به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رویداد رسانهای حریر صبح امروز (جمعه) با حضور «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «انسیه خزعلی» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور، «عاطفه خادمی» مشاور امور بانوان وزیر فرهنگ و جمعی از فعالان رسانهای فرهنگستان هنر برگزار شد.
«محمدمهدی اسماعیلی» با بیان اینکه جامعه زنان امروز جامعهای فرهیخته و ارزشمند است، گفت: این جامعه پر از عناصر برجسته و اهل فکر و وجودشان مغتنم است.
وی افزود: هنوز جایگاه واقعی بانوان در فضای اجرایی کشور و تصمیم گیریها تثبیت نشده است، اما با کاری که در دولت سیزدهم شروع کردهایم شاهد حضور دلگرمکننده بانوان و اقدامات اثرگذار هستیم.
اسماعیلی ادامهداد: بنای ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که فضا را برای حضور عناصر شایسته زنان و زنان فرهیخته آماده کنیم و اسوهسازی را در دستور کار قرار دهیم؛ بر این اساس بهزودی همایش تجلیل از «مرضیه دباغ» به عنوان زن تراز انقلاب اسلامی برگزار و این موضوع ادامه خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رویداد در پاسخ به انتقاد یکی از حاضران، تاکید کرد: برخی توقع دارند ما مانند نهادهای نظامی و امنیتی عمل کنیم، اما ما چنین توانی نداریم و باید با تغییرات در مزاج فرهنگی، موضوعات انجام شود.
اسماعیلی اضافهکرد: ما مجموعه تولیدی و تنظیمگر هستیم، در حوزه تنظیمگری در محدوده قوانین فعالیتهایی را انجام دادهایم و در حوزه تولیدی با تولید فیلمهای مناسب جریانسازی مزاج مردم را انجام می دهیم.
وی با تاکید بر اینکه برخی از ابتدای دولت با وزارت فرهنگ چالش داشتند، یادآور شد: این چالشها به خاطر این است که ما پای مرزها ایستادهایم.
اعلام آمادگی ۳۰ فیلم برای حضور در جشنواره فیلم فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعیت تولید فیلم در دورههای گذشته با این دوره، گفت: تاکنون ۳۰ فیلم برای حضور در جشنواره فیلم فجر اعلام آمادگی کردهاند و مجموعه فارابی که در سالهای گذشته فقط ۲ فیلم مشارکتی داشت، امسال ۱۷ فیلم برای جشنواره معرفی کرده است که این فیلمها در عرصه خانواده و سرداران دفاع مقدس هستند.
رویداد رسانهای حریر با مشارکت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با رویکرد «تخصصی زن و خانواده» همراه با رونمایی از کتاب عکس با موضوع «سبک زندگی شاد خانواده ایرانی- اسلامی» در فرهنگستان هنر برگزار شد.
همچنین برای این رویداد چهار میز تخصصی با عناوین «زن، رسانه و جنسیت» با مدیریت دکتر فریبا علاسوند، «تصویر خانواده ایرانی؛ از واقعیت تا مجاز» با مدیریت دکتر سهیلا صادقی فسائی، «اندام واره، خانواده، آرامش، خوشبختی» با مدیریت دکتر رضا پورحسین و «سینما؛ تصویر جامعه فردا» با مدیریت دکتر مجید شاه حسینی طراحی شده است.
آماده برگزاری نمایشگاه مطبوعات هستیم
وزیر فرهنگ گفت: ما آمادگی برگزاری نمایشگاه مطبوعات را داریم ولی به دلیل نزدیک بودن انتخابات و محل برگزاری نماز جمعه که در زمستان در مصلی برگزار میشود، با وزارت کشور و نهادهای دیگر باید به جمع بندی برسیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه رویداد رسانهای حریر در جمع خبرنگاران، در جواب سوال مربوط به وضعیت برگزاری نمایشگاه مطبوعات گفت: ما آمادگی برگزاری نمایشگاه مطبوعات را داریم ولی به دلیل نزدیک بودن انتخابات و محل برگزاری نماز جمعه که در زمستان در مصلی برگزار میشود با وزارت کشور و نهادهای دیگر باید به جمع بندی برسیم که در روزهای آتی این جمع بندی انجام میشود و هدفمان این استکه نمایشگاه مطبوعات برگزار شود.
