پژوهشگران برتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان تجلیل شدند

مدیرکل کانون پرورش فکری سیستان و بلوچستان گفت: فاصله گرفتن از تجربه نگاری و حرکت در مسیر انجام فعالیت‌های «پژوهش‌محور» به ما در شناخت اولویت‌ها و برنامه ریزی موثر در جهت ارایه خدمات هدفمند کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کانون سیستان و بلوچستان، آیین تجلیل از پژوهشگران برتر در کانون استان برگزار شد.

در این آیین، که در آستانه هفته پژوهش صورت گرفت، مدیرکل کانون استان با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و گرامی‌داشت هفته پژوهش گفت: «پژوهش»، فرایند رسیدن به بهترین راه حل مورد اطمینان است و این زمانی فراهم می‌شود که براساس داده‌ها و تحلیل باشد.

محمدرضا سالاری سپس با بیان این نکته که هرچند بخش عمده فعالیت‌های کانون بر مبنای پژوهش است، اما همچنان نیازمند پژوهش در این زمینه هستیم، گفت: برای فعال‌سازی جریان اندیشکده‌ای کانون، که حاصل آن نشاط و تربیت بهتر است، باید اولویت‌ها را بشناسیم و با توجه به آن برنامه ریزی کنیم که این میسر نمی‌شود مگر با کار پژوهشی مداوم و علم‌محور.

وی ادامه داد: باید نیازسنجی کنیم تا بتوانیم با بهره‌گیری از پژوهش‌های خوب و فنی، بخشی از مشکلات‌مان را در حوزه کاری برطرف کنیم.

سالاری سپس عنوان کرد: آموزش و پژوهش مکمل یکدیگر هستند، یعنی از یک‌سو، پژوهش خوب با آموزشِ بهتر اتفاق می‌افتد و از سوی دیگر، ما زمانی آموزش خوبی با رویکرد علمی خواهیم داشت، که پژوهش جامعی در مورد نیازها و بایدها داشته باشیم.

سالاری در ادامه افزود: در سیستم آموزشی و در کلاس‌های پژوهش‌محور، استعدادها و خلاقیت‌ها فرصت آشکار شدن دارند، که خوشبختانه در کانون این اتفاق می‌افتد ولی باید در این زمینه بهتر عمل کنیم.

وی همچنین گفت: در دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف، کارها بر اساس روند و قانونِ نوشته شده انجام می‌گیرد، اما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بخشی از امور با استفاده از تخصص همکاران، که مبنای آموزشی و پژوهشی دارد، صورت می‌گیرد و بخش دیگر تجربی است که کافی نیست.

سالاری ادامه داد: ما باید به این اعتقاد برسیم که «پژوهش» باید مبنای کار ما باشد و اگر بر این اساس پیش نرویم شاهد خروجی مثبتی در فعالیت‌ها نخواهیم بود.

مدیرکل کانون در همین رابطه به همکاری کانون و دانشگاه اشاره کرد و از چند پژوهش و جستار نام برد که حاصل این رابطه علمی است و گفت: رویکرد ما حمایت از چنین پژوهش‌های هدفمندی است که براساس نیاز همکاران در مراکز فرهنگی‌هنری شکل گرفته و خروجی آن پویایی مراکز ما خواهد بود.

وی در همین رابطه گفت: هرچند نظام- مسایل فرهنگی ما برای هر شهر و هر محله متفاوت است ولی رویکرد تربیتی و پرورشی ما پایدار است و باید براساس آن برنامه ریزی و حرکت کنیم.

در ادامه بردیا خراشادیزاده و مصیب ریگی، دو عضو کودک کانون، دو اختراع خود را، که از وسایل ساده در ساخت آنها استفاده شده بود، معرفی کردند که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

ایلیا با استفاده از دورریختنی‌ها جعبه، فرمان و پدالی ساخته بود که به کنسول‌های بازی وصل می‌شد و عملکردی شبیه نمونه‌های گرانقیمت آن در بازار داشت و مصیب هم با استفاده از چند باتری قلمی، چند تکه سیم و جعبه‌های پلاستیکی، محافظ برقی ساخته بود که با هر تغییری در ولتاژ، عمل می‌کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز پس از تمجید از ساخته‌های این دو عضو کانون گفت: کانون استان به معنای واقعی کلمه وارد عرصه ارتباط با دانشگاه شده است و از سوی دیگر دانشگاه هم به این ارتباط نیازمند است.

مسعود خنجرخانی سپس، این ارتباط را سرآغاز یک حرکت دانست که برای طرفین برکت هم می‌آورد و ادامه داد: هرجا فکر متعالی اتفاق بیفتد؛ آموزش عالی اتفاق می‌افتد و کانون پرورش فکری استان هم، در جایگاه یک نهاد فرهیخته، کار آموزش عالی انجام می‌دهد.

وی در پایان گفت: مربیان کانون باید آنقدر قوی باشند که تولید محتوا کنند و لازمه این کار خواندن، پژوهش کردن و جست‌وجو است.

عماد میرشکاری و ملیحه بُندهی، دو پژوهشگر برگزیده هم که در این ویژه برنامه حضور داشتند، دقایقی در مورد پژوهش‌های خود با عنوان خانه خیال‌های کودکی و نیازسنجی اولویت‌های پژوهشی کانون پرورش فکری در شهرستان زاهدان، صحبت کردند.

مهمان ویژه این برنامه نیز دکتر نادری، فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان بود که به واسطه سال‌ها تلاش و پژوهش در حوزه کودکان در این جمع حضور داشت و پس از دریافت تندیس هفته پژوهش کانون استان، آن را بهترین جایزه خود دانست و از مجموعه کانون به سبب فعالیت برای شادی و نشاط کودکان قدردانی کرد.

گفتنی است پایان‌بخش این ویژه برنامه، تقدیر از پژوهشگران بود که با اهدای لوح، هدیه و تندیس هفته پژوهش از ایشان تجلیل شد.

کد خبر 1738756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha