به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «miragenews»، دکتر «کوتار نجیب»، استاد و محقق بخش جغرافیا و برنامه ریزی در دانشگاه «لیورپول» انگلیس، کتاب خود را با عنوان «اسلام هراسی مکانمند» در مراسمی که اخیرا در مجلس عوام انگلیس برگزار شد، ارائه کرد.
این کتاب که نسخه شومیز آن در سپتامبر گذشته منتشر شد، بینشهای اساسی در شناخت اهمیت مکان در شکلگیری نژادپرستی ضد اسلامی را ارائه میکند.
به عنوان بخشی از این رویداد، دکتر نجیب در کنار «ناز شاه»، نماینده مسلمان پارلمان، پروفسور «سلمان سعید» از دانشگاه لیدز و «عبدالکریم وکیل» نماینده کینگ درباره یافتهها و موضوعات کلیدی کتاب خود صحبت کرد.
ریاست این میزگرد را دکتر «روپا هوک»، نماینده حزب کارگر از «ایلینگ» بر عهده داشت.
دکتر نجیب گفت: این فرصت بسیار خوبی بود تا درباره کتابم در مجلس عوام پارلمان بریتانیا با حضور یک هیئت و حضار عالی بحث و گفتگو کنم.
این کتاب به بررسی ماهیت مکانی و چند مقیاسی اسلام هراسی در سطح جهانی، ملی، شهری و زیر شهری میپردازد.
روز بعد از این رویداد، نماینده «ناز شاه» با الهام از بحث های ایجاد شده در میزگرد و بحث کتاب درباره اسلام هراسی به عنوان یک مشکل فراگیر و در مورد سلسله مراتب نژادپرستی در مجلس سخنرانی کرد.
دکتر کوتار نجیب یک جغرافیدان است که در مسائل مربوط به اسلامهراسی و بهطور گستردهتر مسائل عدالت اجتماعی،ریاضت، نژادپرستی و تبعیض جنسیی، تخصص دارد.
معرفی این کتاب در مجس عوام انگلیس در حالی صورت گرفته است که درگیریهای اخبر در سرزمینهای اشغالی و در پی آن تبلغیات منفی رسانههای غرب منجر به افزایش اسلام هراسی در انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی شده است.
دادههای جمعآوریشده از پلیس یورکشایر غربی نشان میدهد که تعداد جرایم ناشی از نفرت ضد اسلامی با افزایش ۳۵ درصدی از ۲۸ مورد در اکتبر ۲۰۲۲ به ۳۸ مورد در اکتبر ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
در لندن نیز پلیس متاسفانه افزایش ۱۴۰ درصدی جرایم اسلامهراسی را در ۱۸ روز اول اکتبر گزارش داد.
بر اساس گزارش پلیس لندن، تعداد حملات اسلام هراسانه از ۴۲ مورد در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۳ مورد در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافت.
علاوه بر انگلیس، آمریکا نیز شاهد افزایش اسلام هراسی بوده است. گزارش شورای روابط آمریکایی-اسلامی نشان داد که این سازمان از ۷ اکتبر تا ۴ نوامبر یک هزار و ۲۸۳ درخواست برای حمایت از مسلمانان در برابر حملات ضد اسلامی دریافت کرده است.
این سازمان میگوید که افزایش احساسات ضد مسلمانان در آمریکا نشان دهنده افزایش ۲۱۶ درصدی اسلام هراسی در مقایسه با سال ۲۰۲۲ است.
نظر شما