وی در پاسخ به سوال مربوط به وضعیت خانواده و رسانه افزود: وضعیتی که امروز شاهدش هستیم، وضعیت مطلوبی نیست و اشکالاتی وجود دارد خود ما هم منتقد وضعیت موجود هستیم، ولی انتقاد بهمعنای کنشگری است و در این مبحث در حوزه تنظیم گری و تولیدات مناسب فعال هستیم.
اسماعیلی در تشریح حوزه تنظیمگری توضیح داد: آیین نامه های فیلم در مبحث مجوز ساخت و پروانه نمایش را اصلاح کردهایم در حال حاظر در کارپوشه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به زودی ابلاغ میشود.
وزیر فرهنگ در تشریح مبحث تولیدات مناسب ادامه داد: در این حوزه با همیاری سایر بخشها مشغول به فعالیت هستیم و نباید اسم آن را سفارشی سازی گذاشت کار سفارشی نمایشی است و جریان ساز نیست. ما با حمایت از تولیدات مناسب جریان سازی میکنیم و جریانی ایجاد میکنیم که به تغییر فضا و ذائقه مخاطب منجر شود.
وی تصریح کرد: هر زمان که تولیدات خوبی ارائه شده است مردم استقبال کردهاند. در حال حاضر پویانمایی به نام بچهزرنگ درمورد ثامنالحجج ساخته و ارائه شده است که رکورد آثار کودک و نوجوان را شکسته است و حدود ۵۰ میلیارد فروش داشته است و این یعنی تغییر ذائقه.
اسماعیلی در پاسخ به وضعیت صدور مجوز کتاب سید مهدی شجاعی اظهار داشت: انشالله در هفته آتی مساله را پیگیری خواهم کرد. هدف ما این است که بزرگان فرهنگ و هنر در آرامش کارشان را انجام دهند در عین حال قانون هم رعایت شود.
وزیر فرهنگ ادامه داد: ممکن است سوءتفاهمهایی به وجود آمده باشد که آن را برطرف میکنیم. آثار آقای شجاعی جزو آثار پرمخاطب و مورد احترام است و هدف ما این است درعین تجلیل و تکریم بزرگان فرهنگ قانون هم رعایت شود.
وی در پاسخ به سوال در مورد جایگاه خانواده در رسانه ها گفت: نهاد خانواده در جامعه ایرانی در بالاترین حد استاندارد در مقایسه با سایر کشورها است، خانواده ایرانی ارجمند و فرهیخته است و قرار نیست خودمان سیاهنمایی کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: بنده به عنوان یککارگزار فرهنگی توقعم از نشستها و رویدادها این است که بتوانیم رهنمودهای اجرایی و عملیاتی داشته باشیم.
وزیر فرهنگ بیان داشت: ما از حوزه نمایشخانگی، سینما و تلویزیون احساس نگرانی میکنیم، ولی به عنوان یکپژوهشگر اجتماعی که سالها در حوزه خانواده و مسائل مربوط به آن فعالیتکردم، با دادههای علمی به شما اعلام میکنم، خانواده ایرانی در مقایسه با همهجوامع در جایگاه بالاتری قرار دارد؛ ولی این بهمعنای عدمنگرانی نیست بلکه ایننگرانی موجب میشود تلاشکنیم جلوی انحرافات را بگیریم.
وی درپایان در مورد حمایت های صورت گرفته از خبرنگاران گفت: ما به حدود ۲۳ هزار نفر اینترنت رایگان دادهایم و به ۱۶ هزارنفر هدیه ویژه خبرنگاری داده شده است که سال گذشته مبلغ این هدیه ۳۰۰هزار تومان بود که امسال با دستور رئیسجمهور مبلغ آن به دو میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
انتهای پیام
نظر شما