آرزوهای سبز؛ گره‌خورده به مفاهیم والا، یاد شهدا و ظهور مولا

گره زدن سبزه به نیت آرزوها در روز سیزده بدر با مفاهیم زیبایی عجین شد که خود بهترین شکرانه در استفاده از دامان طبیعت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ یکی از رسوم قدیمی در روز سیزده بدر گره‌زدن سبزه‌ها همراه با آروز کردن است.

درباره فلسفه این سنت قدیمی مطالبی گفته شده که موضوع این نوشته نیست اما آنچه بهانه‌ای برای پرداختن به این موضوع است؛ استفاده ذوقی از این سنت قدیمی در راستای معارف دینی است.

امروز که سیزده بدر دیگری را پشت سر گذاشتیم خیلی‌ها با رفتن به دامان طبیعت ضمن شادی و بهره‌مندی از نعم الهی، آرزوهای خود را فراتر از خواسته‌های مادی و دنیوی قرار دادند.

برخی‌ها با نشر تصاویری از سیزده بدر رزمندگان دوران دفاع مقدس و با این توضیح که "به یاد مردانی که سبزه‌های نوروزشان را با آرزوی شهادت گره می‌زدند" یادآوری کردند، خواسته‌های آدمی می‌تواند همین‌قدر متفاوت و والا باشد.

آرزوهای سبز؛ گره‌خورده به مفاهیم والا، یاد شهدا و ظهور مولا

برخی کاربران فضای مجازی هم به یاد امام غایب از نظر نوشتند: "سیزده بدر بند دل خود/ گره بر زلف مولا می‌زنیم ما" تعبیری که گویای عشق و وابستگی مؤمنانه است و اینکه یادمان باشد سبزی و خرمی حقیقی زمانی است که آن خورشید ولایت عظمی بر سرزمین خشکیده دل‌ها و جان‌ها بتابد.

زمزمه شعر:

می‌زنم سبزه گره تا گره‌ای وا گردد

سالمان سال ظهور گل زهرا گردد

می‌زنم سبزه گره نیتم این است خدا

یوسف گمشده ارض و سماء برگردد

می‌زنم سبزه گره سبز شود دست دعا

وانکه رفت است ز دستم به دعا برگردد

غیبت یار سفر کرده بلایی‌ است عظیم

عاشقان سبزه ببندید که یار برگردد.. "

این شعر دلنشین و سرشار از امید و معنویت که حس دعا و نیایش را به زیبایی به نمایش گذاشته مضمون گره زدن سبزه در سیزده‌بدر همراه با آرزوهای بزرگ و اشاره به ظهور امام زمان (عج)، روح تازه‌ای به این سنت فرهنگی می‌بخشد و سیزده‌بدر را از یک سنت ساده به یک مراسم پرمعنا تبدیل می‌کند.

آرزوهای سبز؛ گره‌خورده به مفاهیم والا، یاد شهدا و ظهور مولا

همچنین در این شعر:

سبزه ام را می سپارم دست آقای نجف

طالعم دست علی باشد برایم بهتر است

اعتقاد هر کسی باشد برایش محترم

سیزده را دوست دارم زاد روز حیدر است

سیزده از هر شماره بهتر است

سیزده را خواستند نحسش کنند

دشمنان اهل بیت حذفش کنند

سیزده چون می‌رسد شادی کنیم

از علی مرتضی یادی کنیم

شاعر با سپردن سبزه به «آقای نجف»، بر پیوندی معنوی تأکید می‌کند که طالعی روشن و برکت علی‌وار را آرزو دارد و مفهوم نحس دانستن شماره سیزده نیز به چالش کشیده شده و به جای آن، شکوه این روز از دیدگاه فرهنگی و دینی برجسته می‌شود.

همه این موارد و مشابه آن به ما یادآوری می‌کند عقل و منطق می‌تواند پشتوانه مواجهه صحیح با سنت‌ها باشد؛ چنان که در یادداشت‌های شهید مطهری هم آمده است: سیزده بدر واقعی ما این است که از خانه‌های تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.  

کد خبر 1810909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha