به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجتالاسلام دکتر ناصر رفیعی، دوشنبه شب(۲۷ آذر) در چهارمین شب مراسم ایام فاطمیه در بیتالزهراء به شرح حدیثی از حضرت زهراسلامالله علیها منقول از نبی مکرم اسلام پرداخت.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حضرت فرمودند این حدیث به اندازه حسن و حسین علیهماالسلام نزد من ارزش دارد؛ گفت: در این حدیث چهار نکته هست که اولین آن رعایت حق همسایه است.
وی با افزودن این نکته که طبق این حدیث کسی که خدا و قیامت را قبول دارد نباید همسایهاش را آزار بدهد؛ با ذکر مثالی در این رابطه؛ نتیجهگیری کرد: اگر کل جامعه نسبت به حرام واکنش نشان بدهد، افراد اصلاح میشوند.
حجتالاسلام رفیعی رعایت حقوق همسایه را از موارد مبتلابه جامعه عنوان و بیان کرد: پیامبر فرمودند مومن نیست کسی که همسایه از او آزار ببیند.
وی با اشاره به این مطلب که نکته دوم حدیث این است "هر کس ایمان دارد یا خیر بگوید یا حرف نزند" گرفتاریهای زبان را زیاد دانست و در این بخش از سخنانش تذکری انتخاباتی داد و گفت: کسی که تایید نشد نباید نظام و حکومت و خون شهدا را به چالش بکشد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه خداوند در مورد چشم می فرماید آن فرو بیندازید اما راجع به زبان بیش از ۱۰ توصیه در قرآن است؛ افزود: گاهی اداریهای ما می توانند مردم را ضد انقلاب و ضد نظام کنند زیرا به جای راهنمایی ارباب رجوع آنها را اذیت میکنند.
وی با کنایه افزود: طرف می خواهد ۲۰ میلیون تومان وام بگیرد نمیخواهد که چند میلیارد اختلاس کند؛ با سیستم چک صیادی و... هم آشنا نیست و نیاز به راهنمایی دارد که باید او را راهنمایی کرد زیرا اداریهای ما میتوانند با نیکو صحبت کردن مردم را به نظام علاقهمند کنند.
حجتالاسلام رفیعی با تاکید بر اینکه با مردم محکم و مستدل حرف بزنید؛ افزود: یک کلمه ناباب نعمت را تغییر می دهد، قرآن می فرماید پاکیزه صحبت کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ۴۰ مورد در قرآن کریم راجع به آنچه خداوند دوست دارد و آنچه دوست ندارد، آمده است؛ گفت: یکی از مواردی که خداوند او را دوست دارد خیّری است که حلیم و عفت داشته باشد.
حجتالاسلام رفیعی در همین رابطه تذکر داد؛ گاهی نمی توانی خیر برسانی اما راهنمایی کن؛ حاج قاسم دست به خیر بود و کار راه می انداخت و برای همین محبوب شد.
وی درباره عفت هم اظهار کرد: عفت؛ امری درونی و حجاب نتیجه آن است و امروز جامعه نیاز به عفت دارد.
نظر شما