستگی را دارند که در حیطه انجام وظایف انقلابی خود و در راستای عمل به توصیه حکیمانه مقام معظم رهبری در برافراشتن پرچم جهاد تبیین از تمام توان خود برای پاسخ دقیق و صحیح به این سوالات و شبهات استفاده کنند.

وی بیان کرد: امروزه استاد درس دفاع مقدس صرفاً نمی‌تواند در کلاس درس به روایتگری اکتفا کند بلکه در کنار آن باید خود را از حیث علمی و پژوهشی نیز در درجه مطلوب قرار دهد و با آغوش باز از عهده پاسخ به سوالات و شبهات احتمالی دانشجویان برآید، به گونه ای که دانشجو استاد را به مثابه پدری مهربان در کنار خود ببیند.

تدریس آشنایی با علوم و معارف دفاع‌مقدس در تمامی دانشگاه‌ها الزامی می‌شود

هدف ما آشنایی دانشجویان با فرهنگ متعالی دفاع مقدس، آشنایی با مفاخر شهید، رزمنده و ایثارگر است

حجت الاسلام میثم زحمتکش_ مدیر تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش های دفاع مقدس در اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان نیز با بیان اینکه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۳۸۸ ساماندهی و راهبری درس ۲ واحدی آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه ها، حوزه های علمیه و مراکز آموزش عالی بر عهده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس قرار گرفته است گفت: به زودی بعد از ابلاغ کشوری، تدریس این درس در تمامی دانشگاه های استان گیلان به صورت الزامی و با استفاده از اساتید دارای مجوز تدریس این بنیاد، برگزار خواهد شد.

وی، از جمله اهداف برگزاری این درس را در سطح دانشگاه‌ها، آشنایی دانشجویان با فرهنگ متعالی دفاع مقدس و نیز آشنایی آنان با مفاخر شهید، رزمنده و ایثارگر استان دانست و افزود: مردم، مسئولان و نخبگان ما باید از ارزش های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت تاثیر بپذیرند.

زحمتکش با تاکید بر آشنایی نسل جوان با اتفاقات بزرگی که در تاریخ گذشته ایران به ویژه هشت سال دفاع مقدس رقم خورده، بیان کرد: این نقش و جایگاه باید به صورتی علمی نیز برای همگان تبیین شود تا بیش از پیش شاهد ترویج این فرهنگ در جامعه باشیم.

تدریس آشنایی با علوم و معارف دفاع‌مقدس در تمامی دانشگاه‌ها الزامی می‌شود

ضرورت واکاوی نقش بانوان در دفاع مقدس 

اساتید درس دفاع مقدس استان گیلان نیز در ادامه در این جلسه ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات خود بیان داشتند: از ظرفیت دانشجویان نخبه این درس برای تدوین مقالات دانشنامه دفاع مقدس استان گیلان استفاده شود.

با بیان اینکه، اگر دانشنامه‌ای متقن و علمی داشته باشیم قطعاً کمک شایانی در تامین محتوای مرکز فرهنگی دفاع مقدس خواهد بود افزودند: با توجه به اینکه بانوان علاوه بر اینکه در دوران دفاع مقدس نقش همسری و مادری داشتند و نقش سازنده‌ای در بحث پشتیبانی از جبهه‌ها ایفا کردند لذا یکی از مباحث مهم اساتید در کلاس‌های درس، واکاوی نقش بانوان در دفاع مقدس باشد، به گونه‌ای که دختران امروز با نقش تربیت محور خود برای جامعه آشنایی کامل پیدا کنند.

در این جلسه همچنین خواسته شد، اساتید با هماهنگی دانشگاه مربوطه یک جلسه از کلاس را در منزل پدران و مادران شهدا برگزار کنند تا زمینه ای باشد برای ارتباط مستقیم دانشجویان نسل جدید با این بزرگواران و بیان کردند: از دانشجویان مستعد و علاقمند دعوت شود تا با رزمندگان خانواده خود مصاحبه کنند و خاطرات شفاهی آنان را ثبت و ضبط کرده برای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان ارسال نمایند تا بعد از تدوین توسط نویسندگان کتاب با نام آن دانشجو ثبت شود.

کد خبر 1737790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha