به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از القدس العربی، «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: مردم غزه با گرسنگی مواجه هستند و اموال خود را در ازای دریافت غذا می فروشند.
گبریسوس در پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «X» تاکید کرد: در غزه گرسنگی و قحطی وجود دارد.
وی افزود: مردم با گرسنگی مواجه هستند و در ازای دریافت غذا وسائل خود را می فروشند و والدین گرسنه می مانند تا فرزندانشان غذا بخورند و این وضعیت برای سلامت مردم نوار غزه فاجعه بار است.
گبریسوس تاکید کرد: درگیری مستمر طولانی مدت مانع دستیابی به غذای مورد نیاز و سایر کمک های بشردوستانه نجات دهنده زندگی شده است.
وی خاطرنشان کرد: آوارگان به دلیل شرایط سخت در فصل زمستان در پناهگاهها جمع میشوند، این مسئله باعث افزایش شیوع بیماری ها می شود.
گبریسوس تاکید کرد: کودکان، زنان باردار و شیرده و افراد مسن بیشتر در معرض خطر هستند.
گبریسوس گفت: سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن خواستار بهبود فوری امنیت غذایی از طریق تسریع جریان کمکها به غزه برای توقف قحطی هستند، باید خدماتی مانند بهداشت، آب سالم، بهداشت و نظافت عمومی بازگردانده شوند.
از سوی دیگر، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفت: بیش از ۸۰ درصد از کودکان در نوار غزه از فقر غذایی شدید رنج می برند.
این سازمان در بیانیهای که روز جمعه منتشر کرد، اعلام کرد : برآوردهای این سازمان نشان میدهد که در هفتههای آینده نزدیک به ۱۰ هزار کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه رنج خواهند برد که زندگی آنها را تهدید میکند.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد از کودکان غزه از فقر شدید غذایی رنج می برند.
گبوبسوس ادامه داد: این نتایج نشان می دهد که همه کودکان زیر پنج سال در نوار غزه در معرض خطر بالای سوء تغذیه حاد و مرگ قرار دارند، تعداد این کودکان ۳۳۵ هزار نفر است. اگر خطر روبه افزایش قحطی وجود نداشت، امکان جلوگیری از آن وجود داشت.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت : این خطر غیرقابل قبول در شرایطی است که سیستم های غذایی و بهداشتی در نوار غزه درحال فروپاشی کامل است.
وی افزود: بیش از دو سوم بیمارستانها به دلیل کمبود سوخت، آب و داروهای حیاتی یا به دلیل آسیبهای فاجعهبار حملات رژیم صهیونیستی از خدمت رسانی خارج شدند.
نظر شما