به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فاز دوم مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید با عنوان «از علم تا خدا؛ چالشهای الهیاتی فیزیک کوانتوم و کیهانشناسی الحاد جدید» با سخنرانی دکتر عباس جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی و دکتر محمود رضایی، رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.
در ادامه حجت الاسلام احمد منصوری، معاون علمی موسسه راهبردی حق پژوهی اظهار کرد: جریان الحادی نئوآتئیسم نیز یک جریان انحرافی بسیار سنگین است که میتواند افکار جامعه را تحت تأثیر قرار دهد و از آنجا که یکی از رسالت های مؤسسه راهبردی حق پژوهی به عنوان اولین مرکز تحقیقاتی فرق و ادیان در مشهد مواجهه علمی با جریانهای انحرافی است، هسته نقد نئوآتئیسم از سوی این مؤسسه با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد شکل گرفت.
وی تصریح کرد: هسته نقد جریان الحادی نئوآتئیسم که با هدف گفتمان سازی مبارزه با جریانات انحرافی و اولویت قرار دادن مواجهه علمی با الحاد جدید، براساس چشمانداز و اهداف میانمدت بخشی از فعالیت خود را در راستای توانمندسازی مخاطبان که عموماً اساتید معارف حوزه و دانشگاه و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی و طلاب سطوح بالا هستند، در قالب نشست ها و مدارس تخصصی متمرکز کرده است.
حجت الاسلام منصوری افزود: این هسته علمی پساز برگزاری پیش نشست ها و مدرسه تخصصی پاییزه آشنایی و نقد الحاد جدید در سال ۱۴۰۱ در گام نخست از فاز اول این طرح، پیش نشست مدرسه تخصصی بهاره را با بررسی کتاب «تکامل، تصادف و خدا» در بهمن ماه سال گذشته برگزار کرد.
وی بیان کرد: در گام دوم این فاز مدرسه تخصصی بهاره «از علم تا خدا؛ چالشهای زیستشناسی الحاد جدید» با بهره مندی از استادان زیستشناسی، فلسفه علم الهیات و فلسفه اسلامی کرده برگزار شد.
دبیر هسته نقد نئوآتئیسم خاطرنشان کرد: در فاز دوم دو واحد آموزشی پیشنیاز در سه ماه پاییز سال جاری برگزار شد که طی ۱۸ جلسه بخشی از سرفصل ها و مفاهیم بنیادین در فیزیک کوانتوم و کلاسیک برای دانش پژوهان ارائه شد.
معاون علمی موسسه راهبردی حق پژوهی خاطرنشان کرد: در پایان هر دوره نیز به شرکتکنندگان مشروط به حضور کامل در جلسات، گواهی حضور اعطا میشود.
حجت الاسلام منصوری یادآور شد: فاز سوم این طرح با برگزاری دوره آموزشی پیشنیاز، زمینه را برای برگزاری مدرسه تخصصی بهاره «از علم تا خدا؛ بررسی چالشهای الهیاتی عصبشناختی الحاد جدید» در سال ۱۴۰۳ فراهم می کند.
براساس این گزارش، در روز نخست این مدرسه مباحث «الهیات و فیزیک مدرن»، «مسائل و چالشها»، «مدل استاندارد کیهانشناسی بیگبنگ»، «جهان از هیچ و تبیینهای فیزیک و نظریه کوانتومی و علیت» از سوی دکتر میثم توکلی بینا عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ارائه شد.
در روز دوم نیز «نظریهی نسبیت عام و پیامدهای آن»، «احتمال و تصادف در فیزیک مدرن» از سوی دکتر هادی رستگار مقدم عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد ارائه شد.
«مفهوم علیت و تصادف در فلسفه اسلامی و پاسخهای الهیاتی به مسائل الحادی فیزیک و کیهانشناسی» نیز موضوعات دیگری بود که در ادامه این مدرسه تخصصی توسط حجتالاسلام والمسلمین مهدی زمانیفرد، استاد درس خارج و سطح عالی فلسفه حوزه علمیه مشهد به آنها پرداخته شد.
در بخش پایانی مدرسه نیز دکتر صابری فتحی استاد فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد موضوع تصادف و شانس در فیزیک و دلالت های الاهیاتی و آقای دکتر مسعود ملایی فارغالتحصیل دانشگاه آریزونا به گسترش الحادجدید در جامعه آمریکا، چالشهای ناشی از آن و همچنین نفوذ موج ویرانگر الحادجدید در کشورهای اسلامی پرداختند.
گفتنی است، نمایشگاه تخصصی تابلو و کتاب از دیگر برنامه هایی بود که در حاشیه مدرسه تخصصی پاییزه «از علم تا خدا: چالشهای الاهیاتیِ فیزیک کوانتوم و کیهانشناسی الحاد جدید» برپا شد.
پایان پیام/
نظر شما