لایحه ارجاع اختلاف ایران و بحرین به دیوان داوری تصویب شد

کلیات لایحه ارجاع اختلاف شرکت سهامی بیمه ایران و دولت پادشاهی بحرین به دیوان داوری در صحن علنی مجلس تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در نشست علنی امروز ۱۹ آذر مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت سهامی بیمه ایران ودولت پادشاهی بحرین به داوری با کلیات آن با ۱۸۵ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

همچنین نمایندگان در بررسی جزئیات این لایحه با ۱۶۱ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده واحده این لایحه آمده است: به شرکت سهامی بیمه ایران اجازه داده می‌شود در اجرای ماده (۱۱) قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی بحرین مصوب ۱۳۸۲ با همکاری معاونت حقوقی رییس جمهور نسبت به طی فرآیند داوری مطابق موافقتنامه مذکور درباره اختلافات ناشی از مطالبات آن شرکت از دولت بحرین اقدام نماید.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص این لایحه، گفت: ما به موجب این لایحه اختلاف را به داوری می سپاریم، بیمه ایران در بحرین از دهه ۶۰ فعالیت دارد اما با توجه به اختلافات سیاسی که در سال ۹۴ به وجود آمد موسسات ایرانی دچار مشکل شدند و در سال ۲۰۱۵ بیمه ایران سلب مالکیت شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این سلب مالکیت باعث خسارات مادی و اعتباری شد، همچنین بانک های ملی و صادرات نیز طی آن سال ها دچار مشکل شدند اما با ارجاع مسائل خود به داوری حق خود را استیفا کردند که در خصوص بیمه ایران نیز نیاز است با استفاده از ظرفیت اصل ۱۳۹ قانون اساسی این اختلاف به داوری ارجاع شود.

محمدرضا پورابراهیمی نیز در خصوص این لایحه، گفت: با توجه به اینکه در سال ۸۲ موافقتنامه میان ایران و بحرین صورت گرفت در بند ۱۱ این موافقتنامه آمده است که اختلافات به داوری ارجاع شود بنابراین با توجه به اینکه مسائل از طریق مسیرهای دیپلماسی حل نشد نیاز است از ظرفیت داوری برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در خصوص سلب مالکیت از بیمه ایران و بحرین دولت لایحه ای در خصوص احقاق حقوق بیمه ایران به مجلس داد و کمیسیون اقتصادی نیز در سریع ترین زمان ممکن آن را بررسی کرده و خوشبختانه گزارش آن فورا در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و امید است با استفاده از آن بتوانیم خسارت های مادی و اعتباری از دست رفته را جبران کنیم.

سید علی ادیانی نماینده دولت در دفاع از کلیات لایحه ارجاع اختلاف شرکت بیمه ایران و دولت پادشاهی بحرین به دیوان داوری در صحن مجلس گفت: دولت بحرین در سال ۱۳۹۴ به صورت یکطرفه کلیه فعالیتهای بانکی و بیمه ای را به خاطر مسائل سیاسی متوقف کرد.این اقدام غیرمنتظره دولت بحرین منجر به اضرار به بیمه ایران و مجموعه بانکهایی شد که از ناحیه ایران در این کشور فعالیت می کردند.

وی افزود: این شرکتها و مجموع فعالان بانکی و بیمه ای در بحرین و همچنین دولت برای استیفای حقوق خود باید از ابزارهای حقوقی و الزامات حقوقی بین المللی و موافقتنامه های بین ایران و بحرین استفاده کنند.

ادیانی خاطرنشان کرد: بر همین مبنا دولت برابر اصل ۱۳۹ قانون اساسی این لایحه را به مجلس تقدیم کرده است چرا که بر اساس این اصل قانون اساسی ارجاع موضوع به داوری پس از تصویب در هیأت دولت باید در مجلس نیز به تصویب برسد.

نماینده دولت اظهار داشت: در سال ۱۳۸۲ بین ایران و دولت بحرین موافقتنامه ای تحت عنوان تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری خارجی بین دولت ایران و بحرین به امضاء رسید و به تصویب دو دولت رسید.

وی افزود: در ماده ۱۱ این موافقتنامه بحث ارجاع به داوری در زمان اختلاف ذکر شده و دولت با استناد به ماده ۱۱ این موافقتنامه تقاضای ارجاع موضوع به داوری را مطرح کرده است. 

ادیانی خاطرنشان کرد: برابر اصل ۱۳۹ قانون اساسی و نظریه تفسیری شورای نگهبان در این باره و ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب، این حق دولت و شرکت بیمه ایران است که به خاطر این موضوع به دیوان داوری شکایت کنند.

کد خبر 1738108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha